javatar napísal:Takze vyrazne spomalenie vyvoja spolocnosti ako nutny nasledok nedostatku diverzity povazujes za prijatelny? Fajn, co ale spolocnost ziska?
V prvom rade by si ale mal skor dokazat, ze diverzita v ramci odlisnych ras zrychluje vyvoj spolocnosti, zatial si to nijak nedokazal, a navyse realita ukazuje presny opak (ako priklady mozme vidiet Juznu Ameriku ale aj JAR a Zimbabwe, Haity atd atd)
Pokial chces spolocnost kde chces iste geny zachovat a ine potlacit tak musis krizit selektovanych jednotlivcov. Prilis podobni totiz budu tvorit retardov a prilis odlisny predsa nie su ziadani.
Velmi zjednoduseny pohlad na eugeniku, az by som povedal ze dost hlupy. A obzvlast tu poslednu vetu by si mohol nejak konkretnejsie a presnejsie odvodvnit, lebo dufam ze to tu nejdes zamienat s nejakym incestom.
Nesuhlasim, ze negroidna rasa vyhradne parazituje. Aj v oblastiach kde su asimilovany do zapadnej kultury maju sice vyssiu kriminalitu ale to nie je sposobene cisto rasou a keby aj bolo - vyrazna cast z nich je pre spolocnost prospesna. V USA je cca 40M ciernych a ano - na food stamps je percentualne cca 3x viac ciernych ako bielych. Stale mi vsak vychadza, ze viac nez 2/3 ciernych su pre ekonomiku USA prospesnych.
Nemame tu presne cisla, aj ked svojho casu som sme nieco podobne daval, co tusim aj vyvracalo toto tvoje tvrdenie, ale hladat to nebudem teraz. Kazdopadne uz len obycajny sedlacky rozum mi hovori, ze ked niekto kto ma povod u rasy a obyvatelstva ktore este nedokazalo vynajist koleso, nedokazalo zdomestikovat ani jedno zviera, nevie pomaly ani ohen zalozit, je viac nez pravdepodobne, ze pre modernu spolocnost bude skor na obtiaz ako ku prospechu. Navyse toto tvrdenie aj podporuje fakt ktory nevyvracias a sice vysoka kriminalita tejto rasy.
Zo sirsieho hladiska prospesnost negroidnej rasy pre civilizaciu vytvorenu bielym clovekom je porovnatelna napr tak s prospesnostou kona ktory sa pocas historie osvedcil. Moze byt schopny vykonavat nejake prace, mozno aj na vyssich poziciach, ale celkovy charatker tejto spolocnosti neni schopny zmenit iba svojimi schopnostami a tvorivostou. Ten charakter je schopny zmenit iba zmiesanim svojich genov s tymi bielymi.
Ten isty koncept sa vztahuje na definiciu nadradenej rasy. Takze bud povieme, ze definicia oboch je vagna alebo definicia oboch dokaze byt presna. Kdezdo ty vies presne urcit nadradenu rasu ale definovat uspesneho krizenca pri rovnakych kriteriach ti uz nevonia.
Daj mi realny priklad kde prirodzenym krizenim dvoch odlisnych ras, resp druhov kde jeden z tych druhov pri presne stanovenych a objektivnych dovodov je mozne oznacit za vyssi druh, vznikla lepsia, resp vyssia rasa jak ten povodny vyssi druh.
Maximalne k comu sa dopracujes moze byt iba nejaka anomalia, vinimka ktora potvrdzuje pravidlo.
Musel by som trosku zabrdnut aj do historie a to sa mi velmi nechce. V kazdom pripade porovnavat to len skrze rasu je scestne. Na tom svetadieli mali ako prve odmerane vzdialenosti planet od slnka - nieco na co "biela rasa" potrebovala az satelity (a nik netusi ako to spravili). To len tak na okraj porovnavania cisto na rasovom kriteriu.
Myslis mayov a aztekov? No lebo je to dost nepodstatne kedze v juznej amerike sa krizil kazdy s kazdym obzvlast bieli s ciernymi ktory tam boli dovozeney ako otroci.
Tie civilizacie zanikli a boli pohltene inymi. Nieco co sa bude diat stale. Ci ty by si tu chcel mat bielu rasu aka tu bola pred tisicrociami? To by bolo dost kontraproduktivne.
Ja by som tu chcel mat rasu ktora sa sama bude zdokonalovat z generacie na generaciu, ci uz fyzicky, dusevne alebo cisto materialne. Dolezity je vyvoj a aby bol co najrychlejsi, miesanie ras kde na zaklade nejakych kriterii (napr iq) mozme jednu oznacit za menej schopnu, bude tento vyvoj brzdit.
Tak ju potom nemozme oznacit ako nadradenu. Z tohto hladiska by bola nadradena rasa zidia.
Ked zomres na ustipnutie hadom je snad had nadradeny?
Priroda nehra hru na oblubenych, dobrych a zlych, kazdemu je dana rovnaka sanca prezit, mnozit sa a expandovat. Priroda ale nadelila kazdemu vrodene kvlaity a co s nimi potom kazdy tvor spravi je len na nom.
Zidia robia to co vedia najlepsie, parazituju. Biela rasa je tvorcom takmer vsetkych civilizacii ktore uzreli svetlo tohoto sveta, ale dnes ako ich obet ani vonkoncom nepreukazuje naplno svoje vrodene kvality. V obdobi narodneho socializmu pred druhov vojnou, len jeden narod tejto rasy dokazal preukazat svoje kvality a kde boli vtedy zidia a ich nadradenost? My sa bez zidov zaobideme, oni bez nas nie.
Jeden zo zakladnych prirodnych zakov je, ze nie vzdy prezivaju ti najschopnejsi, skor preziju druhy najschopnejsie pre prezitie.