Školské domáce úlohy na fóre
Re: Školské domáce úlohy na fóre
Aha, ty predpokladas ze ked to budem mat od [0;0] tak to budem vediet pocitat. No ale to je chyba 
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
z trojuholnika zo stranami 17,20 zistis, ze x/y = 17/-20 takze y = -20.x/17
z toho mas y = -20.x/17 a este musis najst o kolko to posunut "hore" tzn. vypocitat stranu "a"
z podobnosti trojuholnikov vies, ze b/33 = 20/17, cize b=660/17 a z "a = b-20" vies ze a=320/17
takze cela rovnica bude y= -20.x/17 + 320/17 alebo inak napisane -20.(x-16)/17
z toho mas y = -20.x/17 a este musis najst o kolko to posunut "hore" tzn. vypocitat stranu "a"
z podobnosti trojuholnikov vies, ze b/33 = 20/17, cize b=660/17 a z "a = b-20" vies ze a=320/17
takze cela rovnica bude y= -20.x/17 + 320/17 alebo inak napisane -20.(x-16)/17
-
mirak2
Hardcore addict
dva body -> vektor -> kolmy vektor (vymenis suradnice a jednu vynasobis -1) -> dosadis tento vektor do vseobecnej rovnice ax+bx+c=0 za a a b => dosadis jeden z povodnych bodov do rovnice za x a y, aby si mohol vyratat c -> mas rovnicu
(ak si dobre pamatam)
(ak si dobre pamatam)
Ahojte, potrebujem dokazat ze postupnost n/e^n je klesajuca. Upravil som si to podla vztahu an>an+1, no neviem si s tym dat rady ako to upravit a odvodit z toho, ci je alebo nie je klesajuca. Viete mi niekto poradit? Diky 
-
audiotrack
VIP
čitateľ rastie lineárne, menovateľ exponenciálne. Z toho hneď vidno že hodnota toho zlomku teda bude pre rastúce n klesať, lebo menovateľ rastie rýchlejšie ako čitateľ. Ak ti takéto odôvodnenie nestačí a treba ti to matematicky, tak sprav limitu pre n->inf a ukáž že sa to blíži k nule
Super diky
To s tou limitou som nevedel, ze sa to da aj tym.
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2014, 15:42)
Inak este by som mal jednu prosbu o radu, nikde to neviem najst ani na internete, neviete niekto ako spocitat chybu pri taylorovej rade? Napisat polynom nejakeho stupna pre nejaku funkciu viem, len neviem potom ako na tu odchylku. Diky.
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2014, 15:42)
Inak este by som mal jednu prosbu o radu, nikde to neviem najst ani na internete, neviete niekto ako spocitat chybu pri taylorovej rade? Napisat polynom nejakeho stupna pre nejaku funkciu viem, len neviem potom ako na tu odchylku. Diky.
vedel by mi niekto pomôcť s týmito príkladmi ? (2,3,5) Ďakujem
tuna 3.príklad neviem
a z tejto časti príklady (2,4,5)
10.1 mám skúšku , bol by som vám nesmierne vďační, ak by ste mi aspoň s niektorým pomohli.
Kód: Vybrať všetko
http://fyzika.uniza.sk/~jamnic/fyzikalnicek/pdf/10pdf.pdfKód: Vybrať všetko
http://fyzika.uniza.sk/~jamnic/fyzikalnicek/pdf/9pdf.pdfKód: Vybrať všetko
http://fyzika.uniza.sk/~jamnic/fyzikalnicek/pdf/11pdf.pdf-
stelinocka
Amateur
Moho by mi niekto pomoct vysvetlit??
1. Prečo je výhrevnosť surového dreva menšia než toho istého dreva suchého?
2. Z určitej výšky spadli dve telesá rovnakej hmotnosti, jedno zo železa a druhé z olova. Ktoré z nich sa zohrialo
pri dopade na vyššiu teplotu?
2. Z určitej výšky spadli dve telesá rovnakej hmotnosti, jedno zo železa a druhé z olova. Ktoré z nich sa zohrialo
pri dopade na vyššiu teplotu?
