Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa vladenko007 »

V tom odkaze na Lenovo U430 je v špecifikácii že má 1600x900 a na Alze je 1920x1080. Ktorý údaj je pravdivý?

Inak to pod svietenie klávesnice je veľmi fajn. To je veľké plus. Ja ho mám a je to ako droga už nikdy ho nevypnem. :D
ThinkPady mávali telo z horčíka takže kvalitka teraz neviem ako na tom sú. Keď vravíš že ti nejde až tak o výkon išiel by som radšej do U430. Tá výdrž 10hod. je super.
Keby som mal porovnať HDD na oboch teda 7200 versus 5400 SSHD tak by som sa priklonil k SSHD.
7200 som mal a teraz mám SSHD a nepocitujem spomalenie dokonca si myslím že je rýchlejší. Štart systému je super. V metre som za cca 15-20 sek.
Na tom Dell som zbadal rozlíšenie a už som ho moc nepozeral. :) Tam je len najlepšie grafika.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tak nejak si zhrnul všetky moje myšlienky :)

Správne je 1600x900 ale mal by existovať aj s FullHD no ten má i5-4258 a len Intel HD 5100. Celkovo som si všimol, že obchody majú nejakú úchylku volať 900p FHD. Ešte existuje aj lacnejšia verzia s i3-4010 (1.7GHz bez Turbo Boost) ale to mi už prišlo príliš pomalé.
vladenko007
VIP
VIP

Myslím že správne by to malo byť HD plus. Tuším.
Teraz som si prečítal po sebe V metre som za cca 15-20 sek a skutočne aj tu kde bývam som autom od metra asi 20sekund. :D :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Áno, je to HD+
Obchody v tom majú bordel a potom je bordel an na heureke a je to pomiešané. Treba vždy pozerať model number.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

ahoj,
neuveris, ale tiez som teraz riesil prechod zo sony vaio vpc-cw1s1e a rozhodol som sa pre
http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-i ... -59-393162
som velmi spokojny, pytaj sa co ta zaujima.
moje zhodnotenie: Pekny, stylovy, velmi dobre sa na nom pise, podsvietenie je velke plus, mikrofon je stereo prednasky sa super nahravaju, dostatocny vykon skusal som gta IV, nfs rival, pravidelne hram euro truck simulator 2. Co sa mi nepaci su ostre hrany, sa mi zda ze displej trosku odstava par mm do prava, parkrat ssom sa uz porezal, dalej sa mi nepaci hlucnost, ked neni pusteny vetrak tak je tichy, ale uz pri najmensich otackach bzuci. Podla sk lenova je to v poriadku, v cechach mi povedali, ze to neni normalne a mam reklamovat. Takze po skole pojde na reklamaciu. Velka vyhoda je volny M.2 slot kde mozes dat ssd disk.
pytaj sa co potrebujes.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ten slot som videl na fotkách, určite pozitívna vec. Najviac by ma zaujímalo ako je to s displejom lebo podľa recenzií nemá moc veľký jas. Podľa notebookcheck dokonca menší ako staré Sony. A ako je to s viditeľnosťou? Vadí to dotykové sklo moc, je to oproti CW 1S1E lepšie/horšie s odrazmi? V podstate tak zvažujem kúpu len kvôli tomu lesklému displeju
Ennui
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ennui »

Zdravim, potreboval by som poradit s vyberom notebooku.

Je mozne zohnat v hodnote 600e nieco lepsie ako http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g580- ... 398668.htm ?
Kupovane minuleho roku v auguste, pokazil sa adapter a uz je tomu viac ako 30 dni po podani reklamacie, cize mam narok na vratenie penazi.
Najde sa nieco teraz po viac ako polroku lepsie, alebo pockat kym sa ten adapter vybavi?

Vdaka
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ak mas narok na vratenie penazi tak si daj urcite vratit a skus najst v nejakom shope toto:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g510- ... 468964.htm
mikioko
Light Professional
Light Professional

94jakub napísal:Ten slot som videl na fotkách, určite pozitívna vec. Najviac by ma zaujímalo ako je to s displejom lebo podľa recenzií nemá moc veľký jas. Podľa notebookcheck dokonca menší ako staré Sony. A ako je to s viditeľnosťou? Vadí to dotykové sklo moc, je to oproti CW 1S1E lepšie/horšie s odrazmi? V podstate tak zvažujem kúpu len kvôli tomu lesklému displeju

Na notebookcheck je test tohoto ntb ale s nizsim rozlisenim, ja mam rozlisenie HD+ to je 1600X900 a jas musim znizovat tak je silny oproti Vaio, je to velky rozdiel. Ale zase ked ho moc stisis a mas za sebou okno ked svieti slnko tak sa ti dost na displeji odraza, vonku na slnku neviem aka bude viditelnost, ale urcite lepsie nez na vaio. Lahko sa displej spini aj ked po nom netukas, ale oproti vaio to dobre vies ako sa spinil je to fajn.
Este k tej baterke, o 10 hodinach sa ti moze len snivat. S vypnutou Wifi, jas na polovicu to ti da max.6hodin ked len pises, pri surfovani okolo 4hodin.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Na notebookcheck je práveže HD+ verzia. Presne tá, na ktorú sa pýtam.
Z toho som aj vychádzal pri tom displeji, kde píšu 195cd/m pri U430 a 202cd/m2 pri Sony.
Ale ak je teda jasnejší, tak je to fajn.
mikioko
Light Professional
Light Professional

