NinXx napísal:Snad neotvaram priserne staru temu ale toto by ma zaujimalo. Do programovania moc nevidim ale takato funkcia by sa mi tiez hodila. Mohol by mi niekto s tym pomoct?
Cize:
1. funkcia require pokial viem subor vyvolava. Cize mam vytvorit subor autoload.php a dat tam nejaky kod?
2. v kode vidim cize do mojho Ftpcka mam nahrat tieto subory?
https://github.com/cboden/Ratchet
Samotný Ratchet ešte používa ďalšie knižnice, ktoré potrebuješ stiahnuť aby ti to všetko bežalo (a všetky musia mať zhodné verzie). Pre to sa na inštaláciu používa doplnok
composer (návod pre Ratchet je
tu). V momente keď rozbehneš
install na localhoste, stiahne sa ti všetko do priečinku v počítači a potom to spolu so svojím kódom dáš na FTP. Súbor
"vendor/autoload.php" je vytvorený pri inštalácii composerom a všetky knižnice ktoré si dal cez composer nainštalovať sa ti vložia cez neho. V tom momente dostaneš prístup k menným priestorom a
Ratchet\Server\IoServer bude medzi nimi. (
popis,
dokumentácia)
NinXx napísal:
3. JavaScript subor tomuto nerozumiem. Mal by som tam napisat v mojom pripade url mojho webu kde sa nachadza ten Ratchet?
Ako parameter pre triedu
WebSocket dávaš URL, čiže (schémou) protokolom je WebSocket protocol ("ws"), adresou (hierarchická časť) je doména/IP serveru, port je 8080 a musí sa zhodovať s
Kód: Vybrať všetko
$server = IoServer::factory(new ClientConnection(), 8080);
4. Podla guuglu mozem pisat JavaScript do toho isteho suboru ako Php, mam to tak spravit (cize aby to vsetko bolo v jednom subore)?
na umiestnení javascriptu voči php nezáleží, záleží na URL.
A este jedna pod otazka. Pokial tam chcem vlozit nejaky FORM, cize formular podla ktoreho ma ten kod vyhladavat zhodu, do ktoreho riadku to mam pastnut?
Form daj tam kde má byť v html, len na submit nastav aby sa nevykonala akcia, ale spustila metóda, ktorá bude komunikovať cez websockety.
5. To je tiez nejaka kniznica ktoru mam stiahnut ako Ratchet?
Nie, u klienta ti to podporuje prehliadač.