Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa butthead »

Neviem preco sa vsetci na to automaticky pozeraju a zmiernuju s tzv. faktom, ze Fico cez prve kolo prejde, vsak robme vsetci vsetko preto aby sa Fico do druheho kola nedostal... Vsak co sme jak ? :D Prieskumy su akurat tak na 2 veci, o*ebabrat a v papierovej forme akurat tak na vytretie zadka.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal:ehm, pekna sprostost...
Pokial viem, tak na forum maju pristup aj menej nez 18 rocny a nasledne mozu aj volit v ankete.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

butthead napísal:Neviem preco sa vsetci na to automaticky pozeraju a zmiernuju s tzv. faktom, ze Fico cez prve kolo prejde, vsak robme vsetci vsetko preto aby sa Fico do druheho kola nedostal... Vsak co sme jak ? :D Prieskumy su akurat tak na 2 veci, o*ebabrat a v papierovej forme akurat tak na vytretie zadka.
No na to netreba špeciálnu matematiku aby si si to zrátal. Ten ktorého netreba menovať dostane plus mínus 38% hlasov. Tak zvyšní kandidáti sa budú usilovať o nejakých plus mínus 62%, takže neexistuje aby boli dvaja kandiáti silnejší ako veď vieš kto.
Takže ani keby boli v prvom kole iba 3 kandidáti, tak by to nezaručovalo, že postúpia práve tí opačne oreintovaní :)
No potom sa vyskytne matematický paradox a v druhom kole sa nejakým záhadným spôsobom preskupí isté percento z tých plus mínus 62% voličov na stanu toho ktorého netreba menovať.
Dalo by sa to vysvetliť kombináciou dvoch aspektov, v tých plus mínus 62% sú voliči, ktorí v zásade nie sú proti veď viete komu, ale stále majú k ich srdcu bližšieho kandidáta, no a potom sú tu tí ktorí sú presvedčení, že v druhom kole sú dvaja kandidáti, ktorých oni voliť nechcú.

Takže suma sumárum voličov toho ktorého netreba menovať rádovo nepribudne o 20% ale o 10% ubudne z tých opačne orientovaných a 5% pribudne tomu nemenovanému. Čiže stále to vychádza ako v predvolebných prognózach, že vyhrá opačne orientovaný kandidát. Teraz už len záleží kto sa lepšie pohrá s tými pár % čo ich od seba delí. Ja to vidím tak 50/50.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ahaaa, uz chapem
kathleen miesala v jednom poste verejne prieskumy a prieskum tu na tomto fore
sa mi zdalo, ze aj MVK alebo Focus alebo ktora agentura mala tiez 24 % potencionalnych volicov, ktori ist volit odmietli, pricom ale tieto agentury maju (ak to nie je vycucane z prsta) statisticke vzorky, kde su samozrejme ludia pod 18 rokov vyluceni...

uz chapem, my bad, ospravedlnujem sa
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

beardie napísal:ehm, pekna sprostost...
Si ešte nevidel že túto tému navštívi niekto kto má napríklad 16 a klikne na Nepôjdem voliť
Jasné že sa nájdu aj taký čo voliť môžu a nepôjdu ale napísať že to je pekná sprostosť :roll:
:) aj ja som najprv myslel že myslí verejný prieskum. :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

butthead napísal:Neviem preco sa vsetci na to automaticky pozeraju a zmiernuju s tzv. faktom, ze Fico cez prve kolo prejde, vsak robme vsetci vsetko preto aby sa Fico do druheho kola nedostal... Vsak co sme jak ? :D Prieskumy su akurat tak na 2 veci, o*ebabrat a v papierovej forme akurat tak na vytretie zadka.
No môžeš začať s tým snažením o to, aby sa Fico do druhého kola nedostal. :lol:

kathleen: Občianska povinnosť. :lol: Úprimne som čakal, kto vytasí tieto moralistické reči.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Ja som zacal davno, presviedcanim svojho okolia :) Predpokladam, ze nie som sam. Horsie je odporucit alternativu, koho ineho ked nie Fica.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

hughito
Opravujem sa: vyuzit svoje obcianske pravo. Neviem, co je na tom moralisticke, skor utilitaristicke. Ty budes (a/alebo tvoja rodina) zit na Slovensku, nie ja. Takze mne sa smiat nemusis. Staci sa pozriet na vychod k susedom, ak niekto potrebuje negativnu motivaciu, aby siel volit.

butthead
Presne o to ide, ze Fico ma najviac priestor v mediach. (bolo to tu rozoberane) A ludia su pasivni na to, aby si sami hladali informacie a porovnavali, preto im treba niektore veci posuvat a diskutovat o tom. Ja som si napr. citala vcera ankety s kandidatmi a na zorientovanie mi to staci.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Vo voľbách získal Fico veľkú podporu, veľa preferenčných hlasov, sľuboval istoty a neviem čo a teraz sa vzdá funkcie predsedu vlády, chce byť radšej len prezidentom. Dobre oklamal svojich voličov ale tým je to aj jedno.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Hrušovský o Ficovi: Za komunizmu ateista. Dnes, keď mu to vyhovuje, je veriaci katolík

http://www.topky.sk/cl/1000736/1376506/ ... gn=feb2014
kathleen
Light Professional
Light Professional

beardie napísal:ahaaa, uz chapem
kathleen miesala v jednom poste verejne prieskumy a prieskum tu na tomto fore
sa mi zdalo, ze aj MVK alebo Focus alebo ktora agentura mala tiez 24 % potencionalnych volicov, ktori ist volit odmietli, pricom ale tieto agentury maju (ak to nie je vycucane z prsta) statisticke vzorky, kde su samozrejme ludia pod 18 rokov vyluceni...

