Pozeranie HD filmov na TV
Pozeranie HD filmov na TV
Caute, mam takyto problem....
v PC mam HD videa z dovoleniek a podobne, chcem vsak aby bolo co najjednoduchsie pozeranie tychto videi na LCD TV Samsung (presny typ teraz neviem). Potrebujem aby to bolo take jednoduche aby si to dokazala pustit aj mama. Preto napriklad prepojenie notebooku hdmi kablom nepripada v uvahu, pretoze treba manualne prepinat zvukovy vystup, neda sa obraz posuvat ovladacom od TV a podobne.
Idealne by bolo, keby sa dal pripojit externy HDD a pustat videa priamo z neho, avsak TV nepodporuje NTFS file system
Napadlo ma napriklad ci by to neslo jednoduchsie napriklad s raspberry no neviem si to si nim ani sam predstavit
Takze mate nejake napady ako toto vyriesit? Aby si aj clovek bez akychkolvek IT znalosti dokazal pustit HD video na televizore z externeho zdroja?
Diky
v PC mam HD videa z dovoleniek a podobne, chcem vsak aby bolo co najjednoduchsie pozeranie tychto videi na LCD TV Samsung (presny typ teraz neviem). Potrebujem aby to bolo take jednoduche aby si to dokazala pustit aj mama. Preto napriklad prepojenie notebooku hdmi kablom nepripada v uvahu, pretoze treba manualne prepinat zvukovy vystup, neda sa obraz posuvat ovladacom od TV a podobne.
Idealne by bolo, keby sa dal pripojit externy HDD a pustat videa priamo z neho, avsak TV nepodporuje NTFS file system
Napadlo ma napriklad ci by to neslo jednoduchsie napriklad s raspberry no neviem si to si nim ani sam predstavit
Takze mate nejake napady ako toto vyriesit? Aby si aj clovek bez akychkolvek IT znalosti dokazal pustit HD video na televizore z externeho zdroja?
Diky
Re: Pozeranie HD filmov na TV
sprav jej manual s krokom po kroku
-
Ryan Giggs
VIP
Aky stary je ten TV? Samsungy NTFS vedia, jedine že to je nejaky veľmi stary tv.
priblizne 4-5 rokov ma
-
Ryan Giggs
VIP
To by malo vedieť NTFS. 5 rokov dozadu boli modely B a tie NTFS vedia.
ja som to skusal, aj v manuale bola napisana len podpora FATxx, doma budem az cez vikend, ale myslim ze to bol jeden z LE40A... dalej si nepamatam, hladal som aj novsi firmware asi pred rokom, ale nenasiel som
-
Ryan Giggs
VIP
A-čka nemali podporu NTFS. Je ale možne že tam pôjde nahodiť SamyGo.
Ak neporiesis podporu NTFS tak jedine potom asi to raspberry
no presiel som jedno ceske forum o mojom modeli (je to LE40A756R1M) a vyzera to tak ze ani s "najnovsim" firmverom ktory vydali este v roku 2009 podpora NTFS neprisla, vidno ze na podporu starsich modelov uz kaslu, neskutocne ma to serie, ked si spomeniem ze ta TV stala vyse 30 litrov kur*a
no tak ma napadlo vyuzit este DLNA, ze by som zainvestoval do toho raspberry a spravil z neho DLNA server, len neviem ci takyto server dokaze bezat aj na linuxe, alebo dat win do raspberry? ak je to vobec mozne... este som o tom vela nezistoval
no tak ma napadlo vyuzit este DLNA, ze by som zainvestoval do toho raspberry a spravil z neho DLNA server, len neviem ci takyto server dokaze bezat aj na linuxe, alebo dat win do raspberry? ak je to vobec mozne... este som o tom vela nezistoval
Nerozmyslal si nad vytvorenim DVDcka s menu, pripadne aj bez? Nebude to sice HD, ale bude to jednoduche. Vlozi dvd, da play a ide to.
rozmyslal som nad DVD, v minulosti ked mama nemala HD kameru, tak som bezne robil DVD-cka z dovoleniek, no strata kvality ma bude mrziet
Dvd si moc s HD kvalitou nerozumie 
-
Ryan Giggs
VIP
Alebo pouvažuj o nejakom MMC. To bude najrozumnejšie riešenie. A prehra ti to v podstate všetko.
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Kup jej nieco taketo, za 50-60eur. Strci tam usb a ide to. Ja som si pred niekolkmi kupoval podobny, ale vyssiu radu. Mamka ma prv vysmiala, ze na co mi to bude za take peniaze, ale teraz to vyuziva viac ona ako ja, kedze ja si na tom sem tam pozrem HD film. Ona si na telke pozera fotky. Strci usb, ma to prehladne menu, takze nie je problem 
ta vecicka sa mi celkom pozdava? ako to realne funguje? prepnem zdroj na TV a pozeram?
-
Ryan Giggs
VIP
Namiesto VHS alebo DVD pustis proste napr film v mkv/avi. Ziadna veda.
no zacinam viac rozmyslat nad niecim ako ten ASUS O!Play Mini, zda sa mi to celkom prakticke a aj jednoduche (a to som sa uz tesil, ze sa pohram s raspberry pi
)
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ maš chuť babrať sa s raspberry, tak je to v pohode. MMC ma tu vyhodu, že len pichneš do TV a ideš.
ale ako nad tym rozmyslam keby som pouzil raspberry a DLNA server, tak stale som obmedzeny podporou video formatov v televizore a nove mkv kontajnery ten 5 rocny samsung nepozna, takze asi kupim nejake to MMC, dik za rady chalani
... a raspberry si kupim pre seba pod stromcek na hranie
//autoeditácia príspevku (20 Dec 2013, 12:40)
caute, mam este jednu otazku
tento player utiahne aj externy HDD? http://www.alza.sk/asus-oplay-mini-d206104.htm
... a raspberry si kupim pre seba pod stromcek na hranie
//autoeditácia príspevku (20 Dec 2013, 12:40)
caute, mam este jednu otazku
tento player utiahne aj externy HDD? http://www.alza.sk/asus-oplay-mini-d206104.htm