eBay.com
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: eBay.com
myslel ebay účet. Zmrazia ti inzeráty čo tam máš a nemôžeš zakladať nové, ani kupovať
Jáj tak , inak keď posielate niečo tak na ebay kde udávate tracking number akú poštu tam dávate , lebo SK pošta tam nieje , ja dávam USPS do USA to potom ukazuje aj stav balíku , no do EU štátov neviem či to funguje.
-
Old Dirty Bastard
Guru
nie nie, paypal účet som myslel.. keďže je to prepojené na ebay všetko. ale môžu ti aj ebay účet zablokovať, ak sa im niečo nepáči
a potom fakt nemôžeš pridávať ďalšie inzeráty.. kupovať ale môžeš samozrejme.. mám to vyskúšané, predsa treba na poplatkoch zarobiť 
martinsos: ten kód nie je povinný a je vlastne jedno akú poštovú službu si pri inzercii zvolil, potom sa ten kód dá pridať dodatočne pri všetkých. ak však priamo zvoliť USPS, FedEx a pod., tak kupujúci bude brať kód ako samozrejmosť. takisto to sledovanie funguje globálne, aj v EU. aj pri iných službách ako tie top kuriérske. neviem však koľko kontrolných staníc je napr. na SVK.. keď som čakal balík z južnej kórei, tak sa mi tam naposledy zjavil nejaký prístav na západe a potom sa to objavilo až keď to bolo kdesi v EU a zrazu už len v mieste doručenia
aj slovenská pošta má nejakú formu sledovania, pokiaľ to podávaš cez elektronický podací hárok, akurát že to funguje veľmi.. zle. posielal som kade tade po EU a aj Kanada/USA, no ani po x mesiacoch sa zásielka neukazuje ako doručená, pritom viem, že to tí ľudia dostali, lebo na ebayi feedback nechali. jediná doručená sa mi ukázala zásielka, kt. som posielal do CZ, čiže to má asi krátky dosah
martinsos: ten kód nie je povinný a je vlastne jedno akú poštovú službu si pri inzercii zvolil, potom sa ten kód dá pridať dodatočne pri všetkých. ak však priamo zvoliť USPS, FedEx a pod., tak kupujúci bude brať kód ako samozrejmosť. takisto to sledovanie funguje globálne, aj v EU. aj pri iných službách ako tie top kuriérske. neviem však koľko kontrolných staníc je napr. na SVK.. keď som čakal balík z južnej kórei, tak sa mi tam naposledy zjavil nejaký prístav na západe a potom sa to objavilo až keď to bolo kdesi v EU a zrazu už len v mieste doručenia
aj slovenská pošta má nejakú formu sledovania, pokiaľ to podávaš cez elektronický podací hárok, akurát že to funguje veľmi.. zle. posielal som kade tade po EU a aj Kanada/USA, no ani po x mesiacoch sa zásielka neukazuje ako doručená, pritom viem, že to tí ľudia dostali, lebo na ebayi feedback nechali. jediná doručená sa mi ukázala zásielka, kt. som posielal do CZ, čiže to má asi krátky dosah
-
chlapec10
Addict
1, nuz, to je samozrejme pravda, ale musim sa priznat ze som tento problem nemal ani raz, nastastieOld Dirty Bastard napísal:1. áno je pravda, že amazon má napr. ešte väčšie poplatky, ale ako som spomínal, si nechaný na pospas kupujúcemu.. nemáš žiadnu záruku, že ti tie peniaze paypal nestrhne a kupujúcemu nevráti. takisto si môžu kedykoľvek zmyslieť, že ti zmrazia prostriedky na účte kvôli "podozrivej aktivite" a dobehal si.. môžu to tak nechať zmrazené aj roky..
2. pri nakupovaní cez ebay jednoducho musíš mať účet, nemôžeš nakupovať bez účtu, ale áno.. paypal účet nie je povinný, potom pri dokončení transakcie stačí zadať údaje z karty
2, ano, samozrejme hovorim o Paypal ucte.... ebay ucet treba, aj ked to si myslim ze neni problem, 2 minuty klikania a vyplnenia formularu
Ako oni mi môžu zablokovať paypal účet s peniazmi napríklad čo ani nebudem mať z predaja na ebay? A vedia teda priamo bloknuť aj účet na SK čo mám vo VUB , keď to mám prepojené s paypal? Lebo keď áno tak to asi radšej prestanem predávať na ebay , nieže za nejakého j*ba mi bloknu aj peniaze mimo predaja ebayu... zatiaľ som však nemal nejaké problémy klop klop (možno zato , že som zatiaľ natrafil na kupcov s veľkým feedbackom , takže nie nejakí noví useri)
-
chlapec10
Addict
nie, ziadny ucet v banke ti nevedia bloknut....
