Zdravim, ako by som mohol zavesit monitor LG FLatron Slim L1982U-BF na stenu ? nema ziadne uchyty, odspodu ma nejake sroby, ale nie som si isty ci to bude pre uchytenie..
Mate nejake napady?
Mam doma novy 27" Dell U2713HM UltraSharp. Planoval som oba zavesit na stenu .. Ked zavesim len ten dell a lg bude normalne na stole tak to nebude vyzerat dobre..
Podla katalogov by mal podporovat VESA 100x100. Ako pozeram na obrazky, tak vdaka konektorom na podstavci mozu byt otvory pre skrutky asi iba na spodnej casti podstavca. Ak tam nie su a kupoval si ho teraz, tak si pozri, ci v katalogu ma uvedene VESA. Ak ano, tak ho vrat/reklamuj.
Ak ho mas uz dlhsie, tak neviem, robit to podomacky nebude idealne a zvlast nie pri takej konstrukcii.
ten monitor mam od roku 2007, co je uz nejaky cas..
v nasledujucom PDFku pisu ze to fakt podporuje VESA 100x100. Takze mam kupit VESA 100x100 a potom nejak vydumat ako to tam nahodit ano? Vesa sa asi vrta do steny a ako sa vesa pripevni zospodu do monitoru? http://support.you.gr/catalog/89/89942B ... 2323B1.pdf
Zatial nic nekupuj, VESA 100x100 znamena, ze niekde na monitore by mali byt 4 diery v rohoch stvorca so stranou 100 mm. Ak take nenajdes, tak ho na ten stojan normalne neuchytis.
Sorry za kvalitu, fotil som to lavou rukou/mobilom
//autoeditácia príspevku (17 Dec 2013, 0:28)
Su tam ked tak nejake sroby po krajoch ktore vyzeraju ako 200x200 ale myslim ze to je len priskrutkovana spodna cast ku tej hornej. neviem
...1. fotky patria do prílohy...2. kvalita je teda biedna... 3. mám pocit, že to budú tie VESA otvory, ale že by si tam ten šrób mal narezať vlastný závit...na druhej strane to asi VESA nebude, pretože uchytiť niekoľko kilový monitor o štyri šróby DO PLASTU by bola dobrá blbina...pozri sa napr. na tento obrázok, kde sú šróby očividne šróbované do kovovej dutinky...skús tie 200x200 šróby odšróbovať a pozri sa...možno to budú ony...
Skus tie dierky poobzerat, pripadne do nich vtlacit skrutkovac, ci ten plast nie je iba nejaka odklapacia krytka. S vrtanim opatrne, lebo vnutri budu asi nejake kable a hlavne neviem, ci to pomoze. Ak tam nie je ziadna kovova konstrukcia, tak cisto na plaste to asi nebude dlho drzat.
...14x18 nebude VESA určite...a tie plastové dutinky boli asi len prípravou na VESA ale vo finále sa to s VESA do výroby nedostalo...určite by som to neuchycoval o plast a neprevŕtaval tam dierky...možno existujú aj elegantnejšie riešenia...
//autoeditácia príspevku (17 Dec 2013, 12:56)
//...možno trepnem blbosť, ale nefotil si ty náhodou stojan? Lebo ja vidím plast v tvare kruhu...môžeš dať viac foto? Hlavne zozadu monitora...
ano fotil stojan. tento monitor sa da uchytit ale jedine spolu s tym stojanom. na spodu stojanu ma vesa. traba ho zlozit uplne na lezato a tak uchytit.
...ak je to spodok stojanu, skúsil by som do tých dier dať samorezné šróby a vyskúšať to zavesiť...veľmi opatrne...a keby to držalo, tak by som trošku skúsil, či to vydrží...ak to držať nebude, tak sa to odmontuje...čo už...
Popripade ma napadlo.. niesu nejaky uchyty, nieco napr taketo ? http://i2.alz.sk/ImgW.ashx?fd=FotoAdd&c ... 02&i=1.jpg
4x, kazdy z jednej strany..
popripade to zalepit o stenu / o vesu nejakym silnym stavbarskym lepidlom..