Zdravá voda - Filtračná kanvica
Zdravá voda - Filtračná kanvica
Máte ju? Voda z nej chutí velmi dobre aj káva chuti delikatne. Možem len odporučať. Ake mate skusenosti Vy? Ako dlho použivate jeden filter?
Re: Zdravá voda - Filtračná kanvica
Chutí veľmi dobre? Akurát z nej vyfiltruješ všetky minerály. Ak máte vodu plnú želeža a chloru, a výmena rúrok nepripadá v úvahu (bývate v bytovke) tak budiš. My ale radšej kupujeme minerálky. Prevárať vodu vo filtračnej kanvici, to si môžeš rovno kupovať destilovanú vodu na benzínke.
A už vôbec neverím, že tú zmenu dokážeš rozoznať v káve.
A už vôbec neverím, že tú zmenu dokážeš rozoznať v káve.
a podla coho viete ze mate vela chloru vo vode?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.bazenyshop.sk/testery-bazeno ... t-pruzkovy
bežne kúpiš za pár euro, zmeráš si tvrdosť, ph, chlor.. každý kto má bazén to určite pozná. Istého času boli takéto prúžky zadarmo aj v promo akcii nejakého calgonu či čoho, že si môžeš zmerať tvrdosť vody kvôli pračke.
bežne kúpiš za pár euro, zmeráš si tvrdosť, ph, chlor.. každý kto má bazén to určite pozná. Istého času boli takéto prúžky zadarmo aj v promo akcii nejakého calgonu či čoho, že si môžeš zmerať tvrdosť vody kvôli pračke.
hm, a si si isty ze vo vode z vodovodnej siete najdes taku koncentraciu volneho chloru ktora sa da otestovat s testerom na vodu z bazenov?
lepsi napad je dat si urobit kompletny odborny rozbor, napr vo VUVH http://www.vuvh.sk/ 
-
audiotrack
VIP
neviem či zmerá alebo nie, ale ak je tam toho chloru tak málo že to ani test nezachytí, tak je asi zbytočné kupovať kanvicu s filtrom, a určite to nezbadá na káve ktorá potom zrazu chutí delikátne.
zbytocne to byt nemusi, napr ak ma tvrdu vodu, tak filter by mohol znizit obsah vapnika a horcika co by ovplyvnilo chut vody pozitivne. Ale merat obsah chloru v pitnej vode v domacich podmienkach nema vyznam, take presne metody su iba v laboratoriach 
a mozno mu len do nej mama tajne prisipava cukor
My sme podobnú vec mali kedysi dávno na základke. Vraj bola o niečo zdravšia, no kto vie.
Pouzivam filtracnu kanvicu istej asi u nas najznamejsej znacky, dokonca mam 2 kanvice, lebo som 1 nedavno vyhral v sutazi. Ak pijete čaj, tak viete, ze ak mate fakt tvrdu vodu, tak na povrchu sa vam vytvori taka ako keby koža. Kedysi som si myslel, ze je to znamka "kvalitneho caju", neskor som zistil, ze ta vrstva sa vytvara vdaka prirodzenym latkam v caji v kombinacii s tvrdou vodou. Ked filtrujem vodu cez tuto konvicu tak sa mi ta vrstva na povrchu caju nevytvara. Tiez citelnejsie tak nezapacha po chlore. Ale ostatne ucinky? Co ja viem, to by sme museli dat spravit chemicky rozbor. Ak zijete niekde v horach, ako moja babka v Tatrach, tak si myslim, ze tam su tieto filtracne kanvice uplne zbytocne.
-
Stoporko
VIP
Na margo filtračných kanvíc - v bývalej práci si kolega kúpil filtračnú fľašu, ktorá mu z obyčajnej vody vraj spravila zásaditú. Chuťovo tá voda bola skutočne iná (pH meradlom sme to neskúmali).
Máte niekto s niečim podobným osobnú skúsenosť?
Máte niekto s niečim podobným osobnú skúsenosť?
kazda voda z vodovodu,ci mineralka, ktora obsahuje mineraly,vapnik,horcik,sodik je zasadita tj nad ph 7,0
takze az taky zazrak to nie je 
Jasne presne toto je moj pripad. Rozdiel je markantny. Kava chuti uplne delikatne, takisto aj čaj. Voda bez prefiltrovania obsahuje hrozne vela vodneho kamena ( ked sa prevari v kanvici). No voda čo prejde cez filter, už vodny kamen nevytvará atď. Vitaminov mam dosť v ovoci. Ale ta naša voda z kohutikov obsahuje velmi vela sračiek...gogo956 napísal:zbytocne to byt nemusi, napr ak ma tvrdu vodu, tak filter by mohol znizit obsah vapnika a horcika co by ovplyvnilo chut vody pozitivne. Ale merat obsah chloru v pitnej vode v domacich podmienkach nema vyznam, take presne metody su iba v laboratoriach
A na margo mineralok. Počul si už o tom, že oni tie mineralky čo si kupiš v obchode puštaju z vodovodu?
-
audiotrack
VIP
nie, prosím nie. Neotáčaj tému o kanvicách na konšpirácie
Na minerálkach je napísaný vrt z ktorého pochádzajú. Ty asi myslíš stolové vody (saguaro, tesco voda a podobne). Ale minerálky sú minerálky práve preto, že majú prírodné minerály
vobec si to nemyslimaudiotrack napísal:nie, prosím nie. Neotáčaj tému o kanvicách na konšpirácieNa minerálkach je napísaný vrt z ktorého pochádzajú. Ty asi myslíš stolové vody (saguaro, tesco voda a podobne). Ale minerálky sú minerálky práve preto, že majú prírodné minerály
ono tie mineraly ktore normalne obsahuje vodovodna voda alebo mineralky netreba precenovat, pretoze su v anorganickej forme ktora je ludskym telom vyuzitelna iba minimalne. 
-
D4vid
Medium Star
My máme doma viacnásobnú filtráciu.
Najprv proti hrubým nečistotám, potom zmäkčovače vody a nakoniec ešte pod umývadlom v kuchyni filter na chlor a podobne. Je toho veľa. Voda chutí určite inak. Takže balené vody nekupujeme. Podľa mňa je to dobrá vec.
Odporúčam
konkrétne pod umývadlom je toto
http://filtraciavody.eu/index.php?route ... uct_id=146
Najprv proti hrubým nečistotám, potom zmäkčovače vody a nakoniec ešte pod umývadlom v kuchyni filter na chlor a podobne. Je toho veľa. Voda chutí určite inak. Takže balené vody nekupujeme. Podľa mňa je to dobrá vec.
konkrétne pod umývadlom je toto
http://filtraciavody.eu/index.php?route ... uct_id=146
Pekna sprostost. Mineraly su moc male aby ich nejaky zaprdeny filter zachytil. Toto je cisty mytus.rainbow napísal:Akurát z nej vyfiltruješ všetky minerály.
mytus si ty. Odstraniš z vody mineraly ale ak je tvrda tak aj kamen a chlor. Ved ten humus čo ti tečie sa neda použiť ani na zaliatie kavy alebo čaju 
A potom ešte mineralky pit raz za čas, lebo to nie je dobre pre tvoje obličky.
A potom ešte mineralky pit raz za čas, lebo to nie je dobre pre tvoje obličky.