-
Old Dirty Bastard
Guru
ako nechcem ťa strašiť, ale to že má niekto 100% pozitívny feedback a 100 hodnotení nič neznamená.. ako som už písal, kupujúcemu nemôže predajca nechať negatívny feedback.. čiže ak kupuje a platí (nič nepredáva), vždy mu nechajú pozitívny.. potom po trebárs mesiaci si bude nárokovať vrátenie peňazí, ale feedback sa mu už nezmení, pokiaľ si mu ho počas toho mesiaca nechal, ten je pevný. samozrejme je už nereálne natrafiť na človeka, kt. má 100% feedback a 1000 a viac hodnotení, kt. by takto podvádzal systém. mal som ľudí s 0 feedbackom a novými kontami, riskoval som tam, ale skúsil som to a poslal im zásielku.. zatiaľ v pohode.. iba pri jednom som mal problém, ale ten ani nezaplatil, čiže som bol schopný zbaviť sa poplatkov (keďže predmet ale kúpil, mohol mi kľudne nechať negatívny feedback a už by mi to narušilo 100%, čo sa našťastie nestalo). proste ten feedback systém je totálne retardovaná záležitosť.. vôbec to nie je objektívne.
a k paypalu, samozrejme že ti nikto nemôže zmraziť tvoj účet (teda nikto z paypalu..), kt. máš vedený v slovenskej banke alebo trebárs aj v akejkoľvek inej.. pokiaľ máš ale priradenú k paypalu platobnú kartu, kt. sa viaže k účtu v banke, tam ti už vedia stiahnúť peniaze a robia to, ak si im niečo dĺžny, efektívne vymáhanie.. takisto v takom prípade to riešia aj políciou a už riešili prípady aj FBI, ale tam sa jednalo a nemalé prachy.. samozrejme, že teba na slovensku takto buzerovať kvôli pár desiatok prípadne stoviek eur nebudú a ani nemajú ako. možno keby si bol v US, tak by sa obťažovali aj malými sumami a vymáhali by to právne. (deje sa to aj na slovensku, aj pre 5€)
ak je to neprávom a jedná sa o slušnú čiastku, odporúčal by som proste zrušiť účet v banke a kartu a založiť nový.. zabudnúť na ten paypal/ebay, trebárs začať nanovo. s nimi nič nevyhádaš.. ich to nezaujíma.
a k paypalu, samozrejme že ti nikto nemôže zmraziť tvoj účet (teda nikto z paypalu..), kt. máš vedený v slovenskej banke alebo trebárs aj v akejkoľvek inej.. pokiaľ máš ale priradenú k paypalu platobnú kartu, kt. sa viaže k účtu v banke, tam ti už vedia stiahnúť peniaze a robia to, ak si im niečo dĺžny, efektívne vymáhanie.. takisto v takom prípade to riešia aj políciou a už riešili prípady aj FBI, ale tam sa jednalo a nemalé prachy.. samozrejme, že teba na slovensku takto buzerovať kvôli pár desiatok prípadne stoviek eur nebudú a ani nemajú ako. možno keby si bol v US, tak by sa obťažovali aj malými sumami a vymáhali by to právne. (deje sa to aj na slovensku, aj pre 5€)
ak je to neprávom a jedná sa o slušnú čiastku, odporúčal by som proste zrušiť účet v banke a kartu a založiť nový.. zabudnúť na ten paypal/ebay, trebárs začať nanovo. s nimi nič nevyhádaš.. ich to nezaujíma.
No hádam sa mi také nič nestane ... všade len o*eb :-/
-
Scorpion90
King
Uz som to pisal viackrat v tejto teme, tie Paypal / Ebay poplatky su neskutocna nehoraznost...ved si len zoberte:
Ak chces nieco predat, musis zaplatit:
1/ za vloženie - mimo promo akcii - 0,10 - 5 $ za aukciu, 50 centov pri buy it now
2/ po predaji - 10 % z ceny predmetu + postovneho. Kedysi to bolo aspon z ceny bez postovneho, ale to uz zrusili, lebo sa nasli o***avaci, ktori dali predmet za 1 cent a k tomu postovne za 30 dolarov..
