Dúfam, že si zo mňa naozaj robíte srandu. Pomaly mi dochádza trpezlivosť, keď človekovi na jednej strane niečo vysvetlíte, a on to o 2 strany diskusie ďalej veselo ignoruje a tvári sa, že nič nepočul.
To, že niečo budete 100x opakovať z toho pravdu nespraví.
tehla napísal:v knihe Delúzia diabla na s.22-24 - tam uvedené straty na životoch sú uvedené ako protiváha k tvrdeniu že v 20.storočí po odklone od viery a nástupe ateistických prúdov nastal posun k šťastnejšiemu osudu ľudstva, konkrétne sa tam uvádzajú režimy vedené ateistickými postavami ako boli Lenin, Stalin, Pol Pot a Mao.
Dostojevskij: ak Boh neexistuje, potom je vsetko dovolene ...
Tehla, ty zapierač evolúcie, ktorú už oficiálne uznáva aj tvoja cirkev, tvoj pápež ktorý je zvolený kardinálmi ktorých vedie duch svätý (to tvrdia oni.) - toto je dedukcia hodná majstra, bravó. Takže preto, že sme v 20. storočí mali dve svetové vojny a kopu menších (ktorým mimochodom boh nijako nezabránil) je kresťanstvo etalónom morálky. Koľkokrát sa ešte musíme vrátiť k tejto téme, aby ste pochopili, že nikto rozumný si v dnešnej dobe neberie svoju morálku z biblie. Prečítaj si ešte raz posledú časť
tohto príspevku a vysvetli mi, čomu nerozumieš. + ten výrok je totálny nezmysel.
Stoporko napísal:tehla - aby si Setha chápal správne, od neprotestuje voči citovaniu Biblie, no pokiaľ počas diskusie s ním Bibliu použiješ (pričom sme stále v téme o viere a pranieruje sa tu predovšetkým kresťanstvo), tak si zlý, bububu a on sa tebou zahadzovať nebude. On chce priame odpovede chlapa!
Už rozumieš?

Stoporko, ty, ktorý neuznávaš bibliu ako ultimátnu autoritu napriek tomu, že je to to, na čom celé tvoje náboženstvo stojí a padá a teda podkopávaš jeho prapodstatu, ty, ktorý do tejto témy chodíš iba prispievať ironickými poznámkami alebo snažením sa ospravedlniť kresťanskú nemorálnosť, čo sa ti ešte ani raz nepodarilo, a aj tak sa stále vrátiš po viac - seth (a hlavne ja!) protestuje proti argumentu 'je to pravda, lebo je to napísané v biblii', čo je samozrejme holý nezmysel. Preto argumentovať bibliou nemá vždy ten správny účinok - a veľmi rýchlo sa to môže obrátiť proti tebe, čo sa tu už aj veľakrát stalo, keďže je celkom bežné že ateisti tú vašu bibliu poznajú lepšie, ako vy sami.
strapaty napísal:
seth mas rad priame odpovede ,,,, ja mam zas rad priame otazky .... otazky bez podsuvania odpovedi ... bohuzial ty ked vacsinou kladies otazku poznas aj odpoved ... a ked sa ta moja nahodou nezhoduje tak povies ze ti neodpovedam na otazky ...
skus formulovat otazky jasne a vecne ... napriklad ako LuksKE ... mame sice uplne protichodne nazory ale vieme komunikovat ...
strapaty, ty, ktorý si pripravený veriť veciam bez dôkazov, ako si tu nedávno priznal (btw, v garáži mám zlatého draka, ktorý znáša pštrosie vajcia a vládne celému vesmíru. Veríš mi? Že nie? Divím sa prečo, veď ty nepotrebuješ dôkazy, aby si veril - napíš mi tvoj názor na túto problematiku), ty, ktorý si myslí, že používanie HK je genocída a neodpovedáš na otázky (a obviňuješ z toho iných? srsly? si naozaj tak mimo?). Ešte raz (už asi tretíkrát) sa ťa pýtam - keď je potrat vražda, a ženy o tom vedia, napriek tomu to robia, aký trest na nich chceš uplatňovať? Za vraždu je u nás 10-15 rokov vo väzení. Môže byť?
tehla napísal:Mile deti - toto je dnes "inn", Biblia a Boh sa uz davno "nenosi" ....
To si píš, že sa nenosí. Stále menej a menej - je krásne vidieť, ako ide cirkev s vedou a s vývojom spoločnosti, prispôsobuje sa - zaniká. Kedysi si mysleli, že páliť čarodejnice alebo vlastniť otrokov je okej, mysleli si že zem je plocha a že okolo nej obieha slnko, mysleli si, že vznikla pred 6000 rokmi a že evolúcia neexistuje, napriek tomu dnes už toto všetko zapreli, a zapierajú čím ďalej, tým viac, pretože musia - pod váhou dôkazov proti nim.
Zvyšok ktorý som necitoval sú prázdne reči ktorými sa snažíte zosmiešniť ateistov, no v skutočnosti tým zosmiešňujete skôr samých seba. Tehla ty si to dotiahol do maximálnej detinskosti, koľko máš, 15? Nemyslím fyzicky, ale psychicky. Prekrúcať to, čo napísali iní, na to by ťa bolo. Normálne diskutovať, to už ide mimo teba (a mimo strapateho rovnako). Ste naozaj výborní reprezentanti viery, gratulujem. Keby si bol chlap, aspoň by si si priznal, že tu neustále prekrúcaš, čo napísali iní a že neustále ignoruješ, čo sa ti nehodí. Ale kto už by to od teba čakal, že...

Schválne (a nepíšem to tu prvýkrát), koľko z tohto príspevku odignorujete?