teraz som si pozeral tu recenziu na notebookcheck, dal by som ruku do ohna, ze tam bola pred tym recenzia slabsieho modelu...daj mi prosim vediet ak si ho kupis, ako ti huci-bzuci ventilator. dakujem
Ennui
Novice
Novice

guess.whoo napísal:ak mas narok na vratenie penazi tak si daj urcite vratit a skus najst v nejakom shope toto:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g510- ... 468964.htm
Ahoj, prepac za neskoru odpoved, ale kedze som nemal pravidelny pristup k internetu tak mozem az teraz odpovedat.

Reklamacku vybavujem, peniaze by som mal dostat, okolo 570eur to bude, cize aj ten notebook v tej cene. Ten tvoj co si linkoval som si preklepol a vykonovo vyzera velmi fajn. Avsak ten konkretny som uz nenasiel.
V tej cene som nasiel http://notebooky.heureka.sk/lenovo-g510 ... ecifikace/, minimalne ale graficka karta je o nieco slabsia. Kamarat zase odporuca http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-571g-sedy-d484261.htm, kde ja som nasiel http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-571g- ... heureka.sk a rozdiel je (asi) len v RAMke (8Gb vs 4Gb) [4GB ramky rozdiel a 80eur je celkom dost, ci to tak ide?]

Prechadzam si tie notebooky a mam BORDEL v hlave z toho :/ Skoda ze ten adapter nedosiel.

Ak by mohol este niekto helfnut s konkretnym notebookom, co sa aj da kupit realne bol by som nesmierne vdacny.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aceru sa vyhni, ak ti ho odporuca tak to nie je az taky dobry kamarat :D
zober toto:
http://www.alza.sk/asus-x550vb-xo016h-d458319.htm
Ennui
Novice
Novice

Tak zdovodnoval to, ze vlastne vsetko je poskladane v cine ... :D
Ale nie, tak doposial som mal skusenosti viacmenej len s Lenovo a aj trochu Asusom, tak som uz prvotne pozeral na tie znacky, ktore mi poslal s istou nevolou.

Hmm, hodnotenie uzivatelov je cele zelenkaste :D skoda toho HDD, na stavajucom mam 1TB a ten uz nepostacoval pomaly, pri tych 750Gb budem musiet onedlho pozerat po nejakom externom disku.
Ale tak neda sa ulahodit v kazdom smere. Diky za radu, sam by som nanho nepozrel, uz len z dovodu mensieho HDD.

Peniaze a snad aj vsetko bude vybavene az buduci tyzden, tak este to nie je pevne uzavrete.
vladenko007
VIP
VIP

Tak niektoré Acerky by som do žita nehadzal. Ale to sú troška v inej cenovej kategórii.
Na týchto je zaujímavý len display. V tejto cenovej kategórii však jednoznačne ako napísal guess.whoo. Teda Asus prípadne Lenovo.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zaujimavy kusok, zvazoval by som ho, ale mne osobne nesedi rozlozenie klavesnice
Ennui
Novice
Novice

Prechadzal som si specifikacie oboch, procesor u Asusu podla clankov je o malicko lepsi, co sa ale grafiky tyka, tak na stranke alza je hore v napisane ze je tam NVIDIA GeForce GT740 2GB, nizsie zase ze je tam NVIDIA GeForce GT740M 2GB
Ked som si to hadzal do http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-740M ... rce-GT-740 Tak GT740 vysla lepsie, lenze tam je jasne napisane, ze ma 1GB pamate. tym padom asi na alza (a vlastne aj v inych obchodoch, co som pozeral cez heureku) urobili chybu pri pisani specifikacii, co?

V tom pripade, ak tam v asuse je GT740M, tak maju oboje ntbky rovnaku a netreba asi nad tym nejak balamutit. FullHD by bolo parada, ale tiez mam trosku vyhrady ku rozlozeniu klavesnice a hlavne touchpadu bez tlacitok, i ked uzivam mysku a touchpad len z nudze.

Jop, dal si mi chrobaka do hlavy s tym, ak je to tak ako pisem a maju oboje ntbky rovnaku grafiku, tak asi by som sa priklonil k tomu Lenovu.

// vladenko007: Vdaka za objasnenie.
vladenko007
VIP
VIP

To že alza tam nemá M bude len preklep lebo to znamená že je to mobilná grafika, teda na notebook.
Takže ak je to notebook Asus z grafikou NVIDIA GeForce GT740 tak to M len zabudli napísať.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

caute nechcem priamo kupovat notas, ale rad by som vedel ake mam moznosti ohladne grafickej karty pre moj Acer Aspire AS3810T
viem dokupit nejaku rozumnu grafiku? (aspon nieco na pohodlne spustenie CS source, teraz mi to trha.) nepotrebujem hrat najnovsie hry(to snad ani nieje mozne na nom:D)

Kód: Vybrať všetko

http://notebooky.heureka.sk/acer-aspire-3810t-734g32n-lx-pcr02_093/specifikace/
Napísať odpoveď