Ako by to nestacilo, ked ti pridu peniaze na Paypal, bude ti este strhnute
3/ 0,35 centov fixny poplatok + 3,2 % zo sumy, kt.ti prisla
Proste brutalita. Ale uz pri x-obchodoch som sa presvedcil, ze Amici su take blbe stado, ze Ebay zozeru cokolvek..A to nehovorim o tom, ze obcas sa vyskytne vycuranek, ktory chce aj vec aj peniaze...a napise ze mu vec neprisla.
Ak chces nieco predat, musis zaplatit:
1/ za vloženie - mimo promo akcii - 0,10 - 5 $ za aukciu, 50 centov pri buy it now
2/ po predaji - 10 % z ceny predmetu + postovneho. Kedysi to bolo aspon z ceny bez postovneho, ale to uz zrusili, lebo sa nasli o***avaci, ktori dali predmet za 1 cent a k tomu postovne za 30 dolarov..
Ako by to nestacilo, ked ti pridu peniaze na Paypal, bude ti este strhnute
3/ 0,35 centov fixny poplatok + 3,2 % zo sumy, kt.ti prisla
Proste brutalita. Ale uz pri x-obchodoch som sa presvedcil, ze Amici su take blbe stado, ze Ebay zozeru cokolvek..A to nehovorim o tom, ze obcas sa vyskytne vycuranek, ktory chce aj vec aj peniaze...a napise ze mu vec neprisla.
No hej len kde inde predávať :-/ Hlavne veci o ktoré na SK/CZ moc záujem nieje.
lenze nedavno som nakupoval bez paypalu zadal som cislo karty,menom3 miestny kod a bolo no a teraz pozeram a uz tam ta moznost neje ...vždy sa dá platiť kreditnou alebo debetnou kartou, potrebuješ k tomu ale ebay/paypal kontá. minimálne na ebay.com to funguje, majú to napísané aj vo FAQ http://pages.ebay.com/help/pay/methods.html
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak to neviem.. možno tento konkrétny predajca vyžaduje od kupujúceho mať nastavené paypal konto? skús iného.. lebo viem, že v nastaveniach pre predajcu je možnosť neprijímať platby od ľudí, kt. nemajú paypal.
A ako kúpiť cez E-bay auto??
eBay využívam celkom často, keďže zbieram autogramy a jediná šanca, je práve odtiaľ, no je to hlavne o komunikácii, poslednú dobu som videl všade kombinované poštovné (dokonca mi jedna žena z USA písala, že ich ako predajcov do toho "eBay tlačí"). Ide hlavne o poplatky pri importe. Čo je totálna blbosť, lebo mám skúsenosti, že som to raz takto objednal (moja chyba) a platil som nielen tie importné poplatky v USA, ale aj daň na Slovensku.
Často si treba vykecať buď first class international - do 15 dolárov (niečo ako naša druhá trieda, sledujete cez tracking id len na usps pokiaľ neodíde zásielka z Ameriky), alebo registered mail - okolo 20cky (a viete si sledovať potom zásielku, a príde doporučená).
Ohľadne feedbackov som sa už tiež raz popálil, dával som vždy hneď po zaplatení, lebo som nemal dovtedy problém, potom mi jeden idiot poslal čo mal (samozrejme), len boli fotky za prvé asi 2 z 5 poškodené (nekvalitná tlač na fotopapier), samozrejme nedal "dar" ani "rôzne" a musel som platiť výpalníkom na Slovensku aj daň (pritom nechceli ani doklad z PP len aby som napísal hodnotu zásielky), a ešte chcela po mne aby som priznal aj poštovné, lebo že sa to platí dokopy (podľa mňa blbosť, dal som jej kapky, a že poštovné s tým nič nemá) takže som platil len daň z priznanej veci, ale i tak pri 20% to bolo nejakých 12 euro vrátane ich poplatku cca. 3 eura že mi poslali list o tom, že držia moju zásielku). Riešil som to potom s predajcom, a bol arogantný, že "predsa nechceme klamať tvoj štát"), takže od toho už neberiem nič.
Mám veľmi dobré skúsenosti s Kanadskými predajcami (menej arogantní, ústretoví, majú lacnejšie poštovné do Európy a podobne).
Taktiež som už raz riešil, že mi stratila pošta zásielku a predajca mi vrátil prachy cez ich program ochrany, takže spokojnosť s eBay.
Často si treba vykecať buď first class international - do 15 dolárov (niečo ako naša druhá trieda, sledujete cez tracking id len na usps pokiaľ neodíde zásielka z Ameriky), alebo registered mail - okolo 20cky (a viete si sledovať potom zásielku, a príde doporučená).
