BSOD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Unkown
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

BSOD

Príspevok od používateľa Unkown »

Mám dva monitory. Na jednom bežia aplikácie (photoshop, hry,..), na druhom sú priečinky, hudba, browser. Stáva sa mi, že ak je na hlavnej obrazovke pustená nejaká hra (obvykle počas loadingu, ale nieje to pravidlo) a ja cez alt+tab switchnem na druhý monitor, vyhodí mi to BSOD. Niekedy mi aspoň vyhodilo hlášku s označením chyby hneď po naskočení systému, teraz sa mu už nechce. Ak sa dobre pamätám, bolo to B3, alebo D3, niesom si celkom istý. Vygúglil som, že je to niečo s grafickým driverom. Preinštaloval som driver, preinštaloval som win, robí to stále. Skúšal som zaťažovať grafiku s Crysis 3 asi 4 hodiny vkuse, CPU a RAMky sú dosť vyťažené skoro stále, keď mám otvorený nejaký projekt. HD tune vyhadzuje error pri airflow temperature threshold, ale skôr si myslím, že tam bude odpálený nejaký senzor, keďže druhý disk to nehlási a na dotyk je teplejší. Komponenty mám ešte v záruke, ale nemôžem si dovoliť odniesť celý komp do servisu. Okrem toho, diagnostika by trvala asi dosť dlho, keďže sa to stáva len v takto špecifických prípadoch a aj to nie vždy. Potrebujem zistiť kde je problém a kúpiť novú súčiastku skôr, než vyreklamujem starú.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: BSOD

Príspevok od používateľa hojko »

Pamate otestuj cez MemTest86. A skus sem hodit Minidump subor, vid: C:\Windows\Minidump\... Najdi zo tri posledne subory, su usporiadane podla datumu.
Sorko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorko »

Aké sú teploty disku, procesora a grafiky? Akú máš grafiku a aké ovládače používaš? Ja by som to videl na grafiku, ovládač alebo systém, nie na RAMky.. :)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Tieto teploty sú v kľude, pri záťaži CPU ani GPU nejde nad 70. A Minidump nikde nevidím.

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2014, 21:37)
Grafika je nVidia 550gtx ti od Asusu, ovládačov som skúšal viacero, samozrejme, všetky z oficiálneho webu.

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2014, 21:39)
Aha, pozerám, že trial mi teploty disku nepovie. HD tune hádže do 40 stupňov.

/e Skúšal som to nájsť pomocou tohoto postupu, stále tam nieje.
To ensure minidumps are enabled:
Go to Start, in the Search Box type: sysdm.cpl, press Enter.
Under the Advanced tab, click on the Startup and Recovery Settings... button.
Ensure that Automatically restart is unchecked.
Under the Write Debugging Information header select Small memory dump (256 kB) in the dropdown box (the 256kb varies).
Ensure that the Small Dump Directory is listed as %systemroot%\Minidump.
OK your way out.
Reboot if changes have been made.
A čo je horšie (alebo lepšie?), nedarí sa mi to crashnúť ani cielenou snahou, aby som to cvakol aspoň mobilom.
Prílohy
teploty.png
Sorko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorko »

56c v idle? To je strašné! Podľa mňa sa prehrieva grafika.. Moja grafika má v idle 30 stupňov..
Unkown
Medium Star
Medium Star

No kód BSOD vravel, že je to grafikou... Zmena driverov nepomohla... Ako sa zdá, teplota je privysoká.. Nuž, asi to bude fakt grafikou :D

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2014, 18:30)
Dioda sa hreje max na 67-68 pri záťaži.

//autoeditácia príspevku (02 Apr 2014, 19:52)
Padlo to zase, minidump nemám ani po x nastaveniach čo som našiel všade možne, ale aspoň som to cvakol. Hádam to pomôže.
Prílohy
DSC_0023.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skusal si vymenit tu grafiku???
Unkown
Medium Star
Medium Star

Ešte nie, čakám kým dôjde druhá. Pravdepodobne je chyba v nej, len som chcel vedieť či to nebude dačo iné.
Napísať odpoveď