Preťažený procesor
Preťažený procesor
Zdravím,
začal som mať taký problém, že na pc mi začal procesor v poslednej dobe ísť na 100%.
Keď pozriem aj prehľad procesov neviem nájsť čo ho takto zaťažuje.
Isto tu niečo podobné asi bolo ale akosi som to nenašiel.
Mohli by ste mi poradiť ako zistím čo za program alebo proces
mi ten procesor zahlcuje?
Ďakujem
začal som mať taký problém, že na pc mi začal procesor v poslednej dobe ísť na 100%.
Keď pozriem aj prehľad procesov neviem nájsť čo ho takto zaťažuje.
Isto tu niečo podobné asi bolo ale akosi som to nenašiel.
Mohli by ste mi poradiť ako zistím čo za program alebo proces
mi ten procesor zahlcuje?
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Preťažený procesor
Virus, spyware, malware... Popripade skusit hladat chybu v samotnom Windowse, moze to sposobovat ovladac alebo nieco podobne.
-
bashnator
Light Star
Ked das Task manager a procesy, mas tam uvedene kolko % vykonu CPU ti zeru programy, ktore mas spustene.
-
hrban
Addict
Ale nesmies zabudnut dole v rohu odfajknut zobrazit procesy vsetkych uzivatelov. Vtedy ho medzi procesmi najdes.
Az na to, ze su aj skryte procesy, ktore sa tam nezobrazia a to byvaju procesy virusu, keyloggeru a podobne. Kopa keyloggerov ma moznost skryt proces zo zoznamu, aby nebol lahko odhalitelny.
Čo sa týka tých preťažení zapríčinených vírusmi, dokáže to odstrániť napr. antivírus?
-
bashnator
Light Star
Takze, ak to spravne chapem v Manageri mas uvedene vytazenie CPU na 100% aj ked nic nemas spustene a v procesoch to nemas vykryte ziadnym programom ?
-
hrban
Addict
nie sú, buď tam ten proces je (keď aj zamaskovaný pod menom ako schost/system/alebo čosi bodobné) alebo tam 98-99% vyťažuje systém neaktívnosti. (čo znamená, že 98-99% je nevyužitých), alebo použije falošné/klamlivé meno a nevyťažuje procesor, ale je tam.heker napísal:Az na to, ze su aj skryte procesy, ktore sa tam nezobrazia a to byvaju procesy virusu, keyloggeru a podobne. Kopa keyloggerov ma moznost skryt proces zo zoznamu, aby nebol lahko odhalitelny.
len keď si niekto nevie zapnúť zobrazenie všetkých procesov tak je to ťažko hľadať...
V pripade rootkitu, ktory je nadradeny vsetkym systemovym procesom a presmeruje API. Take laicke vysvetlenie najdes tu - http://www.avg.com/sk-sk/casto-kladene-otazky.num-2353
-
hrban
Addict
v prípade rootkitu, ktorý infikuje takmer samotné jadro OS (teda aby bol neviditeľný), pochybujem, že niekto, kto napíše taký kód, bude taký kkt, že spraví také čosi čo bude vyťažovať procesor na 100%...
plus v tom prípade by nebol procesor vyťažený na 100% aspoň by sa to nezobrazovalo
plus v tom prípade by nebol procesor vyťažený na 100% aspoň by sa to nezobrazovalo
Aj keby to bol svchost, aj tak nezisti, ze ci je to virus alebo nie (ak mu ho antivirus nedetekuje).
-
hrban
Addict
v prvom príspevku sa pýta, ako zistí proces, ktorý mu cpu vyťažuje, na 99% ho má v správcovi procesov, nepýta sa ako ho odstrániť,
plus, keď vieš aký to je proces, pogoogliš a zistíš aj, ktorý antivírus alebo program treba použiť na odstránenie, resp, ktorý je najlepší
plus, keď vieš aký to je proces, pogoogliš a zistíš aj, ktorý antivírus alebo program treba použiť na odstránenie, resp, ktorý je najlepší