Ohľadne feedbackov som sa už tiež raz popálil, dával som vždy hneď po zaplatení, lebo som nemal dovtedy problém, potom mi jeden idiot poslal čo mal (samozrejme), len boli fotky za prvé asi 2 z 5 poškodené (nekvalitná tlač na fotopapier), samozrejme nedal "dar" ani "rôzne" a musel som platiť výpalníkom na Slovensku aj daň (pritom nechceli ani doklad z PP len aby som napísal hodnotu zásielky), a ešte chcela po mne aby som priznal aj poštovné, lebo že sa to platí dokopy (podľa mňa blbosť, dal som jej kapky, a že poštovné s tým nič nemá) takže som platil len daň z priznanej veci, ale i tak pri 20% to bolo nejakých 12 euro vrátane ich poplatku cca. 3 eura že mi poslali list o tom, že držia moju zásielku). Riešil som to potom s predajcom, a bol arogantný, že "predsa nechceme klamať tvoj štát"), takže od toho už neberiem nič.
Mám veľmi dobré skúsenosti s Kanadskými predajcami (menej arogantní, ústretoví, majú lacnejšie poštovné do Európy a podobne).
Taktiež som už raz riešil, že mi stratila pošta zásielku a predajca mi vrátil prachy cez ich program ochrany, takže spokojnosť s eBay.
Zdravim,vcera som prvykrat objednaval.Objednal som si tuto koselu http://www.ebay.co.uk/itm/300848884543? ... 1497.l2648
Platil som Visa kartou,automaticky mi vytvorilo Paypal ucet.Na ucte mam rezervovane platbu za koselu,a dva-krat po 1€ to je iba docasne ? potom mi ich vratia ?
A este jedna otazka,expedoval mi to cez Royal Mail,nemam tam Tracking Number,to znamena ze to neide Doporucene ? Royal Mail dorucuje Slovenska posta ?
Platil som Visa kartou,automaticky mi vytvorilo Paypal ucet.Na ucte mam rezervovane platbu za koselu,a dva-krat po 1€ to je iba docasne ? potom mi ich vratia ?
A este jedna otazka,expedoval mi to cez Royal Mail,nemam tam Tracking Number,to znamena ze to neide Doporucene ? Royal Mail dorucuje Slovenska posta ?
-
audiotrack
VIP
to 1€ je dočasne, je to iba na overenie karty. V priebehu pár dní by sa ti to malo vrátiť. Neviem ale prečo to máš 2x zaúčtované
Tracking number a doporučená zásielka sú dve rôzne veci. Na základe tracking number vieš sledovať zásielku. Nie každá kurierska služba alebo pošta to ale poskytuje, takže to, že ti ho nedali nie je nič výnimočné.
Tracking number a doporučená zásielka sú dve rôzne veci. Na základe tracking number vieš sledovať zásielku. Nie každá kurierska služba alebo pošta to ale poskytuje, takže to, že ti ho nedali nie je nič výnimočné.
No je to tam dva krat,autorizacia 1€,Kosela,15,17€ a dalsia autorizacia 1€...
No ja ked som vzdy ocakaval doporucenu zasielku,tak vzdy tam bolo podacie cislo,podla ktoreho som si mohol pozriet trasu.
A kedy asi mozem ocakavat prichod balicka ? dnes to expedoval.Nemam ziadne skusenosti s Royal Mail,iba s Azijskymi postami a Svedskou postou
No ja ked som vzdy ocakaval doporucenu zasielku,tak vzdy tam bolo podacie cislo,podla ktoreho som si mohol pozriet trasu.
A kedy asi mozem ocakavat prichod balicka ? dnes to expedoval.Nemam ziadne skusenosti s Royal Mail,iba s Azijskymi postami a Svedskou postou
-
audiotrack
VIP
doporučená zásielka má podacie číslo, ale opačne to nemusí platiť. Ak má zásielka podacie číslo, ešte to neznamená že musí byť zákonite doporučená
a dodacia doba je písaná na ebayi, keby si prepneš na záložku "Postage and payment" a vybereš si slovensko:
a dodacia doba je písaná na ebayi, keby si prepneš na záložku "Postage and payment" a vybereš si slovensko:
Estimated between Wed. 26 Feb. and Mon. 3 Mar.
Ano viem,ze to pise na Ebay-i.Myslel,som skor nejake realne skusenosti.audiotrack napísal:doporučená zásielka má podacie číslo, ale opačne to nemusí platiť. Ak má zásielka podacie číslo, ešte to neznamená že musí byť zákonite doporučená
-
audiotrack
VIP
tie údaje sú založené na základe reálnych skúseností