Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa smejo »

chlapec10 napísal:minuly tyzden som na D1 dostal explozivny defekt, bude sa menit cely zadny naraznik, podblatnik, tlmic, este musia spravit geometriu a podal toho sa uvidi ci aj lozisko a podobne veci.... a to bude stvorciferna suma za opravu....
Nepopíšeš to bližšie? Dosť ma to zaujíma. Je to síce OT, ale myslím, že viacerí by si to radi prečítali. Ak nie, tak kľudne SS. ď :)
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

tema o nehodach, skusenostiach a zazitkoch z ciest tu uz je

http://www.hojko.com/nehody-skusenosti- ... 67331.html

takze tam kludne mozete presunut zopar poslednych prispevkov a pokracovat v diskusii tam :)
Rekik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rekik »

ford mondeo r.v 2010, 1,8TDCi econetic
menší upgrade :)
cikork
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cikork »

BMW e32 730iA V8
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

tak sa podelím aj ja o svojho štvorkolesového miláčika niekedy pred letom vystriedal už dosluhujúci Peugeot 306 s hladkým dieslom 1,9 tento oturbený benzínový dvojliter s rovnými 200 koníkmi (všetci moji známi ma mali za blázna, že som vymenil diesel za benzín) 8) síce je momentálne na PN dúfam, že čoskoro bude zasa v poriadku a brázdiť ulice :)
Prílohy
X_DSC_0080small.jpg
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

Robo a čo sa stalo Passatovi? Passat s benzínom sa často nevidí...Aby som nebol mimo témy, momentálne som sa nechal nahovoriť na koncern a to Golf 4 1.9 PD - skromných 101 koníkov :oops: zatiaľ veľká spokojnosť, neplánujem chip ani iné vylepšováky, mne to bohate stačí. Predtým som mal benzín a uvidíme či ma nafta nesklame.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

to keby som vedel :) nejak nemá tlak oleja, už to bolo dva krát riešené s tým, že v servise ostal kopec prachov a auto mi odovzdávali s tým, že to už bude v poriadku no po ani nie 5000 km najazdených od servisu to začne znova, v servise kde som bol naposledy mi tvrdia, že treba meniť motor, ale neviem ako nato došli kedže mali dole iba olejovú vaňu, tak sa teraz snažím nájsť nejaký schopný servis kde by sa nato pozreli a dali mi to dokopy, čo je práve ťažké nejak, a aj keď som zmierený s tým, že možno budem naozaj meniť motor tak do vw to nechcem dávať, lebo tam čo som pozeral len motor by stál nejak cez 6000€ čiže to by sa mi moc neoplatilo, a tam neexistuje niečo také ako opraviť ;)

inak k tomu že sa často nevidí passat s benzínom, na predošlej stránke je presne taký ako môj len v inej farbe ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

za motor 6000€ ? to sa mi zdá nejak uber veľa.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Tomu sa hovori TFSI :-) preto je aj problem najst servis kde by sa tomu rozumeli dobre :-)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

fu smutne spravy... potvrdzujem nove krabicove motory stojja radovo tisice €, TFSI je moderny a komplikovany, 6000€ je uveritelnych, na TDCi je 3700€ ale to nebola "pultova" cena
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Tak tak, a kedze jazdene sa u nas predavaju asi 3 (na autobazar.eu) aj ich cena je okolo 2500-3000e preto by som bol radsej za nejau GO nech tam nedavam dalsiu macku vo vreci :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

z polska za 1500e nie je problem... vydrbat 6000e za novy je chore...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Koľko to má natočené, že s tým máš také problémy? ... Keby sa mne toto stane s autom, tak ho asi "miláčik" nenazvem :D
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Takisto z Anglicka sú diely aj celé autá o dosť lacnejšie, aj keď neviem, ako je to pri VW... Nový by mala byť až posledná voľba :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Asi žijem v inom svete ale motor za uz za 1000€ je podla mna riadna pálka. Za 6000 máš spoko auto :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

akurat som siel napisat, ze za 6k mas dve zanovne auta :D tak ale je jasne, ze tfsi to nebude...

v anglicku sa to asi neoplati, jedine dopratat cele ako buracku a zvysok rozpredat... kukni v PL allegro a daj si vyhladat "silnik tfsi 2.0 200KM" alebo iba "silnik tfsi"

