Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
6300 je lacnejsi a je to to iste...akurat 6350 je nataktovany z vyroby, co usetris na tom kup hned chladic ten boxovany huci ako stihacka ked startuje a ma zapnutu forsaz
Nooo chip je bez pochyby rovnaky... Ale ja mam vo zvyku kupovat prave vyssie rady z dovodu, ze ak ho predavaju s FQ 3,9ghz tak na vstupnych testoch asi fungoval lepsie ako FX6300, je to len take pre mna samoojebabravacie placebo
a tych 15€ za vidinou ziskania nejakeho 0,XX GHz vykonu uz sa da ozeliet.
-
Sphinx
Addict
no ako chces len ked ho kupoval moj ujo bol rozdiel dakych 2x € a to uz mas dobry chladic na to, ktory je nutnost lebo ten stock je hroza aj pri malej teplote huci, a uz ked on sa na tostazuje tak je to hluk riadny..
Prave chladic uz mam, s tym problem nebude... Neviem uvidim este len proste... mi to tak pride ze nech je to aj placebo za tych "par" eur, na druhej strane touto uvahou sa mozem prepracovat aj k i5k
Inac dik za rady, mozno sa bude dat aj ten 6350 potiahnut na 4-4,2GHz mozno pojdem do toho,uvidime, ako hovorim, ma to byt na CS:GO nejake high-demand SP hry nepripadaju do uvahy.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 11:29)
Este jedna vec, teraz mi napisal dodavatel ze ma skladovo iba nejake "LP (low profile?)" prevedenie RAM Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP rozdiel oproti klasickym je a)vyska b)prevadzkove napätie
Odrazaju sa tieto fakta vo vykonnosti pamäti? Mam ist radsej do inych modulov? Dik
Inac dik za rady, mozno sa bude dat aj ten 6350 potiahnut na 4-4,2GHz mozno pojdem do toho,uvidime, ako hovorim, ma to byt na CS:GO nejake high-demand SP hry nepripadaju do uvahy.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 11:29)
Este jedna vec, teraz mi napisal dodavatel ze ma skladovo iba nejake "LP (low profile?)" prevedenie RAM Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP rozdiel oproti klasickym je a)vyska b)prevadzkove napätie
Odrazaju sa tieto fakta vo vykonnosti pamäti? Mam ist radsej do inych modulov? Dik
-
Sphinx
Addict
ide o to ze LP su do malych case-ov iny zavratny rozdiel by tam nemal byt .. ale ak sa mylim opravte ma
Chcel som istejsiu odpoved
:D:D no prinajhorsom ich vymenim ak budu nevyhovujuce casom.
Ja ti neviem Hegy, snažíš sa, aby si mal za najmenšiu sumu čo najvýkonnejší pc a uprednostníš 6350 pred 6300? Akože ten cenový rozdiel nie je nejaký závratný, ale za cenu 6350 si mohol mať 6300 aj s (neboxovým) chladičom a pretaktovať ho na 4GHz... ale však, rob ako myslíš. 
No to je to ze som trosku baran sorac chalani, druha vec je, ze neboxovy chladic uz mam, tak povedzme, ze je "usetrene" na 6350, kazdopadne, vdaka za rady, skor som mal pochybnosti v AMD preto som sa hned ubral k intelom, ktore su drahsie, a mozno zbytocne na moje potreby.
Veci objednane, po praci to skocim vyzdvihnut.
Spolu s DPH 347,44 € ... kua si pamatam ked stolovy pocitac Pentium S-CUP stal 50 000 skk a zahrat si Age of Empires bol solidny problem pre vypoctove sily
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 23:46)
uz som to doma zlozil no zdroj je ajtak zly - nema 4\+4\ cpu psu ....
Veci objednane, po praci to skocim vyzdvihnut.
Spolu s DPH 347,44 € ... kua si pamatam ked stolovy pocitac Pentium S-CUP stal 50 000 skk a zahrat si Age of Empires bol solidny problem pre vypoctove sily
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 23:46)
uz som to doma zlozil no zdroj je ajtak zly - nema 4\+4\ cpu psu ....
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
co to je za zdroj?
Klasicky, kancelarsky model, take tie "ne-znackove", myslel som ze docasne postaci, mal som ho v skrinke hodeny 500W ale tak nepostacil
... poobede zbehnem po druhy...
Btw, skuste ma upokojit, zlozil som to, a kedze bol iba 1x 4pin na krmenie CPU, tak som to skusil pustit (doteraz som mal za to ze to je urcene pre high-end zruty pod loadom) a nespustil sa vobec system, na doske sa rozsvietilo LED ze OK, vetraky rozkrutilo, HDD zaskvrcal a konec, tma uz ani pipnutie...
Doska nema ramky v QVL ale parametralne sedia tak prinajhorsom by sa to aspon zapnut malo, nie?
Btw, skuste ma upokojit, zlozil som to, a kedze bol iba 1x 4pin na krmenie CPU, tak som to skusil pustit (doteraz som mal za to ze to je urcene pre high-end zruty pod loadom) a nespustil sa vobec system, na doske sa rozsvietilo LED ze OK, vetraky rozkrutilo, HDD zaskvrcal a konec, tma uz ani pipnutie...
