Vývojový diagram

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jakub742
Novice
Novice

Vývojový diagram

Príspevok od používateľa jakub742 »

Zdar, mám problém s jedným zadaním. Dostal som za úlohu navrhnúť program, ktorý nakreslí obrysy mesta na 2-rozmernej panoráme, ak máte k dispozícií počet budov a ich polohu v meste. (iba vývojový diagram)

Mojou úlohou je teda pretransformovať ilustráciu mesta uvedenú v ľavej časti priloženého obrázka na ilustráciu v pravej časti obrázka.

Kód: Vybrať všetko

https://imagizer.imageshack.us/v2/821x309q90/689/60r2.jpg
Vstupom ma byť celé číslo N vyjadrujúce počet budov v meste ak 1<=N<=100. Ďalšim vstupom má byť trojica údajov L H R kde L a R su súradnice ľavej a pravej steny budovy a H je výška tejto budovy.

Úkážkový vstup je:
8 1 11 5 2 6 7 3 13 9 12 7 16 14 3 25 19 28 22 23 13 29 24 4 28

Ukážkový výstup je:
1 11 3 13 9 0 12 7 16 3 19 18 22 3 23 13 29 0

Netuším ako to mám urobiť. Prosím poradte mi nejaký spôsob :wink:
Za pomoc vopred ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vývojový diagram

Príspevok od používateľa audiotrack »

v jednom cykle budeš prechádzať všetky polohy od min(L) po max(R). V ňom bude druhý cyklus v ktorom budeš prechádzať všetky domy (preto odporúčam si ten vstup neprechádzať sekvenčne, ale podeliť po domoch do poľa. Optimálne aby bol dom nejaký record alebo object /záleží od prog. jazyka/ ktorý bude mať tri atribúty: L,R,H). Z domov ktoré zaberajú aktuálnu pozíciu vyberieš max(H). Ak je táto hodnota iná ako max(H) pre predošlú pozíciu, tak "ukončíš blok" budov, teda si našiel R predošlého bloku, L nového bloku a H nového bloku. Ak je táto hodnota rovnaká ako pre predošlú pozíciu, tak ti to rozťahuje aktuálny blok takže posúvaš R
jakub742
Novice
Novice

Nerozumiem tomu. Je to moje prvé zadanie a vôbec nerozumiem ako to mám zakresliť do vývojového diagramu a ako bude ten cyklus vyzerať a čo presne bude robiť. Ak by si bol taký dobrý a nejako ináč mi vysvetlil ako noobovi alebo napísal ten cyklus bol by som ti veľmi vďačný.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

napísal som ti to slovne, iba to zakreslíš do obrázku. Každý prvok /podmienka, cyklus, vstup, výstup.../ má presne stanovené značky, takže tam chybu nemáš ako spraviť. A ak nejako nerozumieš tomu algoritmu, tak si to poriadne premyslí. Postupov ako tú úlohu vyriešiť je viacero. Neviem ako viac ti ešte pomôcť, keď si už celý algoritmus dostal. Kresliť ti to rozhodne nebudem, lebo sa to nikdy nenaučíš
jakub742
Novice
Novice

Ok, díky moc za pomoc snáď sa mi to podarí spraviť ;)
Napísať odpoveď