Cestovanie do USA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
vladko307
Novice
Novice

Cestovanie do USA

Príspevok od používateľa vladko307 »

Čaute chcem sa opýtať či máte nejaké skúsenosti s cestovaním do USA na jeden biometricky údaj(pas je vydaný júl 2008).
Díky
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Cestovanie do USA

Príspevok od používateľa beardie »

vitaj na fore, nech sa ti paci:
V júni 2009 sa na Slovensku zažala vydávať nová verzia biometrických pasov. Avšak pamätajte, že slovenskí občania môžu používať na cestovanie každý biometrický pas, teda i staršiu verziu. To znamená, že Slováci môžu cestovať na každý pas vydaný po januári 2008, pretože pasy vydané po tomto dátume obsahujú biometrické údaje. Cestujúci, ktorých pas bol vydaný po januári 2008 NEMUSIA žiadať o nový pas na cestovanie v rámci bezvízového programu.
http://slovak.slovakia.usembassy.gov/be ... _esta.html
vladko307
Novice
Novice

To som čítal.Ja sa pýtam či už niekto cestoval a s vlastnej skúsenosti.Lebo dnes som bol na policii a tam som sa pýtal že potrebujem aj otlačky.
beardie
Redeemer
Redeemer

urcite by som viac veril oficialnej stranke americkej ambasady ako policajtom...
mozes na ambasadu aj zavolat

ak chces mat dusu na mieste, tak zaplat 33 euro za novy pas
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

beardie napísal:...Cestujúci, ktorých pas bol vydaný po januári 2008 NEMUSIA žiadať o nový pas na cestovanie v rámci bezvízového programu...
ale veď s USA máme vízový styk, tak na toto by som sa nespoliehal.
A možno som blbý, ale nechápem otázke. Ja keď som cestoval do usa, ešte neboli biometrické pasy a tiež mi stačil jeden doklad - pas s platnými viza. Ušlo mi za tie roky niečo, a už sa vyžaduje pri cestovaní do USA niečo špeciálne?
beardie
Redeemer
Redeemer

od septembra 2010 sa pre turisticke ucely uz viza nepouzivaju, existuje miesto toho ESTA - cestovna autorizacia, stoji 14 dolarov a vybavuje sa elektronicky, potrebny je biometricky pas, akykolvek
vladko307
Novice
Novice

Všetko máme vybavené ESTU už aj letenky len žena ma len jeden udaj v pase a ta stresuje.Aj deti majú len jeden.
Napísať odpoveď