Virus

Informácie o software, ankety...
commik
Novice
Novice

Virus

Príspevok od používateľa commik »

Ahojte,

Dostal sa mi do rúk počítač s vírusom ktorý sa tvári ako SVCHOST proces pod Windows XP profesional
a ťahá nonstop 100% výkonu počítača. Vírus je možné dočasne zastaviť cez Task Manager.
Počítač som testoval anti vírusmi ako Avast, AVG, Esset Smart Security, a ešte zopár menších antivirov.
Ani jeden nie je schopný odhaliť tento vírus. Skúšal som vymazať partíciu disku a zformátovať disk.
Akonáhle som nainštaloval systém vírus bol nazad v plnej paráde.
Pri inštalácii Windows XP som si všimol že disk obsahuje skrytú asi 1GB velkú partíciu s FAT formátom.
Mám podozrenie že sa jedná o nejaký vírus s vytvorenou samo bootovateľnou oblasťou.
Skúšal som túto oblasť vymazať, ale zostal som bezúspešný.
Chcem sa opýtať či sa niekto s niečim podobným stretol a ako sa mu to podarilo vyriešiť.

Ďakujem.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Virus

Príspevok od používateľa CheZteR »

to nebude ziadny virus ale svchost ti fakt zere 100%
este som nepocul aby sa virus dal zastavit cez task manager :lol:

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2013, 9:57)
commik napísal:Skúšal som vymazať partíciu disku a zformátovať disk. Akonáhle som nainštaloval systém vírus bol nazad v plnej paráde.
:lol:
commik
Novice
Novice

CheZteR napísal:to nebude ziadny virus ale svchost ti fakt zere 100%
este som nepocul aby sa virus dal zastavit cez task manager :lol:

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2013, 9:57)

:lol:
Chceš tým povedať, že by to nemusel byť vírus? Je nejaká možnosť ako by som vo Windows XP mohol skontrolovať aké procesy sa skrývajú pod SVCHOST procesom?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tiež nemyslím že by to bol vírus. Máš len slabý komp :)
http://www.tipypropc.cz/proces-svchoste ... or-na-100/

k tej partícii: je to bežná vec že notebooky majú skrytú partíciu na ktorej sú ovládače
commik
Novice
Novice

audiotrack napísal:tiež nemyslím že by to bol vírus. Máš len slabý komp :)
http://www.tipypropc.cz/proces-svchoste ... or-na-100/

k tej partícii: je to bežná vec že notebooky majú skrytú partíciu na ktorej sú ovládače
Jedná so o stolný počítač, ale je to HP stanica čiže niečo také by to mohlo byť.
Výkon počítača nie je až taký slabý je to 2.5Ghz Celeron s 1GB RAM.
Keď zhodím daný SVCHOST proces počítač pracuje normálnou rýchlosťou, ale pokiaľ tento proces beží na počítači nespustím ani pasians.
Ešte jednú vec som si všimol, že pokiaľ som nenainštaloval sieťovú kartu, počítač bežal bez problému, až po inštalácii siete a pripojeniu na internet začal robiť problémy.
Na počítač som okrem ovládačov neinštaloval nič iné.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ten svchost by mohol sťahovať aktualizácie, myslím, že som to niekedy počul o winXP. Nie som si síce úplne istý, ale skús nechať počítač pár hodín pracovať a až sa všetko stiahne, tak sa snáď umúdri (ak nemáš nejaké 10kB/s pripojenie, to by mohlo byť na dĺĺho)
Prípadne mu skús cez task managera ubrať prioritu, ak ti to dovolí.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kekby klikneš na ten link, tak sa dočítaš že je to proces ktorý (okrem iného) sťahuje aktualizácie. Takže to o tej sieti si ani písať nemusel, jasné že kým si nemal pripojenie tak nemohol byť aktívny
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

System mohol byt pomaly aj preto, lebo nemal nainstalovane ovladace napr. k chipsetu, radicu diskov a pod.
commik
Novice
Novice

Tie aktualizacie, by to byť mohli, preverim to (kazdopadne windows nic nehlasil).
Vo windows Xp sa neda rozkliknut SVCHOST ako vo Windows 7, ubrať prioritu som skúšal, ale windows mi to nedovolil.
Ovladače boli kopletne fuknčne pred reinštaláciou a aj teraz sú čiže to by namalo mať vplyv na výkon. (problém práve nastal po nainstalovani sietovej karty).

//autoeditácia príspevku (06 Dec 2013, 13:58)
Dakujem všetkým za pomoc, boli to aktualizacie. Windows mal nejake pošahane aktualizacie aktualizačneho software.
Jedna dll kniznica blokoval vykon celeho CPU.
Po tom ako som ich uplne zablokoval, tak to funguje ako ma.
Napísať odpoveď