Názov zamestnania?
-
NumBer_One
Star
- Kontaktovať používateľa:
Názov zamestnania?
Ako sa odoborne volá názov zamestnania - dílera, teda týpkov čo jazdia na autách kofola, zlatý bažant, heineken, atď, klasické fábie alebo väčšinou kofola má kie...Chcel by som hľadať svoje pôsobenie práve tam ale neviem ako sa to volá 
-
NumBer_One
Star
-
makaveli
King
stredna s maturitou by mala byt fajn.. vysoku na toho obchodneho zastupcu netreba..NumBer_One napísal:a ake tam potrebujem vzdelanie?
To už závisí aj od konkrétnej spoločnosti. V nejakej garážovej firme by si možno nemusel mať ani maturitu.. v inej špičkovej nadnárodnej spoločnosti si na túto funkciu musíš urobiť minimálne Bc. a ovládať 2 cudzie jazyky. Je to individuálne.
Taktiež doporučujem našprtať psychológiu.. správanie človeka, presviedčanie, vyjednávanie atď...
Každopádne by som sa nesústredil iba na túto prácu, nie je najpríjemnejšia, obzvlášť, ak dostaneš na starosť polovicu Slovenska a celý týždeň budeš musieť cestovať po svojom regióne. Možno Ťa to bude baviť pár týždňov, ale časom Ťa to asi prejde.................. až budeš mať rodinu.
Taktiež doporučujem našprtať psychológiu.. správanie človeka, presviedčanie, vyjednávanie atď...
Každopádne by som sa nesústredil iba na túto prácu, nie je najpríjemnejšia, obzvlášť, ak dostaneš na starosť polovicu Slovenska a celý týždeň budeš musieť cestovať po svojom regióne. Možno Ťa to bude baviť pár týždňov, ale časom Ťa to asi prejde.................. až budeš mať rodinu.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ides robit s kofolou, tam ti staci maturita, vodicak a mozno aspon zaklad z nejakho jazyka (aby si si mohol precitat navod, ked budes zapajat do zasuvky chladiaci box) ... naucit sa sortiment ... to je tak vsjo
... ked chces upgradovat na obchodneho zastupcu nejakej napr. technickej firmy, tak vacsinou musis mat VS (aspon Bc.) z technickeho smeru, alebo ekonomickeho smeru (co viem tak ked ide o techn. firmu uprednostnuju technikov, lebo zakladom ekonomiky ktore tam potrebujes su jednoduchsie ako pochopit technike ktoru ides predavat
) ... takisto casto chcu aj prax na podobnej pozicii ... (VP B, praca s pocitacom a aspon jeden svetovy jazyk na pokrocilej urovni byva spravidla podminekou)
plus samozrejme casto byva kladena poziadavka casovej flexibility a ochoty cestovat ... v preklade -> obcas budes prec pitok-sviatok-imrvére-furt
...
good luck
... ked chces upgradovat na obchodneho zastupcu nejakej napr. technickej firmy, tak vacsinou musis mat VS (aspon Bc.) z technickeho smeru, alebo ekonomickeho smeru (co viem tak ked ide o techn. firmu uprednostnuju technikov, lebo zakladom ekonomiky ktore tam potrebujes su jednoduchsie ako pochopit technike ktoru ides predavat
plus samozrejme casto byva kladena poziadavka casovej flexibility a ochoty cestovat ... v preklade -> obcas budes prec pitok-sviatok-imrvére-furt
good luck
-
NumBer_One
Star
-
makaveli
King
Minimálna mesačná mzda na Slovensku je 295,50 EUR.. takze velmi pochybujem, ze od minimalnej mzdy, za tolko by to nikto nerobil.. skor sa to toci okolo priemernej mzdy, co dokazuje aj link, ktory som postol vyssie..brm napísal:Od minimálnej mzdy vyššie.. opäť závisí od konkrétneho zamestnávateľa..
makaveli.. ako som písal, závisí od zamestnávateľa, ale aj od ponuky práce v danom regióne, od šikovnosti obchodníka, od okolností. Obchodný zástupca je široký pojem.. môže sa stať obchodným zástupcom nejakého šrúbkara z hornej dolnej za minimálnu mzdu alebo obchodným zástupcom obrovskej finančnej nadnárodnej spoločnosti za 100k mesačne.. a v priemere to potom vychádza podľa Tvojej stránky.
Len sa ho snažím vrátiť do reality, pretože sa mi zdá byť až príliš zaujatý týmto zamestnaním, ktoré by som ja teda nechcel robiť.
Jeho horlivosť za týmto zamestnaním mi pripomína moju detskú túžbu stať sa smetiarom.

Len sa ho snažím vrátiť do reality, pretože sa mi zdá byť až príliš zaujatý týmto zamestnaním, ktoré by som ja teda nechcel robiť.
Jeho horlivosť za týmto zamestnaním mi pripomína moju detskú túžbu stať sa smetiarom.
Re: Názov zamestnania?
Mám ponuku pracovať ako zástupca kofoly pre región mierne vyššieho rozsahu ako okres.. Čo od toho čakať? Dá sa z toho vybúchať aspoň 600 v čistom?
Pretože mám skúsenosť s obch. zástupcom pre reklamu v mediach a to teda bola bieda, ktorú som nechal po 4 mesiacoch. Ale kofola by ako tovar mohla ísť..ako sa hovorí to sa predáva samo už svojou značkou...či?
Pretože mám skúsenosť s obch. zástupcom pre reklamu v mediach a to teda bola bieda, ktorú som nechal po 4 mesiacoch. Ale kofola by ako tovar mohla ísť..ako sa hovorí to sa predáva samo už svojou značkou...či?