1. lebo surove drevo obsahuje vodu
2. predpokladam, ze ide o mernu hustotu
2. predpokladam, ze ide o mernu hustotu
Surovému drevu sa hovorí surové preto, lebo obsahuje určite množstvo vody, čo spôsobuje jeho nižšiu výhrevnosť. Vezmi si, že si v prírode, založíš oheň, pridáš doň suché drevo, okamžite sa vznieti a dym je taký aký bol, priložíš surové drevo, okamžite začne čmúdiť, teda začína sa z neho odparovať vodastelinocka napísal:Moho by mi niekto pomoct vysvetlit??
-
stelinocka
Amateur
pomohli by ste mi prosim z timto prikladom?? potrebovala by som graf lebo to neviem narysovať
f:y=2*|x+3| + |x-4|
f:y=2*|x+3| + |x-4|
nakresli si normalny graf a tie casti, ktore su v absolutnej hodnote, su nad nulou
afaik
afaik
-
t0m4s3
Admin
http://www.wolframalpha.com/input/?i=y% ... |+%2B+|x-4|
beardie tak s tym by si moc nepochodil
v podstate vies, ze korene su dva -3 a 4, takze intervaly budu (-inf;-3> <-3;4> a <4;inf)
kedze v pripade ze vyraz v absolutnej hodnote je mensi ako nula, tak vysledna hodnota bude rovna opacnemu vyrazu tzn pre x<0 sa |x| = -x,
v prvom intervale ti vyjde y=2(-x-3)+(-x+4)=-3x-2, v druhom intervale bude y=2(x+3)+(-x+4)=x+10 a poslednom bude y=2(x+3)+(x-4)=3x+2
a ako bonus pomozem aj s gramatikou - s tymto prikladom
beardie tak s tym by si moc nepochodil
v podstate vies, ze korene su dva -3 a 4, takze intervaly budu (-inf;-3> <-3;4> a <4;inf)
kedze v pripade ze vyraz v absolutnej hodnote je mensi ako nula, tak vysledna hodnota bude rovna opacnemu vyrazu tzn pre x<0 sa |x| = -x,
v prvom intervale ti vyjde y=2(-x-3)+(-x+4)=-3x-2, v druhom intervale bude y=2(x+3)+(-x+4)=x+10 a poslednom bude y=2(x+3)+(x-4)=3x+2
a ako bonus pomozem aj s gramatikou - s tymto prikladom
-
stelinocka
Amateur
prosim vas pomozte mi lebo mame mat na matiku vypočitane priklady a ja tomu nechapem
f:y= |-x2+3|
f:y= |2x2-1|
f:y= |0.3x2-x+4|
ak mi to niekto vypocita tak mu budem vdacna. Dakujem
alebo ak sa nikto nenajde tak len poradit ako to vypočitat
f:y= |-x2+3|
f:y= |2x2-1|
f:y= |0.3x2-x+4|
ak mi to niekto vypocita tak mu budem vdacna. Dakujem
alebo ak sa nikto nenajde tak len poradit ako to vypočitat
-
mirak2
Hardcore addict
tieto su uplne lahke - nakresli ich najprv bez absolutnej hodnoty a tam, kde su hodnoty mensie ako 0 (teda cast grafu, ktora je pod osou X) preklop cez os X (osova sumernost)
Alebo si to hoď do Wolframu, nech to vypočíta za teba.
A čo tam vlastne treba vypočítať?stelinocka napísal:ak mi to niekto vypocita tak mu budem vdacna
-
audiotrack
VIP
aj tak mám pocit, že ak ti to niekto vypočíta, bude to zle lebo si to zkopírovala a pomiešala násobenie s mocninami. Napríklad 2x2 má byť zrejme 2*x^2 nie? alebo je to 2*x alebo to x nie je x ale násobenie a je to 2 * 2 (ale to asi nie vzhľadom na xka v ostatných príkladoch).. Takže ťažko vyrátať, keď nevieme aké znamienka tam sú
-
mihalswk
Medium Professional
ahojte , je nejaka stranka kde by sa dali vypocitat tieto priklady ? nechce sa mi to pocitat a potrebujem len vysledky a postup
-
audiotrack
VIP
áno, je. Ale tým "nechce sa mi to počítať" si to totálne zabil. Mne sa nechce písať ti tú stránku. Keď si lenivý počítať, a dokonca lenivý googliť (aj tu bola spomenutá aspoň tisíckrát) tak si to odpíš ráno v škole od spolužiaka