Nechcela som vam robit zmätky v cislach... Viem ze na hojko.com su aj maloleti a hlasovalo len okolo 80 ludi. Bolo by super, keby tych 24% hojkacov nezucastnenych na volbach boli len neopravneni volici.

Pretoze podla statistiky z minulych prez. volieb, sa prveho kola zucastnilo len 43,63% volicov a druheho kola 51,67% opravnenych volit. Teda v druhom kole nebolo volit 48%!!! (co je dvojnasobok "nevolicov z hojka") Vysledky v druhom kole boli: Gasparovic ca. 55 % a Radicova 44%. Stacilo by, aby ucast na volbach v druhom kole bola o 6% vyssia a tychto 250 000 ludi by dalo Radicovej svoj hlas a vyhrala by. Samozrejme, cisla su len zaokruhlene. Ale pritiahnut k urnam teoreticky 6% opravnenych volicov nie je nedosiahnutelny ciel! RIESENIE JE JASNE: ZVYSIT VOLEBNU UCAST, NECH ROZHODUJE DEMOKRATICKY VOLA LUDI A NIE ICH PASIVITA!!!!

PS: Cisla mam odtial: http://sk.wikipedia.org/wiki/Vo%C4%BEba ... _roku_2009 a zvysok su moje vypocty. Kludne ma opravte, ak sa mylim.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Za predpokladu, že by tých 6% dalo hlas Radičovej a nie Gašparovičovi.
Už tu zopár krát niekde na fóre boli prieskumy, z ktorých vyplynulo, že podiel kandidátov(strán, whatever) u nevoličov je približne rovnaký ako u voličov.
hughito
Redeemer
Redeemer

kathleen na základe čoho súdiš, že by tí voliči "navyše" volili tebou preferovaných kandidátov?
Mr.FuN
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Mr.FuN »

Síce sa to netýka prezidentských volieb, ale tu je niečo o SMERE (z ktorého je Róbert Fico) a veľmi sa mi to páči, tak mi nedalo sa o tom s vami nepodeliť: https://www.facebook.com/photo.php?v=598260476911118

Myslím, že to môže pozrieť aj ten čo nie je na facebooku :)
kathleen
Light Professional
Light Professional

94jakub hughito

- bolo to myslene teoreticky: za predpokladu, ze by dalsich 6% zucastnenych dalo svoj hlas protikandidatovi
- mal to byt apel, aby sa ludia proti moci jednej strany zmobilizovali a v druhom kole volilo co najviac ludi protikandidata
- ja neviem, ake iracionalne dovody maju vasi znami, ze volit nejdu. ale predpokladam, ze minimalne ludia v tejto diskusii si uvedomuju dolezitost volieb a upozornia na to svoje okolie. 50%-tna ucast na volbach je skandal! a Fico ma len 40% z 50%, hoci ho media prezentuju ako vitaza -> sugeruju ludom pocit, ze vyhra tak ci tak, ci volit pojdu alebo nie. ale volby su v rukach volicov
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže tých 6% "protikandidátovi" je len na vode stojaci konštrukt, to som chcel počuť.

Iracionálne dôvody? Ako neviem prečo nevolia ostatní, ale moje dôvody sú racionálne. Ale myslím si, že slová ako beznádej, frustrácia, rezignácia, zbytočnosť a pod. by vystihli aj dôvody časti tých, čo "iracionálne nevolia."
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

Ja by som to na vode stojaci konstrukt celkom nenazval. Ja osobne poznam len zopar ficoidov, a ti by mu isli dat hlas aj na koniec sveta. Zato poznam XY ludi ktori nejdu volit preto, ze bud su z politiky znechuteny alebo im je to jedno, ale ak by mali ist volit, tak fico je ten posledny komu by dali svoj hlas. Je to sice len moja skusenost, ale myslim si, ze vacsina je natom podobne.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Už sa teším ako Fico vyhraje :D a vy proti tomu nič nezmôžete :twisted: proti Ficovi vedia nadávať iba médiami vymyté mozgy na internetových diskusiách papagájujú čo im narkóza a sme podsunie čo si majú myslieť. Voliči pravice sa vyznačujú tým že sa prehlasujú za ateistov a pritom volia kdh a sdkú čo maju krestanstvo v názve :smt033 a na nášho budúceho pána prezidenta Fica sa hádže špina v médiach že v prihláške povedal o sebe že je ateista ale pritom keď bol Dzurinda pri moci média mlčali a vy milí krestanskopravicovo-zberboví voliči tiež vám nevadila Dzurindova báseň o vítaznom februári ale ten Dzurinda tomu to prepáčite že?? Aj to že dovolil prelet lietadiel cez slovensko na juhosláviu aby mohli zbombardovať nemocnice a školy ale čo čakať od pravicových blaváckych fanatikoch ktorý sa vyžívaju v krviprelievaní... Pravicoví voliči sa vyznačujú ešte aj tím že sa tvária akí su múdri ale pritom su omnoho omnoho jednoduchší než voliči Fica :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Poďme Famine, len do nich!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa: