Problém z Wifi kartou v notebooku

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Problém z Wifi kartou v notebooku

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Mám problém z wifi kartou a už skoro dva mesiace si neviem rady.
Jedná sa o 2 mesačný notebook Lenovo Z510. Už som tu niekomu písal že mám tento problém a ako ho riešim. Lenže toto riešenie odstráni problém iba dočasne. 1-2 krát denne je dosť. Neviem čo to môže spôsobovať. Všetko som popísal vo videu.
Ďakujem za každú radu. :)

LukasqoO
King
King

Re: Problém z Wifi kartou v notebooku

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Skusal si starsie ovladace ? Alebo nemas moznost vyskusat starsi Win popripade Linux ? Obcas sa stava, ze to blbne ked je zapnuty bluetooth. Poskusaj a daj vediet :)
vladenko007
VIP
VIP

Iný OS systém skúšať nebudem pretože je tu legálny WIN8 a prechádzať na Linux mi nevyhovuje kôli programom a musel by som dať nelegal WIN7 lebo kupovať určite nebudem. :-)
Ta druhá rada ma zaskočila. Toto som veru neskúšal a už aj vypínam bluetooth a som zvedavý.
Napísal som aj do Lenova. Ale ty si odpovedal skôr. :D
Za rýchlosť máš K+
LukasqoO
King
King

Linux mozes skusit aj z live cd cize nic neinstalujes. Najlepsie nejake to ubuntu na vyskusanie. Ma to tusim 800MB cize nic hrozne, nahodis na usb a frcis. Za pokus by to stalo. A vdaka :)
vladenko007
VIP
VIP

Lenže na testovanie Wifi potrebujem používať Linux aspoň celý deň prípadne dva. A aj keď mi to linux neurobí stejne si nepomôžem lebo na linux nemôžem prejsť. Mám boot CD z Ubuntu ale používam ho na iné veci. Musím to poriešiť na WIN8-čke. :D
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ak ti to robi len na jednom zariadeni, tak by si predsalen tu reklamaciu zvazit mal.
Odskusal by som to naozaj na inom OS na jeden dva dni ako ti tu uz radili... live disk linuxu je ideal.... to aspon budes vediet ci je problem v karte alebo mas nieco posrate v OS.

Ked sa ti to stane aj v inom OS, tak skus nejake zakladne veci ako je pingnut si gateway a potom nejaku stranku po mene. V kazdom pripade ak ti to bude robit aj s inym OS tak si mozes byt isty ze problem je v karte.
Skusaj to aj viackrat po sebe alebo nastav ping IP -n 100. Ide o to ci sa ti data stracaju alebo ako vravis to ide len velmi pomaly... ak to ide pomaly tak by to malo prejst a vratit sa ti odozva.

Ak sa ti odozvy nevracaju tak zlyhava komunikacia. Pri wifinach sa zvykne stavat, ze komunikacia zlyhava na CSMA/CA protokole ked karta bud zle posiela Request to send alebo zle prijma Clear to send signal... ak RTS/CTS nepouzivas tak to vyzera ze tvoja karta si mysli ze kanal je vkuse obsadeny... v oboch pripadoch sa stava ze karta s vysielanim caka velmi dlhe casy co ma za efekt presne to co popisujes.... divne je len preco to ide a potom zrazu nejde.

Sice to je longshot ale skus zmenit channel na ktorom prebieha komunikacia a popripade skus na pevno zadat do routera pouzivanu normu... stavim sa ze mas mixed bgn.
LukasqoO
King
King

Presne tak som to myslel, ze zistis ci je chyba v OS alebo v HW :) Inak v logoch v routri ci neukazuje nieco neobvykle ked zacne ten problem? A ten bluetooth neisiel, ci?
vladenko007
VIP
VIP

Hneď ako si napísal že skúsiť vypnúť bluetooth tak som ho vypol a testujem. Takže ak to do 1-2 dní neurobí tak bol preblém v tom. Uvidím.

Rubiki ja prevažne problémy z nastavením rieším. To nejde ani spočítať koľko som už zapojil routrov.
Mám nastavené mix bgn samozrejme. Ale to nebudem meniť pretože sa sem tam pripája aj zariadenie ktoré n-ko nepodporuje. Nad zmenou kanála som rozmýšľal ale to som si nechával nakoniec. Inak sietí je tu celkom dosť takže je tam možnosť že sa rušia navzájom (cca 14-18 sieti). Teraz si nespomeniem je taký program ktorý vie zistiť ktorý kanál je najmenej vyťažený. Neviete ako sa volá? Inak za celý čas som sa s podobným problémom nestretol.

Aby som nezabudol router je TP-LINK TL-WR1042ND

http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr1042nd-d334210.htm
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nemusis tu normu menit nastalo, len na skusku. Ak mas mixed a ty bezis na N tak vzdy ked sa pripoji starsie zariadenie s vysielanim v G alebo nebodaj v B mode, tak sa ti siet spomali tak ci tak. Je to preto, lebo novsie zariadenia su potom nutene vysielat RTS signaly a prijmat CTS signaly a navyse to musia robit na rychlosti najpomalsieho zariadenia v sieti. K tomu este aj niektore ine kontrolne spravy v sieti su nutene bezat na najpomalsej rychlosti aby im rozumeli vsetci. Vo vseobecnosti sa odporuca pouzivat N len vtedy ak je vacsina zariadeni prave typu N.

K tym channelom, nejaky taky soft som mal ale to uz bolo davnejsie a k tomu na linuxe. Skus proste dat do googla nieco na sposob wifi channel scanner alebo podobne slovne spojenie. Ak mas pocit ze mas channel zaruseny inymi tak si ho kludne zmen aj bez skenovania a odporucam skok v channeloch aspon o 5 hore alebo dole.... odporuca sa o 6 ale to je uz len detail.. je to samozrejme koli tomu ze ked chces vyjst zo zaruseneho kanala tak je dobre ist tak daleko aby sa signaly povodneho a noveho neprekryvali v spektrach.... otazka je ci druhy kanal nebude tiez zaruseny... tam uz je dobry ten skener.
LukasqoO
King
King

Pre win asi myslis softik inSSIDer. :) http://www.inssider.com/
vladenko007
VIP
VIP

Áno vďaka. Presne to som myslel.
Od včera od 20:00 ide notebook bez zapnutého Bluetooth okrem asi 5hod bol v režimu spánku.
Zatial bez problémov. :P

30 sieti v dosahu. Všetko zabezpečené :D ľudia sa už poučili. :)

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2014, 20:31)
Po 24 hodinách všetko v poriadku. :-D ešte aspoň 24 a som spokojný. :D
Inak ani v HP DV7 som nemával vôbec zapnutý Bluetooth.
LukasqoO niekedy to najjednoduchšie riešenie je to najlepšie. :aasmile29:
Prílohy
Snímka obrazovky (102).png
LukasqoO
King
King

Aj ja dufam, ze bude vsetko ok. Bodaj by bolo ! :D

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2014, 6:25)
Nieco nove ?
vladenko007
VIP
VIP

Jasné že je niečo nové. :D Stale to ide bez problémov. Takže tvoja rada bola tá správna. :D
LukasqoO
King
King

Tak to som rad :aasmile29: Len aby sa to nepokazilo z predcasnej radosti :D
Napísať odpoveď