-
audiotrack
VIP
obchodný zástopca je po poisťovákoch druhá najhoršia práca. Poznám dvoch - jeden práve s týmito pivami, druhý s liečivami. Stále v aute, ideš ráno a prídeš večer. Z toho dňa nemáš absolútne nič. A zárobok je tiež dosť variabilný, záleží koľko dokážeš predať a od toho máš provízie. Čo mi hovorili, v zmluve majú naozaj iba minimálnu mzdu a k tomu ide podiel z uzatvorených zmlúv. Takže boli mesiace kedy nezarobili nič (ale to že od rána do večera v práci stále platí) a boli mesiace kedy zarobili 700-800 euro. Takých je ale podstatne menej ako tých chudobných
stačí si pozreť profesiu alebo nejaký portál podobného typu. Každá druhá práca je obchodný zástupca alebo poisťovák. Tieto veci nikto nechce robiť.
Meno kofoly ti môže byť aj na príťaž. Určite sa tých krčiem a reštaurácii čo dostaneš pýtal už obchoďák pred tebou. Takže ju už buď majú, alebo ju nechcú. Niekedy je lahšie predať novú značku, ako zabehnutú.
stačí si pozreť profesiu alebo nejaký portál podobného typu. Každá druhá práca je obchodný zástupca alebo poisťovák. Tieto veci nikto nechce robiť.
Meno kofoly ti môže byť aj na príťaž. Určite sa tých krčiem a reštaurácii čo dostaneš pýtal už obchoďák pred tebou. Takže ju už buď majú, alebo ju nechcú. Niekedy je lahšie predať novú značku, ako zabehnutú.
To, čo si napísal je najhorší variant. Existujú aj lepšie varianty, napr. 95% obhospodarovanie starých zákazníkov a 5% získavania nových, fixná mzda na +- urovni priemeru v hospodarstve. To je predajca tabakovych vyrobkov.
Ďalej napr. jedna z poisťovní dáva nástupný 500+provízie a dostaneš zverených klientov, ďalšia (síce posledná na trhu) dáva fixnú odmenu.
Predpokladám, že v Kofole nepojde o konkurovanie kolegovi z toho istého regiónu, ale po niekom ten región preberiem.
Ďalej napr. jedna z poisťovní dáva nástupný 500+provízie a dostaneš zverených klientov, ďalšia (síce posledná na trhu) dáva fixnú odmenu.
Predpokladám, že v Kofole nepojde o konkurovanie kolegovi z toho istého regiónu, ale po niekom ten región preberiem.
Áno, táto pozícia bude aj podľa mňa hlavne o starostlivosti o súčasného zákazníka, riešenie ich objednávok, ich problémov, riešenie konkurencie, rozdanie nejakých reklamných predmetov a podobne. Ponúkaš totiž tovar bežnej spotreby oproti poisťovňam alebo realiťákom, kde uzatvorenie obchodu zvyčajne ukončí celý obchodný prípad, tu Ti idú objednávky priebežne počas celého roku. Samozrejme leto budeš mať najsilnejšie, zimu o niečo slabšiu, otázne je, ako je to vyrovnané finančne.
Otázne je, či budeš mať na starosti iba krčmy a podniky, alebo aj veľkoobchody.. niektoré firmy toto rozdeľujú. A či budeš tovar aj rozvážať alebo len vybavovať objednávky.
Otázne je, či budeš mať na starosti iba krčmy a podniky, alebo aj veľkoobchody.. niektoré firmy toto rozdeľujú. A či budeš tovar aj rozvážať alebo len vybavovať objednávky.
-
audiotrack
VIP
begbee ak chceš, tak to zober a potom po 4 mesiacoch tu zreferujbegbeee napísal:To, čo si napísal je najhorší variant. Existujú aj lepšie varianty, napr. 95% obhospodarovanie starých zákazníkov a 5% získavania nových, fixná mzda na +- urovni priemeru v hospodarstve. To je predajca tabakovych vyrobkov.
to že sa staráš o existujúcich klientov platí všade, ale musíš za nimi behať osobne. Čiže na práci ti to neubere. 500 plus provízie. Nikde nemáš garantované tie provízie, takže môžu byť aj nulové. A to ver tomu, že budú mesiace kedy nulové aj budú. Tých 500 je v hrubom. V čistom ak budeš mať okolo 400 a to teda rozhodne nie je adekvátny plat pre niekoho, kto denne pracuje aj viac ako 8 hodín lebo behá po celom okrese. K tomu prirátaj stres - si zodpovedný za auto, tak ak sa pokazí, musíš si to riešiť sám. Síce ti to preplatia, ale tie vybavovačky, ušlý zisk lebo si dva dni nikam nemohol chodiť a podobne. No neviem, fakt by som bol zvedavý ako to zreferuješ po čase ak to vezmeš. Ja poznám dvoch, sú z rôznych odvetví ako som písal, a obaja na to nadávajú
ty, tým že máš krčmy a reštiky, budeš pracovať aj cez víkend čo nestihneš obehať v týždni. S tým tiež rátaj. To nikoho nezaujíma prečo si nestihol, máš proste oblasť ktorú treba obehať dovtedy a dovtedy. A to ešte počkaj ako budeš rozbíjať všetko okolo seba keď si dohodneš stretnutie s niekym na kraji okresu a on tam nepríde alebo bude meškať a naruší ti to celý harmonogram
Nemám ilúzie a prácu za menej ako 600 v čistom neberiem. Len som sa chcel trošku poinformovať, všeobecné kecy o práci obch. zástupcu sú jasné, skor som myslel, že priamo skúsenosti s kofolou, kedze v tejto téme islo o nu. Pretože existuje aj pár miest, kde ten obch. zastupca nie je na tom az tak zle.