Doska nema ramky v QVL ale parametralne sedia tak prinajhorsom by sa to aspon zapnut malo, nie?
-
Digital
Guru
potrebujem poradiť ohladom kancelárskeho PC. PC je využívaný na jednoduchý fakturačný systém, mail, spracovávanie objednávok. Žiadne vačšie nároky na výkon, skôr na údržbu a plynulý chod bez komplikácií. Pozerám aj po niečom štýlovejšom a praktickejšom. Dostal som ponuku na kancelársku zostavu konkrétne túto
http://www.atinet.sk/pocitace/hp-pro-35 ... -w7pro-1y/
ja ale rozmýšlam nad all-in-one verziou./može byť aj iná, toto je len príklad/
http://www.agem.sk/produkt/msi-wind-top ... 10633.html
Potrebujem iba rýchly súhrn prečo nie prečo áno. Dík.
http://www.atinet.sk/pocitace/hp-pro-35 ... -w7pro-1y/
ja ale rozmýšlam nad all-in-one verziou./može byť aj iná, toto je len príklad/
http://www.agem.sk/produkt/msi-wind-top ... 10633.html
Potrebujem iba rýchly súhrn prečo nie prečo áno. Dík.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
dost mozne ze odisiel zdroj a nebolo by nic vynimocne keby do vecnych lovist zobral so sebou aj MB/CPU atd...Hegy napísal:Klasicky, kancelarsky model, take tie "ne-znackove", myslel som ze docasne postaci, mal som ho v skrinke hodeny 500W ale tak nepostacil... poobede zbehnem po druhy...
nie hegy sikovny zle osadil cpu, zlamal pin pri rovnani
moje amd bude o cene i7 
-
Sphinx
Addict
Omg ro sa da zle osadit? Ved je tam sipka a same to zapadne...
-
PAuLi3
Darca
tiez by ma zaujimalo ako sa ti to podarilo osadit, "zle" pretoze nijak inak ako spravne osadit sa to neda, si to tam musel poriadne na silu zatlacit a uz z toho ti muselo byt jasne, ze aha nieco neni v poriadku, ale tak gratulacia
snazis sa co najviac usetrit a nakoniec na vlastnej hluposti este prerobis 
Polozil som ho volnym "spadom" a kedze som bol HRRR HRRR som si nevsimol ze bol trosku z kriza, akokeby sa spriecil a ako som ho zatlacil chladicom samozrejme som doohybal co sa dalo...pri pokuse o zrovnanie som ulomil asi 15 ty vyrovnavany pin a drbol som to do kosa
Pochopitelne ze orientacia bola dobra aj vsetko, akurat som bol nepozorny a unahleny... Co uz, tak mi treba, tak dneska druhy pokus.
Verit mi nemusis, ale ak potrebujes dokazy, odfotim ti cpu so seriou cipu, makrom na piny na dnesnom novom case, mozno ti pride blbo ze zo seba robis debila a mozno si si uz zvykol 
Pochopitelne ze orientacia bola dobra aj vsetko, akurat som bol nepozorny a unahleny... Co uz, tak mi treba, tak dneska druhy pokus.
-
Sphinx
Addict
Taka pekna klucenka by z toho bola...skoda ze kos
Stale je v kosi
::D dokonca som si dal tu namahu a zabalil som to do original obalu 
Ak niekto chce tak si dojdite po to
Ak niekto chce tak si dojdite po to
-
Sphinx
Addict
Skoda ze ni si z bb...hodilo by sa mi do mojej hw skrinky/vytrinky
No uz som to vytiahol z kosa a rozhodol som sa ze ja to teda vyuzijem nejako symbolicky, kua drahy privesok za 110€ ale co uz
Kazdopadne, musim sa pochvalit ze na druhy pokus som to uz zvladol a PC vrčí jak má, nepodarilo sa mi vsak osadit moj aftermarket chladic, musim kupit nejaky lebo ten box, to je teda vyhra, si susedia musia mysliet ze som si zostrojil doma drevoobrabacsku dielnu a robim s cirkularom cely vecer... Nehovoriac, ze som chcel nechat zbehnut Windows updejty cez noc LOL.
Nejake navrhy na Visheru? (preferujem fakt klud, ale obavam sa ze grafika si ajtak povie svoje ked CPU stichne....)
Kazdopadne, musim sa pochvalit ze na druhy pokus som to uz zvladol a PC vrčí jak má, nepodarilo sa mi vsak osadit moj aftermarket chladic, musim kupit nejaky lebo ten box, to je teda vyhra, si susedia musia mysliet ze som si zostrojil doma drevoobrabacsku dielnu a robim s cirkularom cely vecer... Nehovoriac, ze som chcel nechat zbehnut Windows updejty cez noc LOL.
Nejake navrhy na Visheru? (preferujem fakt klud, ale obavam sa ze grafika si ajtak povie svoje ked CPU stichne....)