Pomoc s podvodom
Pomoc s podvodom
Zdravím vás tu tak chcel by som poradiť ohladom podvodu spáchaneho na mne.Ide o to že mi došiel domov papier od exekútora že chcú zaplatiť niaky poplatok za mobil ktorý som v živote nemal v rukách.Tak som šiel do orangu že čo to má znamenať a čuduj sa svete bol tam zobraný mobil na moje meno a zobral si ho iný dotyčný.Tak som si vyžiadalpapiere o tej zmluve a na tých papieroch nebol nikde môj podpis iba podpis niekoho iného a tak isto sa volá môj spolužiak s ktorým som nikde nebol a nechápem ako sa mohol dostať k mojmu rodnému číslu a bol tam ten istý názov e-mailu.Bolo tam ja že má splnomocnenie lenže to medzi tými zmluvamy už nebolo žiadne splnomocnenie ani môj podpis.Tak tomu nechápem.Potom som šiel stým na políciuže podám trestné oznámenie a tam že takýto prípad vidia prvýkrát a že či ja stým nič nemám a kebyže mám tak si to pamätám.Chcel som podať trestné oznamnei na toho spolužiaka ktorý to zrejme spravil a vtom mi povedali že ak to bude krivé trestné oznámenie tak môžem ísť sedeť na 2 roky.Tak som to nechal tak.Tak vás prosím o niake rady mám ísť podať trestné oznámenie alebo ste sa s niečím podobným stretli.Lebo podla tohto môžem ísť aj ja do orangu a vybrať si mobil n hocikoho meno a nech ten druhýplatí.Sorry za chyby a dúfam že sa dočkám niakych rád a odpovedí 
Re: Pomoc s podvod
tak to podaj na neznameho pachatela
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Jednoznacne podaj trestne oznamenie. Nemas s tym nic spolocne a jedna sa o podvod. Ziadneho kriveho trestneho oznamenia sa neboj
Políciou to momentálne asi nevyriešiš, jedine súdnou cestou, skús sa poradiť s nejakým právnikom, ale skôr to vidím tak, že treba oznámiť ako exekútorovi, tak aj Orangu, že o ničom nevieš, nie si si vedomí, že by si bral telefón na svoje meno a blablabla.. a nech sa vyjadria, prípadne nech Ti pošlú dôkaz, že si to bol Ty. Ak na zmluve od Orangu je, že bola podpísaná na základe splnomocnenia, nech Ti pošlú jeho kópiu.
A inak zaujímavé, že už Ti prišiel papier od exekútora bez súdu. Či exekútor Ti len píše, že ak nezaplatíš, pôjdeš na súd?
A inak zaujímavé, že už Ti prišiel papier od exekútora bez súdu. Či exekútor Ti len píše, že ak nezaplatíš, pôjdeš na súd?
nech sa pozru na kamery, zmluva robena cez pc, urcite tam niekde je cas, keby chceli tak by vedeli...
CheZteR napísal:nech sa pozru na kamery, zmluva robena cez pc, urcite tam niekde je cas, keby chceli tak by vedeli...
Tak v orange povedali ze uz tie zaznamy tam nebudu a na policii že tam tie záznamy už nebudú.
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2013, 14:35)
brm napísal:Políciou to momentálne asi nevyriešiš, jedine súdnou cestou, skús sa poradiť s nejakým právnikom, ale skôr to vidím tak, že treba oznámiť ako exekútorovi, tak aj Orangu, že o ničom nevieš, nie si si vedomí, že by si bral telefón na svoje meno a blablabla.. a nech sa vyjadria, prípadne nech Ti pošlú dôkaz, že si to bol Ty. Ak na zmluve od Orangu je, že bola podpísaná na základe splnomocnenia, nech Ti pošlú jeho kópiu.
Exekútor píše že ak nezaplatím tak pôjdem na súd a už mi od neho prišiel aj druhý list.A kopia splnomocnenia nikde nebola ani môj podpis nechápem tomu.V tomto štáte je už snád všetko možné.Nechápem ako sa to mohlo stať.A na polícii som sa cítil ako ja ten obvinený.
-
Silmer
Darca
jak uz bolo pisane.
Z teoretickeho hladiska, sud by si podla vsetkeho vyhral, kedze ako pises, ty s tym nemas nic spolocne. Nieje splnomocnenie, falosny podpis atd., ale to uz je na ine rozoberanie.
--
Kedy ti dosiel prvy papier od exekutora? a kedy si to zacal riesit?
--CheZteR napísal:tak to podaj na neznameho pachatela
Z teoretickeho hladiska, sud by si podla vsetkeho vyhral, kedze ako pises, ty s tym nemas nic spolocne. Nieje splnomocnenie, falosny podpis atd., ale to uz je na ine rozoberanie.
--
Silmer napísal:jak uz bolo pisane.
--
--
Prvý papier mi došiel cca pred dvoma týždnami a potom na druhý den som to začal riešiť.Aj som bol v orange čo to má znamenať a tam iba krútili hlavou a kým došli tie kopie zmluvy tiež to trvalo.
