Zdravím. Vlastním HP ProBook 4510s, už má niekoľko rokov za sebou no vždy vydržal všetko. No včera sa stalo niečo čo ho asi pošle do šrotu. Normálne som s ním pracoval keď to mi zrazu prestala fungovať myš. Myslel som si že je to baterkami, pretože používam bezdrôtovú bluetooth myš. No baterkami to nebolo, zrazu mi zmizlo zo systému všetko ohľadom Bluetoothu, myšku som nedokázal zosynchronizovať s PC. Popri tom ako som hľadal problémy na internete som volal cez Skype kde mi zrazu nechcelo načítať webkameru, diodka svietila, no na obrazovke bola tma. A ako čerešnička na torte, podvečer som chcel hodiť nejaké veci na tablet a počítač vôbec nereagoval, usb sloty ako keby nefungovali. Zapojil som do nich všetko čo sa dalo, no nič, stále to vyhadzovalo chybu že nevie rozoznať dané zariadenie, systém sa snažil stiahnuť ovladače, ale ani sam nevedel na čo vlastne sú, tak stiahol prd. Myslel som že bude stačiť stiahnuť nové ovládače, použil som na to DriveScanner od Uniblue, ktorý našiel chyby, ale nedokázal nainštalovať ovládače. Rozhodol som sa že teda preinštalujem Windows. Nejakým zázrakom sa rozbehol jeden usb port, no zvyšné tri nefungujú, tak som Windows nabootoval cez usb a nainštaloval nanovo OS. No po stiahnutí všetkých možných ovládačov, porty nefungujú, myš nereaguje, dokonca ani káblovu geniusku za pár šúp nechce zobrať. Už neviem čo robiť...
Myslíte že sa mohlo niečo odpáliť na matičnej doske, a tympádom ho možem zahodiť alebo použiť na náhradne diely? Dík za rady..
Nefunkčné USB, Bluetooth a Webkamera
-
vladenko007
VIP
Re: Nefunkčné USB, Bluetooth a Webkamera
Skúsil by som ešte aspoň nahodiť napríklad UBUNTU netreba ani inštalovať stači len nobootovať z DVD aby si vylúčil že to není ozaj systémom a ovládačmi.
A čo sa týka USB stalo sa mi že som nejakým nešťastným spôsobom spôsobil skrat a doska vtedy odpojí napajanie USB. No lenže po reštarte už všetko fungovalo. Možno tam máš skrat a možno fakt niečo odišlo na doske je to možné. Tiež by som skúsil servis možno to bude len nejaká blbosť ktorá nebude stáť veľa. Trebars prerušený kontakt alebo studený spoj veď ako viem nie každý z USB narába šetrne.
A čo sa týka USB stalo sa mi že som nejakým nešťastným spôsobom spôsobil skrat a doska vtedy odpojí napajanie USB. No lenže po reštarte už všetko fungovalo. Možno tam máš skrat a možno fakt niečo odišlo na doske je to možné. Tiež by som skúsil servis možno to bude len nejaká blbosť ktorá nebude stáť veľa. Trebars prerušený kontakt alebo studený spoj veď ako viem nie každý z USB narába šetrne.