mysql - zoskupenie resultu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

mysql - zoskupenie resultu

Príspevok od používateľa sharky-no »

neviem zadat spravne keywords do googla, tak hadam mi pomoze niekto tu.

mam tabulku, kde mam stlpcek "den", ktory nadobuda len nejake 4 hodnoty pre vsetky zaznamy (prehladavam jednu stranku kde su najlacnejsie ceny leteniek)

No a chcel by som spravit nejaku query, ktora mi z tej tabulky vytiahne vsetky zaznamy, zgrupene podla toho stlpceka den, teda vysledne pole by mohlo byt taketo

Kód: Vybrať všetko

array(
 [29.12.2012] => array(
                        0 => array( "id" => 1, "mesto" => "ba", "cena" => "190" )
                        1 => array( "id" => 5, "mesto" => "ba", "cena" => "290" )
                        2 => array( "id" => 11,  "mesto" => "ba", "cena" => "290" )
                     )
 [30.12.2012] => array(
                        0 => array( "id" => 2, "mesto" => "praha", "cena" => "250" )
                        1 => array( "id" => 13, "mesto" => "ba", "cena" => "290" )
                        2 => array( "id" => 31,  "mesto" => "vieden", "cena" => "190" )
                     )
 [28.12.2012] => array(
                        0 => array( "id" => 21, "mesto" => "praha", "cena" => "120" )
                        1 => array( "id" => 3, "mesto" => "ba", "cena" => "110" )
                        2 => array( "id" => 4,  "mesto" => "vieden", "cena" => "133" )
                     )
)
tabulka ma teda stplceky

Kód: Vybrať všetko

id            mesto          datum        cena 
viem si to povytahovat a potom zgrupnut cez viacere selecty, ale najradsej by som to mal v jednom :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: mysql - zoskupenie resultu

Príspevok od používateľa harrison314 »

Toto sa da iba viacerimi dopitmi, alebo vytiahnes vsteko zoradene podla dna a zgrupnes to v aplikacii, co je asi nejjednoduchsie.
sharky-no
King
King

Re: mysql - zoskupenie resultu

Príspevok od používateľa sharky-no »

skoda... cez aplikaciu to nie je problem, len som cakal ze sa priucim dacomu novemu s mysql. :(
Napísať odpoveď