Skryté kamery v škole
Skryté kamery v škole
Zdravím,
je zákonné namontovať v škole skryté kamery, ktoré neposobia ako kamera. Ak nikto o tom neinformoval. Čiže nás kamerujú bez toho, že by to niekto tušil.
Takéto krabičky máme po stenách ( veľmi podobné - podobá sa to na wifi extender, ale nie je to ):
je zákonné namontovať v škole skryté kamery, ktoré neposobia ako kamera. Ak nikto o tom neinformoval. Čiže nás kamerujú bez toho, že by to niekto tušil.
Takéto krabičky máme po stenách ( veľmi podobné - podobá sa to na wifi extender, ale nie je to ):
Re: Skryté kamery v škole
A odkiaľ vieš, že je to skrytá kamera, ktorá nepôsobí ako kamera? To je senzor pohybu, ku alarmu napr.
Moze byt, ale zaujima ma, ci namontovanie kamery je legalne bez upozornenia.
pohybovy senzor./Priestor ktory je v zabere kamery musi byt tak oznaceny.
Ešte to pozriem, ale robia sa skryté kamery tak, aby vypadali ako PIR senzory, napr: http://www.yoko-tech.com/product_show.p ... 3=-1&sn=92
btw dik
btw dik
Ako upozornenie absolútne postačí napr. nálepka "priestor je monitorovaný kamerovým systémom". Osobne ťa upozorňovať nemusí nikto.
Ja som raz na skole zabezpecoval jednu miestnost a bol tam tento typ zabezpecenia, bol to vlastne senzor s kamerou v jednom a aktivne to bolo iba po zakodovani useku, takze v case, kedy tam nikto nemal co robit, myslim ze toto je obdobny pripad a netreba sa tym zaoberat.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tu su legislativne moznosti kamerovania priestorov v skole: http://www.minv.sk/?Metodicke_materialy ... bor=163312
Čo konkrétne ti vadí, keby aj? To chodíš po chodbách holý a varíš tam pervitín?
mozno aby ho nenatocili ked sa bude cmulat zo spoluziackou 
Baby zatiaľ naštastie nerieším.gogo956 napísal:mozno aby ho nenatocili ked sa bude cmulat so spoluziackou
@Hojko: Dik, to som chcel vedieť.
Len vystáva ešte jedna otázka - v prípade ako spomínal Hegy - treba to označiť ak kamera sníma len v určitom čase - napr. po škole?
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mam osobnu skusenost s PIR cidlom ktore je na obrazku v prvom poste(resp. minimalne totozne vyzera). Ta cierna dierka je analogova kamera ktorej obraz je pristupny stale a funguje akokeby nezavisle od samotneho PIR cidla.
Nic netreba oznacovat, ze kedy kamera snima. Na vstup do budovu skoly, na bocny vstup alebo aj vstup od telocvicne sa da nalepka, ze objekt je monitorovany kamerovym systemom a je to vybavene, nic viac k tomu netreba.
Prelepiť páskou.