PHP IDE
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: PHP IDE
žiadna firma nebude svojim programátorom diktovať v čom majú písať. Vyberá si to programátor aké mu vyhovuje a na aké je zvyknutý
to je skor na osobnych preferenciach, v tejto oblasti som este nebol nikdy zatlaceny k pouzivaniu urciteho IDE.
kazdy ti odporuci ine.. ja pracujem napr. v netbeanse, posledne updaty dodali netbeansu celkom sikovne veci (podpora niektorych PHP frameworkov (symfony2, nette, zend...), podpora SASS/LESS, dokonca ich skompiluje pri ulozeni na CSS, podpora TWIG templatu a pod..
Netbeans je vsak dost pomaly, resp. na klasickom HDD som mal na to nervy, od kedy mam SSD tak som spokojny aj s rychlostou.
Tych IDE je kopu, este mna zaujal SublimeText2, ktory ma strasne vela pluginov, ktore ulahcuju pracu.. ale este som sa do neho nedostal tak aby som s nim nonstop robil.. ale je to tiez velmi dobra a moderna volba pre vyvoj Webapps.
Je to viac menej na tebe, a nie na firme. Firma ta prinuti pouzivat ine standardy -> PHP framework, Templatovaci system a pod..
kazdy ti odporuci ine.. ja pracujem napr. v netbeanse, posledne updaty dodali netbeansu celkom sikovne veci (podpora niektorych PHP frameworkov (symfony2, nette, zend...), podpora SASS/LESS, dokonca ich skompiluje pri ulozeni na CSS, podpora TWIG templatu a pod..
Netbeans je vsak dost pomaly, resp. na klasickom HDD som mal na to nervy, od kedy mam SSD tak som spokojny aj s rychlostou.
Tych IDE je kopu, este mna zaujal SublimeText2, ktory ma strasne vela pluginov, ktore ulahcuju pracu.. ale este som sa do neho nedostal tak aby som s nim nonstop robil.. ale je to tiez velmi dobra a moderna volba pre vyvoj Webapps.
Je to viac menej na tebe, a nie na firme. Firma ta prinuti pouzivat ine standardy -> PHP framework, Templatovaci system a pod..
Dobre, asi som zle sformuloval otazku. Zaujima ma ake IDE su najrozsireniejsie medzi profesionalmi. Poznam Netbeans a Eclipse. Netbeans moc nemusim a Eclipse sa mi zda dost neohrabany tak sa rozhliadam po inych alternativach.
-
audiotrack
VIP
tak potom si odsúdený nikdy nebyť profesionálom
Tie dva čo si spomenul sú najpoužívanejšie. V menších firmách kde sa robia menšie projekty je dosť oblúbený ešte dreamweaver a dosť ľudí používa aj pspad a iné pôvodne textové editory so zvýrazňovaním syntaxe a nejakými základnými funkciami.
inak, prečo sa ti netbeans nepáči? Osobne mu neviem nič vytknúť.
inak, prečo sa ti netbeans nepáči? Osobne mu neviem nič vytknúť.
-
harrison314
Hardcore addict
Vsteko je nazor vkusu, ja som skusal
- Zend Studio (upravene Eclipse), na obrovske projekty je to naozaj dobre
- Submile Text - na male veci je to richle a svizne, vizualne prijemne
- Vim - pre fainsmekrov
- Visual Studio (ano aj pre PHP je don plugin) - co sa tyka jeho tak mi prislo ovela richlejsie ako Zend Studio.
Ak je to male skus PsPad, Notepad++, alebo SubmileText, ak je to velke poobhliadni sa po dacom solidnejsom.
- Vim - pre fainsmekrov
- Visual Studio (ano aj pre PHP je don plugin) - co sa tyka jeho tak mi prislo ovela richlejsie ako Zend Studio.
Ak je to male skus PsPad, Notepad++, alebo SubmileText, ak je to velke poobhliadni sa po dacom solidnejsom.
-
doddo999
Light Expert
phpDesigner veľmi návyková vec, síce platená ale kúpou získate licencie do práce, na laptop aj domov v jednej. Pre firmu mala investícia na to koľko času ušetrí 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
na PHP pouzivame http://www.jetbrains.com/phpstorm/ , nic lepsie nenajdes
pozna to aj HTML, CSS, JS ....
pozna to aj HTML, CSS, JS ....
Osobne používam Sublime Text 2 a som s ním maximálne spokojný. Neviem čo presne myslíš pod pojmom "malé veci" avšak keď pracuješ na nejakom rozsiahlom projekte je možné doinštalovať si rôzne pluginy ,ktoré ti takúto prácu uľahčia (Ako už aj bolo spomenuté vyššie). Ak chceš otvoriť nejaké veľké súbory tak ja som narazil na problém iba keď som otváral MySQL Dump ,ktorý mal okolo 500 MB. Trvalo to nejaký ten čas a scrollovanie v tom nebolo veľmi plynulé ,ale tak vyskúšal som aj iné editori a kopec z nich rovno zamrzlo. Nakoniec som skončil pri Vime.harrison314 napísal:Vsteko je nazor vkusu, ja som skusal
- Vim - pre fainsmekrov![]()
* Pre iPad (Nejakú rýchlu prácu, úpravu) by som odporúčil Textastic. Taktiež veľmi dobrý editor. (Mám aj Mac verziu ,ale tak tam chýba ešte kopec práce aby to bolo použitelne).
-
harrison314
Hardcore addict
Porovnaval som Submile a ostatne bez pluginov, ano Submile otvara velke subory (a poporuje milion jazkov, co sa obcas hodi) na to ho aj pouzivam, pod velkymi vecami som myslel velke projekty, ktore maju 10 000+ suborov.
Ono je fajn mat viacej IDE-ciek, ja mam na booku 4 a na kluci este PsPad pre nudzove pripady.
Inho: aj mne dost ludi odporucalo PhpStorm, ake jeden z najlpsich IDE pre PHP, ale je platene.
Ono je fajn mat viacej IDE-ciek, ja mam na booku 4 a na kluci este PsPad pre nudzove pripady.
Inho: aj mne dost ludi odporucalo PhpStorm, ake jeden z najlpsich IDE pre PHP, ale je platene.