Automotive education
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automotive education
nerozumiem 
Tie članky sú tak retardovane štylizovane, že sa to ani čítať nedá. Nehovoriac o tých primitívnych otázkach "čitateľov", kde sa Marián, Peter či Leopold pýtaju hovadinu, na ktorú ako odpoveď platí univerzálny bullshit typu "vodič je povinný prispôsobiť rýchlosť stavu a povahe vozovky.... ..."
Páni, komu toto niečo hovorí, ozvite sa, lebo z ničoho nič prestal fungovať a žiadnu príčinu som neobjavil 
-
RATZINGER666
Darca
to je blowoff? ved na tom sa nema co pokazit 
Veď práve... Vysvetli mu to
Podtlaková hadička je okej, takže chyba musí byť vo ventile. Vyzerá to, že netesní tá komora, kam ide podtlak, lenže netuším prečo - nič nie je poškodené ani opotrebované.
-
RATZINGER666
Darca
pruzina nie je unavena? vycistil si to a namastil? nezasekava piestik?
Pružina to zatvára a nemám pocit, že by jej niečo bolo, má len dva roky a všetko sa hýbe bez problémov. Skôr s tým tesnením bude problém, lenže prečo a kde, nejde mi to do hlavy. Lebo tá pružina tam robí celkom dobrý odpor a ak ten podtlak nie je silný, tak predpokladám, že nestačí na otvorenie. Otázne je, prečo to netesní, ak jednotlivé časti fungujú, len celok nie.
-
RATZINGER666
Darca
tak neviem
chyba tam nema byt aka, ak je tlak v poriadku... a nefunguje vobec? nastaveny je dobre?
este ma napada skusit na vymenu nejaky iny, ale to je kravina... poslem Ti moj na skusku
este ma napada skusit na vymenu nejaky iny, ale to je kravina... poslem Ti moj na skusku
No, nepočul som ani raz, že by si odfukol, ale to som nešiel do kladného tlaku kvôli spätnému rázu na turbo. A keď odpojím podtlakovú hadičku, tak saje vzduch ako besná, čiže problém bude možno skôr v pretlakovej komore ventilu oproti tej podtlakovej, neviem. Najhoršie je, že to nemám ako vyskúšať poriadne, či otvára, keďže kompresor nemám a na aute sa bojím, že poškodím turbo.
Zložil som to, zajtra to dám späť na auto a ak to nepôjde, tak mi ostáva jedine tak kúpiť nový a tento si vystaviť ako siedmy div sveta
Zložil som to, zajtra to dám späť na auto a ak to nepôjde, tak mi ostáva jedine tak kúpiť nový a tento si vystaviť ako siedmy div sveta
Moze sa ti stavat to, ze ked ho potiahne a chce ho pustit (tlaci pruzina) tak sa ti piestik skrizi a nestlaci sa. Nam sa to cas-od-casu stalo ze ostal viset BOV a riesenie bolo WD40... Samozrejme ak uz sa seka treba ho vymenit (moj nazor) ale urcite su riesenia ako sa to da opravit.
Btw ked sa ti nedoviera BOV nemas ako poskodit turbo podla mna... Skor si to mozno odsere nejaka hadica.
(este podotykam, kedze prevedeni BOV je viac, neviem si to celkom presne zlozit v hlave z obrazka, mozno su tam odlisne principy ktore moje tvrdenia vyvracaju, idealne je si ho zlozit, a skusat mechanicky trosku s nim hybat a sledovat nejake anomalie.. )
Btw ked sa ti nedoviera BOV nemas ako poskodit turbo podla mna... Skor si to mozno odsere nejaka hadica.
(este podotykam, kedze prevedeni BOV je viac, neviem si to celkom presne zlozit v hlave z obrazka, mozno su tam odlisne principy ktore moje tvrdenia vyvracaju, idealne je si ho zlozit, a skusat mechanicky trosku s nim hybat a sledovat nejake anomalie.. )
Mne sa práveže neotvára pod tlakom, preto to poškodzuje turbo... Na voľnobehu sa hneď po pripojení vákua z časti otvorí, ale keď jazdím, tak pretlak vyfukuje cez turbo a nie cez ventil. Mechanicky je ok, ako vravím, na voľnobehu sa pri najmenšom nastavení odporu pružiny otvorí hneď.
- Prílohy
-
- bov.gif
- vnútorná konštrukcia
- (13.84 KiB) 392 stiahnutí
-
RATZINGER666
Darca
ak by si ho vyskusal aj pri vyssom tlaku, turbu to jednorazovo nijak neublizi, ale nejazdi na tom... ale teda neviem, preco nechce fungovat, ked ho otvara... a vobec - toto je najstarsi typ ventilu, hod ho do kosa a kup si nejaky modernejsi a dobre ho nastav, ved to tolko nestoji 
Všetko sú len čínske fejky značkových ventilov, myslíš, že iný bude lepší - modernejší? Resp. máš nejaké odporúčanie? Kamoš z 906 teamu mi odporučil toto, ale neviem, kde to na Slovensku kúpiť: http://hktuning.com/C14_006.htm
-
RATZINGER666
Darca
no ja Ti mozem odporucit akurat poslednu reviziu hks ssqv, ci ako sa to volalo... ta je zase podla mna najvychvalenejsia...
No ten SSQV IV má taký istý mechanizmus ako tento môj terajší (http://www.hks-power.co.jp/en/product/b ... img_02.gif). A tieto fake, čo sa u nás predávajú budú podľa mňa vnútri úplne také isté a je to iba dizajnová zmena oproti môjmu terajšiemu.
// to v mojom je membrána
// to v mojom je membrána
-
RATZINGER666
Darca
podla suciastok mi skor Tvoj pride ako klasicky piestovy... tie novsie su uz membranove, tak ako je to v tom nakrese, co si poslal... ale neviem, no... to by som ich musel mat vsetky rozobrate pred sebou...
tak tie cinske kopie nebudu nic moc, to je jasne... plus drviva vacsina na nasom trhu budu iba kopie, ktore sa vydavaju za originaly, takze skor by som volil overenych predajcov napr. z ebayu a podobne...
tak tie cinske kopie nebudu nic moc, to je jasne... plus drviva vacsina na nasom trhu budu iba kopie, ktore sa vydavaju za originaly, takze skor by som volil overenych predajcov napr. z ebayu a podobne...
Originály stoja tak 200-300€, čo ja nie som ochotný dať pri veku a hodnote môjho auta + nízkom booste, ktorý tam mám. A stále nefunguje, takže to kašlem - díky za snahu pomôcť. Idem objednať nový, "noname" napodobneninu za 70€, pri ktorom tvrdia, že "Tento konkrétní model a typ jsme pečlivě vybrali a garantujeme 100% funkčnost a bezproblémovost.", tak to som zvedavý 
z mojej stranky iba tip na http://www.highperformanceparts.cz/blow ... loop.22095
u nas funguje dobre , tlaky 1,15 - 1,40
u nas funguje dobre , tlaky 1,15 - 1,40
Ten e-shop som už pozeral, sú trochu drahší, ale pohľadám ešte, aké sú tu možnosti na SK/CZ trhu (chcem záruku), tie Forge majú celkom rozumnú cenu 
Aj tak neviem pochopiť, čo sa na tom mojom debilovi mohlo pokaziť
Aj tak neviem pochopiť, čo sa na tom mojom debilovi mohlo pokaziť
Forge by mala byt rozumna volba ked nepotrebujes platit marketing ale iba funkcionalitu zariadenia.
Co sa mohlo no hovorim, niekde sa nieco krizi
Co sa mohlo no hovorim, niekde sa nieco krizi