Pozeranie HD filmov na TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Pozeranie HD filmov na TV
Ako inak by si donho dostal filmy?
USB klucom, USB HDD potrebuje aj napajanie, preto sa pytam
-
Ryan Giggs
VIP
A na USB kľuč si daš koľko filmov? 1-2 ak su v HD?
Ešte som nepočul o žiadnom USB (vstup), ktore by nemalo napajanie. To by ti ani ten kľuč nefungoval. A 3,5" disky maju napajanie vlastne.
Ešte som nepočul o žiadnom USB (vstup), ktore by nemalo napajanie. To by ti ani ten kľuč nefungoval. A 3,5" disky maju napajanie vlastne.
ja to pre rodicov riesim prave usbckom alebo maly exter hdd, obe nepotrebuju samostatne napajanie, napajaju sa priamo z portu...
naucil som ich dva kroky, pichnut usb do tv, tam im vyskoci zariadenie daju dva krat ok a uz to ide...
ziadne spekulovanie ani problem s tym nemaju a to su uplne technicki antitalenti co sa pc tyka... a napr na ext. hdd staci aj 500 giga narves plno hd filmov
naucil som ich dva kroky, pichnut usb do tv, tam im vyskoci zariadenie daju dva krat ok a uz to ide...
ziadne spekulovanie ani problem s tym nemaju a to su uplne technicki antitalenti co sa pc tyka... a napr na ext. hdd staci aj 500 giga narves plno hd filmov
keby TV podporoval NTFS a prehravanie hd formatov, tak tiez nemam problem, to sa tu prave riesiPolo-X napísal:ja to pre rodicov riesim prave usbckom alebo maly exter hdd, obe nepotrebuju samostatne napajanie, napajaju sa priamo z portu...
-
vladenko007
VIP
Niektoré externé 2,5 HDD hlavne staršie potrebujú 2X USB vstup a to kvoli napájaniu. Ja taký mám.Ryan Giggs napísal:Ako inak by si donho dostal filmy?
Ja k nim preto aj taký kábel do PC ide 2x USB teda 2x5V
http://usb-kable.heureka.sk/ednet-84243 ... ecifikace/
Reagoval som na tuto otázku a tvoju odpoveď.
tento player utiahne aj externy HDD?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano niektore maju 2 usb. Ale to je potrebne u predpotopnych zariadeni kde to usb napajane nie je, resp. je to napajane nizkym prudom. V ramci aktualnych zariadeni vsak nie je sanca aby nejake neutiahlo 2,5" HDD.
caute este som nedoriesil tento moj problem a prave som narazil na zaujimavy clanok
http://www.zive.cz/clanky/vy-jeste-nema ... ticleStart
presne v tejto kapitole som sa docital ze "veskerou spinavou praci" spravi proceros (asi aj grafika) NAS-u, co presne vyhovuje mojim poziadavkam a podla mna je to aj uzitocnejsie riesenie, kedze by som NAS vyuzil viac ako jednu krabicku, ktora vie len prehravat filmy z USB, tak ma zaujima aj vas nazor... diky
alebo rovno HTPC nad ktorym som v minulosti tiez uvazoval, ale nevedel som ze s s tym da tolko veci robit
http://avmania.e15.cz/vyuzijte-svuj-tel ... nneho-nasu
http://www.zive.cz/clanky/vy-jeste-nema ... ticleStart
presne v tejto kapitole som sa docital ze "veskerou spinavou praci" spravi proceros (asi aj grafika) NAS-u, co presne vyhovuje mojim poziadavkam a podla mna je to aj uzitocnejsie riesenie, kedze by som NAS vyuzil viac ako jednu krabicku, ktora vie len prehravat filmy z USB, tak ma zaujima aj vas nazor... diky
alebo rovno HTPC nad ktorym som v minulosti tiez uvazoval, ale nevedel som ze s s tym da tolko veci robit
http://avmania.e15.cz/vyuzijte-svuj-tel ... nneho-nasu
-
Ryan Giggs
VIP
HTPC je klasicky počitač, len v krajšej a kompaktnejšej bedni. Takže robiš všetko to ako na PC.
to viem, takze by sa dal nahradit aj tym raspberry, co je tiez mini pocitac....
ten moc HDcka nerozluskne
raspberry nestaci na prehravanie HD?
a dalsia otatzka... mam doma jeden PC, je tam nejaky core 2 duo, 2 GB ram, asi len integrovana grafika a ze ci by nestacilo z tohto PC spravit NAS server s nejakym XBMC s tym ze by som tam este dokupil grafiku, alebo nieco co by mi zabezpecilo HDMI vystup do TV a druha otazka da sa s XBMC vyriesit to, aby prehravanie HD filmu islo na masine a do TV by isiel cisto len obraz?
a dalsia otatzka... mam doma jeden PC, je tam nejaky core 2 duo, 2 GB ram, asi len integrovana grafika a ze ci by nestacilo z tohto PC spravit NAS server s nejakym XBMC s tym ze by som tam este dokupil grafiku, alebo nieco co by mi zabezpecilo HDMI vystup do TV a druha otazka da sa s XBMC vyriesit to, aby prehravanie HD filmu islo na masine a do TV by isiel cisto len obraz?
-
Ryan Giggs
VIP
Tie nove Rapsberry maju 4 jadra, to si s HD poradi.
Môžeš to samozrejme vyriešiť aj tym kompom. Prehravanie ti samozrejme pôjde vždy na mašine keď to pripojiš HDMI či VGA kablom.
Môžeš to samozrejme vyriešiť aj tym kompom. Prehravanie ti samozrejme pôjde vždy na mašine keď to pripojiš HDMI či VGA kablom.
a ten komp bude stacit na htpc? dal by som tam asi to xbmc plus by som ho chcel vyuzit ako tlacovy "server", tiez by som ho musel nejako odhlucnit a kedze tam nie je IR senzor tak ako by sa dalo vyriesit ovladanie?
vladenko007 napísal:
Niektoré externé 2,5 HDD hlavne staršie potrebujú 2X USB vstup a to kvoli napájaniu. Ja taký mám.
Ja k nim preto aj taký kábel do PC ide 2x USB teda 2x5V
http://usb-kable.heureka.sk/ednet-84243 ... ecifikace/
Reagoval som na tuto otázku a tvoju odpoveď.
ten kabel bol len na USB 1 lebo tam je nizsi prud.... na usb 2 a vyssie problem nieje
-
vladenko007
VIP
No celkom nemáš pravdu. Mám ten HDD pri sebe. Má asi 4 roky. Keď ho pripojím k PC z USB 2.0 z jedným konektorom tak sa nerozbehne. Tu ide o to koľko má odber ten ex. HDD. Jedna dierka mu je málo. 
chces povedat ze mas hdd 2,5 ktory ma vacsi odber ako 500mA ???? davas tam ten spravny konektor ???:D len jeden je datovy ... totiz ja mam tiez taky isty disk a druhy konektor som pouzil raz na starej 500-ke K6 amd ..... ale mozes mat pravdu ak je to nejaky atyp .....