Cetelem
Re: Cetelem
ale naozaj nechápem, že prečo, ale to je už asi vedľajšie
Ako rychlo ti poslali zamietnutie?
niekoľko sekúnd po odoslaní splátkového formulára
Pre Cetelem so vypisal asi cez 100 zmluv. Schvalenie prebehlo bud hned automaticky (ak si mal vysoky prijem, bol si ich zakaznikom alebo si mal kartu Cetelem) alebo ta overovali (volali do zamestnania, ci tam realne robis, kolko zarobis) alebo automaticky zamietli (mal si omeskania splatok, nemas vyplatene socialne alebo zdravotne poistenie, alebo mas zmluvu na dobu urcitu a ta ti konci este pred splatenim uveru).
som invalidný dôchodca
Moze to byt aj tym. Skus poziadat niekoho z rodiny, nech si to da vypisat na seba a splacat si to budes sam. Alebo skus dat vyssiu akontaciu, len neviem, ci sa to pri tomto type uveru da. Uz v tom nemam prehlad.
-
vladenko007
VIP
Neviem ako presne to počítajú ale zdá sa mi že na konci ti musí ostať životné minimum. Ak ho prekročíš tak ti neschvália.
ale v kolónke pri výbere zamestnania je aj invalidný dôchodca, tak neviem
Ale zadavas tam zrejme sumu dochodku. A ak mas dochodok 350 eur, platis iny uver 100 eur a 150 si si dal splatku, tam ti neostalo zivotne mininum. To chcel povedat autor o dva prispevky vyssie.
-
vladenko007
VIP
Áno ako povedal heker takto to funguje. Čo môžeš spraviť je to že o 30 dní po neschválení, môžeš požiadať zas a môžeš napríklad uviesť menšiu splátku. Tým pádom ti ostáva viac na život. Taktiež neodporúčam napísať príjem viac ako je skutočnosť. Tieto splátkové spoločnosti si dokážu na základe odvodov (dane a poistne) vypočítať tvoj príjem. Určite ste niektorý zažili že vám bol schválený úver aj keď už u vás na mzdovej učtárni nikto nebol (po pracovnej dobe). A to je práve preto.
Snajper2
hm,no ako Ti to jemne naznacit.. Banky a splatkove spolocnosti si proste prednostne vyberaju klientov ktori maju stabilne zamestnanie a apon ako taky prijem. To ze niekoho zamietnu je v skutocnosti pre jeho dobro,pretoze ma relativne vysoku pravdepodobnost ze v buducnosti bude mat problem zo splacanim.
hm,no ako Ti to jemne naznacit.. Banky a splatkove spolocnosti si proste prednostne vyberaju klientov ktori maju stabilne zamestnanie a apon ako taky prijem. To ze niekoho zamietnu je v skutocnosti pre jeho dobro,pretoze ma relativne vysoku pravdepodobnost ze v buducnosti bude mat problem zo splacanim.
ale je to trochu od veci, ak musí človek čakať nejakých 30dní, a až potom to môže skúsiť znovu
nie,vobec to nie je od veci, len do toho mechanizmu nevidis.Radsej sa na uvery vykasli a na vec si postupne nasetri 
Tebe to od veci moze byt ale to su jednoducho ich obchodne pravidla. Ak sa ti nepacia, tak mas moznost ist ku konkurencii. To je ako keby si sa v tesku stazoval ze nemaju maslo nejakej konkretnej znacky.
-
Old Dirty Bastard
Guru
zdravim, taka situacia.. pribuzny bral nieco na splatky prostrednictvom cetelemu, lebo v danej dobe nemal pracu. tuto vec bral na splatky prostrednictvom mojich udajov. nebolo mi to prijemne, ale nechcel som robit zbytocny rozbroj a tak mu to povolil. uz to bude nieco vyse roka a pokial viem, ziadny dalsi uver nebral. rad by som sa ale z ich systemu odstranil uplne, no neviem ako. vie niekto poradit? je mozne sa vymazat z ich systemu? sms s ich ponukami mi aktivne chodia, aj tomuto by som sa rad vyhol. nevlastnim (ja) ani tu cetelem kartu a nezistil som, ci sa da vyziadat nova. chcel by som sa zo systemu vyradit v tichosti bez vedomosti daneho pribuzneho. volal som tam a povedal som, ze by som rad zmenil pristupove heslo, kedze som aktualne zabudol a taktiez som stratil tu ich kartu (bez cisla uveru alebo cisla karty heslo nezmenim). na to mi oni povedali, ze to nie je mozne, pretoze mam vsetky uvery splatene a tym padom stracam aj pristup do klientskej zony. pristup bude mozny az ak poziadam o dalsi uver/pozicku. co je pre mna nezmysel, kedze nemam aktualne heslo.
nechaj si zrusit posielanie reklamnych materialov, cize SMS a podobne
ak sa budu vykrucat, tak ich postras SOIkou
ak sa budu vykrucat, tak ich postras SOIkou
Old Dirty Bastard
riesenie je jednoduche:napis im ze si poskytol svoje osobne udaje druhej osobe za ucelom ziskania uveru a mas istotu ze na tvoje udaje uz ziaden uver nikto nikdy nedostane /v ceteleme
riesenie je jednoduche:napis im ze si poskytol svoje osobne udaje druhej osobe za ucelom ziskania uveru a mas istotu ze na tvoje udaje uz ziaden uver nikto nikdy nedostane /v ceteleme
zobral som si prave niečo na splatky z nulovím preplatením od cetelemu aj to len preto lebo ma zaujalo že keď budem poctivo splácať dostanem kreditnú kartu od nich automaticky dal som si 70% akontáciu.
Ako to teda je? Je pravda že ak platím na splátky niečo poctivo dostanem od cetelemu kreditku?
Ďakujem vopred.
Ako to teda je? Je pravda že ak platím na splátky niečo poctivo dostanem od cetelemu kreditku?
Ďakujem vopred.
-
vladenko007
VIP
Myslím že každému kto poctivo spláca je ponúknutá karta a je jedno či to je Cetelem alebo Quatro.
Ale neviem prečo takú kartu chceš. Myslím že pri nákupe na kartu môžeš zabudnúť na nulové navýšenie.
Ale neviem prečo takú kartu chceš. Myslím že pri nákupe na kartu môžeš zabudnúť na nulové navýšenie.
ide oto že na typ príjmu invalidný dôchodok nikde nechcú dať kreditnú kartu a mne by sa fin rezerva zisla. (Som si vedomý ze to treba vždy dorovnať viem do čo čoho idem) preto ma zaujalo že cetelem dá ak splacaš tovar na splatky kreditku. a kedže raz už som mal brať Iphone na splatky cez nich a chválili to len som to nakoniec platil v hotovosti. Tak som sa rozhodol pre toto.