Cierna obrazovka na PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Memont
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Cierna obrazovka na PC

Príspevok od používateľa Memont »

Mam lenovo thinkcentre M92p ... pocitac siel ako ma problem nastal dnes ked som si odbehol a brat nieco ponastavoval v biose problem je ze teraz sa pocitac rozbehne ale obrazovka nezobrazuje nic ostava cierna a let dioda blika skusal som obidva vystupi na grafike a aj integrovany vystup zo zakladnej grafiky s dosky tak som reseto bios sec swic na doske nic sa vsak nezmenilo spiker nehlasi ziadnu chybu a vyzera to tak ze pc funguje ako ma len obrazovka nejde ... help pls

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2014, 21:35)
Tak mam novinky pocitac sa rozbehne s linuxovym dvd problem je ze do biosu sa stale neviem dostat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Cierna obrazovka na PC

Príspevok od používateľa hojko »

Ako teda, ked nechas pocitac len tak bezat, teda zapnes a nechas ho tak, tak je stale cierna obrazovka, od stuknutia vypinaca az najblizsich x minut, teda stale nic. Ale ked tam vlozis CD/DVD s Linuxom, tak si to nabootuje a zobrazi sa ti Live Linux alebo instalacia Linuxu???
Memont
Expert
Expert

Tak pre upresnenie na hdd mam Win7 pro ten nejde nabutovat zrejme preto ze je zapnuta ochrana proti Windowsu takze ked tam vlozim instalacku LinuxMint16 a stlacim enter tak nabehne s dvd (skusal som nabutovat Kaspersky Rescue Hirens boot WinXp-7 ale nic) a mozem ho nainstalovat na hdd ale to ja nepotrebujem ja potrebujem nastavyt bios ces linuks alebo take cosi :D teraz pisem s toho pc ces linux
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty "bios ces linuks", uvedom si, ze bios je bios, windows je windows a linux je linux. Neviem co ma nastavenie biosu spolocne s linuxom.
Memont
Expert
Expert

OMG snazil som sa povedat to ze potrebujem vsetky nastavenie v biose dat na default pretoze do biosu sa nedostanem reset bosu nefunguje a neviem ako nato ak vies ako to resetnut aby som sa tam dostal tak sem stym ak nie tak ... ja s tym potrebujem pohnut konvencne sposoby ako vytiahnutie baterky alebo resetnut ces swic nefunguju ...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

Memont napísal:ja potrebujem nastavyt bios ces linuks alebo take cosi :D
podla mna si nevedel ani vtedy ako sa tam dostat.lebo cez linux sa tam v zivote nedostanes
Memont
Expert
Expert

teraz myslis bios ... alebo co nechapem co tu riesit chcel som helfnut s tym biosom namiesto toho sa tu riesi nejake moje prekecnutie s tym linuxom som to myslel tak ze na ofi. stranke lenova je utilita pod win na spravu biosu myslel som ze bude nieco take aj pod linuc ale nieje ... co sa tika butovania biosu na viber su dve moznosti a to ze stlacis enter a nebehne ti menu ako bootovanie s dvd aleho ces F1 do biosu druha moznost je priamo ces F2 pokial je to tak nastavene ... problem je ze teraz je koplet nejako vypnute mam ciernu obrazovku pokial tam nevlozim linux dvd a nestlacim enter tak pls ak mate nejake riesenie sem s tym ...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uz som ti pisal, bios je bios windows je windows a linux je linux. Aplikacia pre Win na nastavenie biosu urcite nebude, cez Win sa dal akurat tak flashnut bios na novu verziu. Nastavenie sa robi len cez bios. Switchom musi ist bios resetnut, bud to robis zle alebo mas potom poskodenu dosku, v tom pripade reklamacia.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

skus pri starte f8 ... ak ti to nabehne tak vlastnosti grafiky a pozri nastavenia co mas nastvene v systeme ...
Memont
Expert
Expert

takze vec vyriesena ... po resetnuti biosu treba odpojit externe zariadenia dvd mechaniku aj hdd a ramky okrem prvej v prvom slote a potom sa spusti pc besproblemou a potom uz staci ponastavovat bios a vsetko slape ako ma ... dakujem vsetkym za ochotu :roll:
Napísať odpoveď