Ako som písal, napíš oficiálnu odpoveď exekútorovi a kópiu na vedomie do Orangu. Exekútor dostal balík pohľadávok od Orangu a hromadne posiela také listy ako si dostal. Ak im v liste vysvetlíš o čo ide, aj exekútor si to preverí a pochopí, že nemá význam Ťa riešiť, pretože súd prehrá. Tým pádom to buď vráti do Orangu alebo odloží do šuflíka a sústredí sa na ľahšie ryby. Ale pre istotu ukáž všetky tie papiere niekomu, kto sa do toho vyzná, pamätaj, že to najdôležitejšie sa zvyčajne píše tými najmenšími písmenami.

-
typek61
Darca
zaujima ma,ako mozu vystavit zmluvu, ked nemaju jeho podpis 
typek61 napísal:zaujima ma,ako mozu vystavit zmluvu, ked nemaju jeho podpis
tiež nechápem nepamätám sa že by som niečo podpisoval.Ale vraj stačí hocijakyý podpis na hocijakom papieri to mi povedali v orangi.
-
typek61
Darca
tak im povedz ze im nezaplatis ked staci "hocijaky" podpis
Na mu povedia, ze ok, ved uz to ma exekutor.typek61 napísal:tak im povedz ze im nezaplatis ked staci "hocijaky" podpis
Policajti ťa odbili lebo sa im to nechce riešiť. Normálne podaj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Od orange žiadaj kópiu splnomocnenia. Za exekútorom by som šiel osobne ak je z mesta z ktoreho pochádzaš aj s tvojim oficiálnym vyjadrením. A určite je to exekútor? Nie je to nejaká súkromná spoločnosť ktorá vymáha pohľadávky? Určite by som sa snažil aj orange-u nejak podkúriť, keď si dovoli uzatvoriť zmluvu len tak bez tvojej prítomnosti, riadneho/úradne overeného splnomicnenia.
Je to naiky EIS čo to vybavuje ale tam bolo aj mneo toho čo to vybavuje.V orangi mi povedali že aj bez mojej prítomnosti sa to mohlo spraviť lebo to bolo spravené cez internet.skuki napísal:Policajti ťa odbili lebo sa im to nechce riešiť. Normálne podaj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Od orange žiadaj kópiu splnomocnenia. Za exekútorom by som šiel osobne ak je z mesta z ktoreho pochádzaš aj s tvojim oficiálnym vyjadrením. A určite je to exekútor? Nie je to nejaká súkromná spoločnosť ktorá vymáha pohľadávky? Určite by som sa snažil aj orange-u nejak podkúriť, keď si dovoli uzatvoriť zmluvu len tak bez tvojej prítomnosti, riadneho/úradne overeného splnomicnenia.
kamerove zaznamy sa drzia taky tyzden-dva viac nie.
S exekutorom sa asi nedohodnes,lebo jeho tvoj nazor nebude vobec zaujimat,musis to riesit s policiou /TO na neznameho pachatela/. Nasledne posli do Orange doporuceny list s kopiou TO + cestne vyhlasenie ze si ziaden tovar od nich neprebral ani neziadal. Po dvoch dnoch im zavolaj a spytaj sa ich ze ci ti poslu nejake pisomne vyrozumenie alebo ake su dalsie moznosti. Ak by tvrdili ze to je tvoja chyba a budu chciet aby si to platil, tak im povedz ze to das na sud pretoze na zmluvach nie je tvoj podpis-neboj hned zmenia ton a daju si to na odpis do nakladov
Pripadne ich postras ze to budes medializovat vsade kde sa da a to sa uz naozaj ze zlaknu,zlej reklamy sa boja najviac.
S exekutorom sa asi nedohodnes,lebo jeho tvoj nazor nebude vobec zaujimat,musis to riesit s policiou /TO na neznameho pachatela/. Nasledne posli do Orange doporuceny list s kopiou TO + cestne vyhlasenie ze si ziaden tovar od nich neprebral ani neziadal. Po dvoch dnoch im zavolaj a spytaj sa ich ze ci ti poslu nejake pisomne vyrozumenie alebo ake su dalsie moznosti. Ak by tvrdili ze to je tvoja chyba a budu chciet aby si to platil, tak im povedz ze to das na sud pretoze na zmluvach nie je tvoj podpis-neboj hned zmenia ton a daju si to na odpis do nakladov
Alebo sa nezľaknú a podajú trestné oznámenie za poškodzovanie dobrého mena. Tým, že to budem medializovať, by som ich určite nedráždil.gogo956 napísal:Pripadne ich postras ze to budes medializovat vsade kde sa da a to sa uz naozaj ze zlaknu,zlej reklamy sa boja najviac.
noa, vsak on je v prave nie oni
stačí to inak formulovať. Nehovoriť to formou vyhrážania ... ak to nevyriešia, tak to zverejníš. ... ale rovno im oznám že sa ideš podeliť o túto skúsenosť s "médiami" ... veď píšeš len pravdu. A na druhej strane, keby to chceli riešiť oni trestným oznámením, tak by som just ešte to zverejnil, že Pomaranč podáva TO za bla bla bla. To by len sami sebe podkúrili...
Ale si uvedom, že takéto spoločnosti majú oveľa viac prostriedkov na to, aby sa mohli ťahať po súdoch. Keď bežný človek si ledva dovolí zaplatiť dobrého právnika, takáto spoločnosť ich môže mať celý arzenál. Ja rozhodne by som nemal chuť pichať do osieho hniezda. Vyriešil by som v tichosti tento problém a viac to nerozmazával vyhrážkami.