Motorový olej

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
pstros213
Medium Expert
Medium Expert

Re: Motorový olej

Príspevok od používateľa pstros213 »

mozem do mazdy 323 sedan 1.5 benzin 1994 (zere olej) liat tento druhy olej? (poslali zly)
fotka-nalavo povodny a vedla novy
Prílohy
a
a
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Mozeš však, sa líšia len vo viskozite. Ak ich zmiešaš, tak výsledná viskozita sa nedá úplne odhadnúť, ale v zásade sa nič nestane.
A už vobec nič sa nestane, ak ho tam dáš pri výmene.
Ľavý si zachováva vlastnosti do -30°C a pravý do cca -20 až -25°C. Ani v jednom prípade sa nestretneš s tým, že by si narazil na hraničné možnosti oleja.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

vlavo je syntetika a vpravo polosyntetika...

...a do mazd so z5de sa daval odjakziva 10w40 semi, takze ak si to objednaval podla modelu, je mozne, ze preto poslali tento...
pstros213
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pstros213 »

no preistotu som sa spytal.. ak to nevadi tak potom fajn :D
dik
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

zrejme mam dost vazny problem. emulzia na olejovom viecku je ok. no dnes som pozeral olej na mierke a cela mierka biela. som asi dost v hajzli co ? :smt022 nepostrehol som ze by mi mizla voda. ale krk za to nedam ze tam nechyba. uteste ma ze to nemusi byt na 100% hlava alebo tesnenie pod hlavou. prilozim do kotla a poviem ze sa mi asi pred mesiacom stalo ze som motor uvaril. mal som zavzdusneny system ked som menil chladiacu zmes. ak je to tak ze praska hlava a tesnenie ked sa motor uvari asi uz nad inym ani nemusim uvazovat co ? :(
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

1,8T hlavy su velice odolne a to akoze fakt ze velice, ale myslim ze tesnenie je plechove teda zalezi samozrejme ako "moc" si to uvaril, my ked sme tento motor uvarili tak sa skor zlepili piestne kruzky a hlava bola OK. A to auto slo bez chladenia na okruhu 4 kola.
Kazdopadne - stat sa mohlo cokolvek uz mohlo byt nieco nacate a pocul som ze zvykaju obcas praskat na strane kde su 3 ventily pri sebe je len velmi tenucka stena ale tam sa nezmiesa voda s olejom.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

mal som vtedy problemy s autom. startovalo na tri valce a bola s tym panta tak som ho isiel skusit. vystartoval som z domu a po 400m mala voda 90°C tak som to zvrtol domov reku ze nieco nie je v poriadku a uz doma sa mi dymilo z motora. tzn. 800m som presiel.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ak nebola oda cez 90, resp cez nejakych 100-110 tak by som hlavu neriesil... ja som z logu vytahoval uz take teploty ze to uz aj snimace museli byt upecene :mrgreen:
90°C bolo bezne pocas preteku.....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak do 100 stupnov je este v podstate normálna prevdázková teplota.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dokonca pozeram ze casto chodilo aj cez 100°C a vsetko v pohode takze tam by som problem nehladal...
Prílohy
teploty_1,8T.png
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však to a najma ak je to krátkodobá záťaž. Najma v lete, kľudne može byť teplota ľahko cez 90. Navyše núdzovo je možné prejsť určitú vzdialenosť aj so slabým tlakom oleja. Núdzovo...niektorí kontrolku zakryjú krabičkou od cigariet a je to.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

za normalnych okolnosti ked uvaris motor tak voda v okruhu ma takych 130 stupnov, ak ti zacne vriet skor tak tam mas niekde problem, v chladiacom systeme musi byt pretlak, ked nie je, voda vyviera pri normalnej teplote
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

On to mal zavzdusnene po výmene vody preto mu voda vyvrela pri 100 stupňoch, pod tlakom má bod varu medzi 110 až 120. Teraz je otázka či mu prdla hlava na tých 800 m čo prešiel. I keď možné to je. Hlavne keď bola bublina V bloku motora a v podstate chladenie žiadne. Veď ale prasknuta hlava nie je problém, že by auto nešlo. Pojazdi a kontroluj hladiny vody. Ak mizne voda a emulzia sa opakuje tak vieš na čom si. Alebo ak máš vodu zásratu od oleja tak sa ti mieša voda s olejom. Ak nie tak nerieš.

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2014, 16:02)
druhá vec, to čo ukazuje teplomer na palubovke pri zavzdušnenom motori nie je smerodatné, tá teplota vody mohla byť kľudne vyššia, mne si voda v motori spokojne bublala a ručička na 60°C, ono som mal zaseknutý termostat a k čidlu sa vriaca voda ani nedostala
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

takto sa opytam. je sanca ze je to nieco ine ? ak ano co ? ak neexistuje nic tomu podobne tak som asi jasny :smt006
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mozno sa pocas toho "prehriatia" situacne dostala voda do oleja, vplyvom roztaznych sil pri zvysenej teplote a nebolo to tak extremne zeby ostala hlava skrutena alebo by praskla. Pojazdi, sleduj, pripadne preventivne vymen olej a uvidis co sa bude diat.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

videl som uz cez zimu horcicu aj na mierke, hned som panikaril aj ja, ze tesnenie v tahu... akonahle sa oteplilo, samo sa to stratilo, takze hned tak by som nepanikaril...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Tiež mi príde divne že by prdla hlava na 800m a za studena. A hlavne na mierke, keby si mal vodu V oleji mala by byť tá biela hmota aj kolo viečka a vlastne všade možno sa ti len spenil variaci sa olej
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

bol som za mechanikom a pozeral to a vyzera ze je to ok. ze dole je normalny cisty olej. ani kvapka z vody nechyba. ja mam tu mierku len tak polozenu. niekde je dana tak na pevno ze okolo nej nemozu ujst vypari. okolo mojej mozu tak sme usudili ze sa to tade vyparuje.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hrban napísal:spenil variaci sa olej
A olej sa nahodou pred bodom varu sam nevznieti?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dnesne oleje obsahuju tolko zloziek a aditiv ze tazko urcit ktora zlozka oleja spenila, samotny olej by mal zniest aj 300°C hlavne koli turbu takze nemyslim si ze by malo dojst k nejakemu horeniu.
Napísať odpoveď