resetovanie NB pri hrani hier
resetovanie NB pri hrani hier
cawte ....mam NB asus n55sf (i5 procesor, 6GB RAM,nVidia 555m) a stava sa mi ...da sa povedat pravidelne ..ze mi pri hrani narocnejsich hier resetuje NB s tym ze mi nabehne blue screen ...windows som preinstaloval ...nepomohlo ....nemal niekto podobny problem ? ....alebo mozno hint ako to riesit ? ....uvazoval som aj nad reklamaciou ale ta momentalne nepripada v uvahu kedze ho pouzivam v skole (studujem IT) 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: resetovanie NB pri hrani hier
skús merať teploty počas hrania, je dosť možné, že sa prehrieva
co ti pise pri bsod? skus to sfotit
vypisuje mi taketo .... http://i147.photobucket.com/albums/r285 ... 091127.jpg ..... cital som ze viac kusov tohto NB malo s tym problemy .....zevraj to moze byt chybou grafickej karty ale to sa mi nezda....lebo uz mi to spadlo aj ked som mal hru na integrovaniej ....takze mi to pride ze to bude skor teplotami
tak sup skontrolovat teploty, bsod je preto ze ovladac integrovanej GK prestal pracovat, skor by som sa skusil uistit ze hru spustas cez "vysokovykonny gpu nvidia", mne CS 1.6 pekne prehrievala CPU (aj do 100°C) lebo nesla nastavit na inu ako IGPU a bolo to peklo, napriek tomu notas jedin krat nepadol do BSODu
NB mi padol do BSOD uz aj s integrovanej aj s nVidie .....ja tu nehovorim ani tak o CS ....ale o graficky narocnejsich hrach ...mass efect3 , war thunder a pod. A ano teploty CPU su pri hrach niekedy aj cez 90 stupnov ....urcite je to tym ? ....a hlavne by som potreboval konecne uzitocnu radu ako odstranit to zamrznutie a padnutie do BSOD lebo fakt si clovek poriadnu hru nezahra ked padne do pol hodiny 
tak na hranie hier su hlavne herne laptopy, trapit lowend multimedialnu triedu si koleduje ...
Zacni biosom, update biosu najdes na asus.com.
Pokracuj ak mas aktualne ovladace, skus nejake bud starsie alebo beta ovladace na GK, SB, IGK.
Stiahni a napal (nakopci na bootovacie USB) memtest86, stiahni si OCCT a urob burntest - sleduj teploty, stabilitu.
Ked vsetko prejdes, skus ci sa nieco zmenilo, ak nie, napada ma este par drobnosti.
Zacni biosom, update biosu najdes na asus.com.
Pokracuj ak mas aktualne ovladace, skus nejake bud starsie alebo beta ovladace na GK, SB, IGK.
Stiahni a napal (nakopci na bootovacie USB) memtest86, stiahni si OCCT a urob burntest - sleduj teploty, stabilitu.
Ked vsetko prejdes, skus ci sa nieco zmenilo, ak nie, napada ma este par drobnosti.
bios mam najnovsi, ovladacmi to nebude skusal som uz vselico....stiahol som si occt a raz mi prerusilo testovanie pri CPU:LINPACK ....ked procesor hresiel teplotu 85 stupnov...dokonca sa jedno jadro dostalo nad 90 .... fakt ...neviem si rady ...mam aj podlozku pod NB aj ked nie mozno jednu z tych lepsich ...skusal som si aj speefan lenze moja doska to pravdepodobne nepodporuje takze neviem ovladat rychlost otacok aby som mozno znizil teplotu 
Podlozka nepomoze nic s tym si hlavu nerob, mozno ide o pokles napätia ja by som z prdele vyskusal taku vec ze vyber bateriu z notasu a zapoj sa na siet a skus to tak je to zrejme hlupost ale ked uz si vyskusal takmer vsetko tak skus toto.
Potom by som siel do biosu a skusal pomaly vypnut HT, nejake eko veci thermal throttling a neviem co vsetko doska dovoli, treba poexperimentovat.
Potom by som siel do biosu a skusal pomaly vypnut HT, nejake eko veci thermal throttling a neviem co vsetko doska dovoli, treba poexperimentovat.
co sa tyka tej baterky tak som to skusil bez nej ....a bsod som dostal aj tak ....a co sa tyka biosu ....v nom sa az tak velmi nevyznam ...a bojim sa tam nieco menit len tak aby som nieco nedokaslal....ale ak by som samozrejme nasiel nieco presne co by som mal zmenit a mohlo by to pomoct tak by som to skusil ....hlavne co mi radili aby som skusil nastavit to aby sa NB nevypinal ...kedze aj to je mozne ze pri vyssich tepltoach dostavam BSOD...cize ochrana pred poskodenim ...ale myslim ze kym je to pod 100 stupnov tak by sa nic nemalo aj tak stat
....tu som stihol sfotit BSOD ...snad to pomoze http://czshare.com/5982459/IMG_20140311_133254.JPG
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2014, 1:30)
nemal niekto podobny problem s BSOD ?
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2014, 1:30)
nemal niekto podobny problem s BSOD ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dlhodobych 90 stupnov skracuje zivotnost komponentov a vypnut sa to neda proste ked je jadro za danej teploty nestabilne tak hodi bsod. Ak je to teplotamy musis ich znizit, ziadnu ochranu nevypnes
. cize ak to nechces rozoberat strekni stlaceny vzduch v spreji do rebier chladica kym je notebook vypnuty a prefukni ho. Striekaj odtial odkial ide vzduch von z chladica. 90 s podlozkou je na ten cpu vela.
. cize ak to nechces rozoberat strekni stlaceny vzduch v spreji do rebier chladica kym je notebook vypnuty a prefukni ho. Striekaj odtial odkial ide vzduch von z chladica. 90 s podlozkou je na ten cpu vela.