// kazdy spravny mechanik musi vediet po polsky :D
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

smejo - má to momentálne niečo cez 211 tkm, ono to miláčik je aj keď má problémy, žiaľ neviem ako sa k nemu choval predošlý majiteľ a pri kúpe jazdenky musíš počítať s tým, že sa niečo dodrbka, síce som nečakal hneď motor ale "taký bol lós", zato že teraz nie je moc mobilné ho predsa nebudem preklínať a mlátiť si hlavu o stenu, stalo sa stalo sa, treba to brať s nadhľadom ;) aj priateľka je miláčik aj keď má stopku :D

k tomu motoru z poľska, viem o tej možnosti ale to nechavam ako poslednu alternatívu, čo som pozeral predtým presne tieto motory ceny sa pohybuju okolo 1700€ bez dopravy a nemaš tam žiadnu zaruku ani istotu koľko to ma km nabehane aj keď ti môže predajca tvrdiť že to ma poctivích 60 tkm (take oblubene čislo pri jazdených motoroch) taktiež si nemáš šancu zistiť v akom je to stave a či za dva tri mesiace neprdne aj tam niečo a peniaze su už utopene (neviem si predstaviť ísť reklamovať motor do poľska)

dnes som sa bol spýtať vo vw na tie ceny takže komplet motor bola cena 5700€, vrch aj s vačkami 2300€ stým, že pôvodné diely tam ostanú, samozrejme bez práce, najpravdepodobnejšie je, že sa niekde derie vačka ktorá mi tam robí piliny a upcháva olejové sitko, čiže by sa možno menil len vrch, len čo keď tam dam auto nech to spravia a zistia že treba meniť celý motor, zas cez 6000€ do toho nechcem dávať a auto s rozobratým motorom potom od nich asi už tiež nezoberiem :D ceny za ten vrch aj s robotou a pomocným materiálom by som ešte prekusol, aj keď nie som fanda autorizákov, ale mám tám istotu že k tomu budem mať aj papier aj záruku a keď niečo, možem to ísť reklamovať, uvidíme ešte...

na autobazar.eu je už dlhšie tento inzerat : Predam kompletny motor na Audi, Volkswagen , 2.0 TFSI typ:BWA, motor je uplene novy nepoužiti 0km, cena 3000€
čo by za komplet nový motor aj s turbom ak sa nemýlim nebolo zlé, len keď neviem či mi treba komplet motor... jak by povedali susední poliaci "jest chu****" :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ved tak ked vies, co tomu asi je a novy motor netreba, tak ho ani nezhanaj... rozober stary, pozri, ci sa kluka derie, co je v oleji apod. alebo si to nechaj kdesi diagnostikovat a potom uz budes vediet na 100%...

no radsej kupit zly motor za 1700 ako dobry za 6000 :D este mozes kupit hociaky, hodit ho tam a auto preistotu predat... v minuse uz si tak ci tak... ak to nie je choroba tych motorov, tak ale urcite poslape dalej...
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

kua Robo, super, ze to beries takto z nadhladom, poniektori by uz boli hotovy zo zivota...mas dost na h**** situaciu :nono: kolko ti to uz takto stoji s poruchou? tak davnejsie asi rok dozadu som cital presne totozny problem s 2.0 TFSI Passatom, s tym ze chlap mal nabehane real 160 tis km a stalo sa mu podobna vec co tebe. Avsak on to vzdy servisoval vo VW a myslel si, ze to bude riesene v zaruke, ale zistili mu, ze jednu prehliadku prisiel neskor ako mal a na zaklade toho mu to nechceli preplatit..uz si to nepamatam vsetko presne, ale VW autorizak robil problemy a cena opravy bola tiez 6-7tis € ako pises ty.. no proste sila!!! Dufam, ze to sklepes do uspesneho konca a auto bude jazdit, najlepsie by bolo najst chlapika co to uz raz robil a vie co s tym..je to fakt hnusna situacia, clovek si kupi benzinak aby mal pokoj od trysiek, cerpadiel, zotrvacnikov, dpf a inych naftovych specialit a dopadnes nakoniec este horsie ako keby sa ti vysypal povestny 2.0 TDI, ktory ma minimalne dve vyrobne vady o ktorych sa vie vseobecne.

kto ma cas moze si precitat aka specialitka sa skryva v Passate 2.0 TDI http://77.247.224.52/cicmanec/AO/Passat%202,0%20TDI.jpg
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

RATZINGER666 - rad by som ale neviem najst nikoho ochotneho a spolahliveho kto by sa do toho pustil, to je ten problem...

Auto zatial neplanujem predavat, chcem to spravit a pokojne jazdit s tym ze je to uz OK..

Ono tieto motory su dost haklive na vsetko asi, ale cital som o autach ktore uz maju nabehane cez pol miliona a bez problemov, len sa o to treba poriadne starat no :-)
Napísať odpoveď