Ahojte,
známy ma poveril, aby som mu vybral čo najlepší tablet do cca 200€.
Jeho požiadavkou je veľkosť okolo 10". Operačný systém by chcel Windows z dôvodu, že by ho chcel používať aj na písanie a úpravu dokumentov vo worde, čo mne osobne príde ako zbytočnosť, vzhľadom na ceny Win tabletov. Najlacnejší momentálne na alze je Acer Iconia Tab. Mám avšak zmiešané pocity z windowsu v tablete, pretože to nikdy nebude ako stolový windows a obávam sa, že bude sklamaný z ovládania. Pravdepodobným nedostatkom je ďalšia požiadavka, a to aby tablet zvládol nejaké tie hry, samozrejme zdarma. Nemám momentálne prehľad či sú vo windows makrete (či čo tam majú) rovnaké free hry ako v google play, to by ste mi mohli niekto poradiť.
A tým sa dostávame k alternatíve tabletu s androidom. Podobné aplikácie ako je office existujú aj na android, napríklad sám mám polaris office, neovláda sa to jednoducho ako klasický office ani to nemá všetky funkcie, ale dá sa to používať. Čo som tak pozeral ponuku android tabletov, tak pri sume 200€ a veľkosti 10" toho veľa nie je (no name tablety nepočítam), no našiel som toto aj keď mám voči značke prestigio predsudky Prestigio MultiPad 5101CQUAD alebo toto ASUS MeMO Pad. Ak by sme sa zhodli na androide tak minimálne by mal mať android 4.2 a pamäť aspoň 8GB + pamäťové karty.
Okrem spomenutého poteší kamera aspoň vzadu, gps, poprípade hdmi.
Máte niekto s takýmto výberom skúsenosti? Čo by ste poradili? Nejaké výhody/nevýhody android/windows v tejto cenovej kategórií?
Tablet 10" do 200€
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Tablet 10" do 200€
Pokial su poziadavkou hry, tak u Win velmi nepochodi. To mozes rovno skrtnut.
Zvazil by som mozno doplatok do nejakych 20 eur, napr. na Toshibu Excite Pure AT10: http://tablety.heureka.sk/toshiba-excit ... wgodQB0AUA
Ma to Tegru 3 co rozhodne nebude na hry na skodu.
Zvazil by som mozno doplatok do nejakych 20 eur, napr. na Toshibu Excite Pure AT10: http://tablety.heureka.sk/toshiba-excit ... wgodQB0AUA
Ma to Tegru 3 co rozhodne nebude na hry na skodu.
Re: Tablet 10" do 200€
Predajne Okay maju akciu na Toshibu Exciteat10 za 199 eur.