Divny hrkot
Divny hrkot
zdravim
uz dlshie sa snazim prist na problem podivneho zvuku, zatial marne.
Problem spociva v tom ze ked je motor studeny a zacnem prechadzat po nerovnostiach tak nieco hrkota od motoroveho priestoru..je jedno ci prejdem lavym prednym alebo zadnym prednym stale rovnaky hrkot.
ak autom prejdem do ciela a potom opetovne nastartujem uz teply motor tak hrkotanie sice sem tam je ale uz nie v takom pocte.
aj ked je vonku po dazdi alebo prsi vtedy hrkot zase nepocut vobec
aj ked trosku otvorim okno tak ani vtedy to nieje pocut..
robi to len na prvom druhom tretom stupni na 4 a piatom to uz nepocut
neviem si to vysvetlit a jak sa snazim tak sa snazim nemozem prist na kamen urazu
hrkot by som specifikoval ako 3 zelezne gulocky v malom sacku..ktory ked hodite na tvrdy povrch tak pocujete tak takyto podobny zvuk
cize nieje to jednotupe ozyvanie capov..
skuste nejake napady lebo a uz neviem kde by som to mohol hladat..
uz dlshie sa snazim prist na problem podivneho zvuku, zatial marne.
Problem spociva v tom ze ked je motor studeny a zacnem prechadzat po nerovnostiach tak nieco hrkota od motoroveho priestoru..je jedno ci prejdem lavym prednym alebo zadnym prednym stale rovnaky hrkot.
ak autom prejdem do ciela a potom opetovne nastartujem uz teply motor tak hrkotanie sice sem tam je ale uz nie v takom pocte.
aj ked je vonku po dazdi alebo prsi vtedy hrkot zase nepocut vobec
aj ked trosku otvorim okno tak ani vtedy to nieje pocut..
robi to len na prvom druhom tretom stupni na 4 a piatom to uz nepocut
neviem si to vysvetlit a jak sa snazim tak sa snazim nemozem prist na kamen urazu
hrkot by som specifikoval ako 3 zelezne gulocky v malom sacku..ktory ked hodite na tvrdy povrch tak pocujete tak takyto podobny zvuk
cize nieje to jednotupe ozyvanie capov..
skuste nejake napady lebo a uz neviem kde by som to mohol hladat..
Re: Divny hrkot
Mne na dvoch autách hrkotali tyčky stabilizátora (neviem, či to je presne ten zvuk, ktorý popisuješ).. tiež chladné ráno som šiel do práce, hrkotalo to jedna radosť.. a keď som poobede rozpálené auto, čo celý deň stálo na slnku, niesol do servisu, už sa to ozvalo iba sporadicky. A v druhom prípade mi popri tyčkách vymenili aj čapy..
Skús popozerať pod autom, či nemáš povolený buď kryt motora, alebo tepelný štít nad výfukom. Ten som už mal ja na bývalom aute z jednej strany odtrhnutý. Nechal som ho znova na tej jednej strane privariť a bolo to zasa v poriadku. Ja som mal ten tepelný štít od prevodovej páky až k motorovému priestoru, kde bol aj odtrhnutý. Bolo to dosť nepravidelné klepanie.
tiez som myslel ci to nieje spodny kryt ale ten som poriadne uchytil..vsetko ohmatane vsetko pevne drzi a stale to za stuena hrka...ked sa motor zahreje hrkot bud uplne prestane alebo zahrka to len sem tam...rozmyslam ci nieco dnu v motore nemoze hrkat ? 
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 15:58)
chytam sa uz vselicoho..ak zdvihnem auto zaradim rychlost a tocim kolesom dopredu dozadu tak to vydava taky zvuku ako keby sa natahovala pruzina...co pametam tak niekedy mi to nerobilo...este ked pohybujem tym kolesom tak pocut taky buchot je mi jasne ze sa buchaju o seba ozubene kolesa ale ma to mat az taky zvuk.... co to moze byt ??
http://www.youtube.com/watch?v=XfRRZLBP ... e=youtu.be
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 15:58)
chytam sa uz vselicoho..ak zdvihnem auto zaradim rychlost a tocim kolesom dopredu dozadu tak to vydava taky zvuku ako keby sa natahovala pruzina...co pametam tak niekedy mi to nerobilo...este ked pohybujem tym kolesom tak pocut taky buchot je mi jasne ze sa buchaju o seba ozubene kolesa ale ma to mat az taky zvuk.... co to moze byt ??
http://www.youtube.com/watch?v=XfRRZLBP ... e=youtu.be
Povolene alebo vybuchane silentbloky motora?
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
silenty motora to nie.k-u-l-i napísal:je jedno ci prejdem lavym prednym alebo zadnym prednym
Kua ten zvuk je skoro ako pri jebacke
Preco zrovna 3 zelene gulocky ?
Pozri tie tycky stabilizatira
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2013, 20:51)
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2013, 20:51)
-
Weblink
Light Star
to budu silentbloky motora
o ake auto sa jedna?
stabilizatory som pozrel su OK
silentbloky motora som menil asi pol rok dozadu..opticky som ich skontroloval nic nanich nevidno...ono keby to boli silentbloky motora tak si myslim zeby to hrkalo stale ci idem 50 abo 150 ale ono to prestane hrkat ak idem nad 80 cca.
silentbloky motora som menil asi pol rok dozadu..opticky som ich skontroloval nic nanich nevidno...ono keby to boli silentbloky motora tak si myslim zeby to hrkalo stale ci idem 50 abo 150 ale ono to prestane hrkat ak idem nad 80 cca.
-
Makovnik
Medium Professional
Pri zdvihnutom a vypnutom aute silentbloky motora buchaju, len ak by hybal celym motorom, takze to ani nahodou nebudu.
Je to divny zvuk, na naprave asi nic. Skor nieco na useku spojka-prevodovka.
Ked vyradis a tocis kolesom, huci to?
Vyskusaj kombinacie, kedy to huci a kedy nie a skus sa zamerat, odkial zvuk vychadza.
Je to divny zvuk, na naprave asi nic. Skor nieco na useku spojka-prevodovka.
Ked vyradis a tocis kolesom, huci to?
Vyskusaj kombinacie, kedy to huci a kedy nie a skus sa zamerat, odkial zvuk vychadza.