Ako piť a vydržať čo najviac ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako piť a vydržať čo najviac ?

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

vieš aké je to ťažké sa zabaviť bez alkoholu ? :roll:
Patrik222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Patrik222 »

Tak vieš ako ked sa ide na chatu zo školy zapiť písomné maturity.... tak predstav si ako by si vyzeral keby sám nepiješ :D
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Závisí od kolektívu. Ja alkohol nepijem vôbec, bol som SÁM čo nepil a nemal som s tým problém :)

K téme: v prvom rade rozumne. Teda ak si dlhšie nepil, dávaj si fakt pozor, aby si na tieto dozvuky (či čo to máte) nespomínal ešte poriadne dlho a nebol za debilka pred celou triedou, školou. Radšej sem-tam pohárik, zapi ho, zajedz ho, nechaj si medzi viacerými rozostupy, nie všetko naraz.. Daj sa do nálady a neprežeň to.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Tak vas "odbavim" naraz (brat s rezervou - dorazali sme na byte flase ktore zavadzali v skrinkach/chladicke - nastastie iba par):
hughito napísal:javatar: Prakticky vo všetkom sa zhodujeme, okrem bodu 1... ... Je rozdiel piť pálené a je iné piť palené + pivo, nebodaj to premiešať s nejakým vínom...
Steju napísal:Toto by ma tiež zaujímalo, prečo je telu jedno, aké alkoholy mieša keď človek pije a nie je mu to jedno, keď sa ráno zobudí?
Aby som pravdu povedal, telu to jedno nie je. Ale - droga je alkohol. Tzn. alkohol (konkretne etanol - v tom horsom pripade metanol) sposobuje "zelane stavy". Ak napr. budes pit vino tak vezmi do uvahy (pokial sa nejedna o domace vino ktore skysne pomerne rychlo), ze telo dostane do seba aj dost syricitanov ktore sluzia vo vine na konzervaciu. Pivo ma zase vo vacsine pripadov bublinky + chmelovy extrakt otupuje osobitnym sposobom. Tvrde-farebne, rozne bylinky ale co je horsie "farbiva". Tvrde-cire zase iny bordel (prevazne cukry). Preto ta opica je o dost horsia - telo ma za ulohu nielen sa vysporiadat s vacsim mnozstvom skodlivin ale aj s vacsim rozsahom.

Samotne opitie vsak ovplyvnuje najma to kolko cisteho alkoholu vypijes, v akych davkach a ako rychlo. Laicke (takze pomerne nepresne) vysvetlenie znie, ze pecen nie je schopna odburavat viac latok naraz (preto ak pijes na antibiotika tak sa opijes rychlejsie - proste pecen neodchyti alkohol lebo spracuvava antibiotika (ako som pisal - je to len laicke vysvetlenie takze je to skor nepresny princip). Pri miesani druhov moze dojst k istej iluzii vacsej opitosti kvoli viac skodlivinam (preto sa aj pri miesani skor grca - etanol ma totiz pre pecen dost prioritu (kvoli svojej jednoduchosti - vid liecbu otravy metanolom)). Takze - ked skombinujes tvrde a pivo tak si opitejsi kvoli CO2. Ked skombinujes tvrde a vino tak opitejsi nie si (pokial to nie je sumive vino) ale hlavybolenie je iste kvoli siricitanom. Ked skombinujes tvrde a sladene tvrde tak to ma na svedomi cukor.

Mozte si aj na sebe vyskusat, ze ovela viac na opitost vplyva ci dam za hodinu 3x0,04l alebo 6x0,02l ako ci pijem whisky a/alebo slivovicu. Ak sa chces opit a nevypit vela tak si prvu davku hrkni vela a potom mozes pit aj mensie davky. Ak chces zniest viac (pri vypiti rovnakeho mnozstva) tak pi mensie davky castejsie (hlavne sa vyhni vacsej davke a pi cim dalej tym mensie davky).

Taktiez "suplementy" - tzn. v com ten alkohol plava. Vsetci vieme, ze z mochita sa clovek opije raz-dva pricom vodky znesie daleko viac ako je rumu v tom mochite (pri rovnakej voltazi).

Ono ocenil by som nazor nejakeho chemika/biologa ale toto su veci ktore som zbieral roky od ludi co o tom vedia viac nez ja.

V kazdom pripade by som fakt poradil zakladatelovi temy aby sa bublinkam a velmi sladkemu vyhol.

PS:Ospravedlnujem sa za preklepy, gramaticke chyby a pripadne aj nezrozumitelne vyjadrenia. Ale prave som "miesal" a aj ked sa necitim viac opity ako keby som rovnake mnozstvo vypil v jednom druhu tak stale mam v krvnom obehu latky negativny vplyv na moje kognitivne schopnosti. Pripadne upresnenia zajtra (ak ma kapitalista nezavali pracou).
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

co si budeme hovorit, Slovaci vedia jak nato, na tuto temu by podla mna mohol napisat kazdy podrobnu prirucku :D
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Ako vplývajú cukry a CO2 na vstrebávanie alkoholu? Neviem si to spojiť s ničím z toho, čo viem.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

on sa pyta ako vydrzat co najviac, nie aby mu nebolo zle, tak co tu motate :D

...co najviac vydrzis tak, ze sa poriadne, ale fakt dobre najes spravnych mastnych a tucnych jedal., napr. domacej klobasy, nic nepokazis ani ked ju budes jest medzi flasami namiesto chipsov a kktin ...problem je len ten ze je to tazke jedlo a ked ho este zabijes alkoholom, tak vsetka energia sa "presunie" do zaludka ktory bude mat co robit aby to vsetko spracoval - takze doporucam aj kvalitne sa vyspat... dost dobra vec je zapit vo vhodnej chvili "grgacou" mineralkou alebo mliekom, ale to uz moze byt tak vela pre zaludok ze by sa dogrcal aj triezvy clovek.

jedna rana na koniec: nepi o preteky, skor si to uzivaj, pomaly dalej zajdes :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Unknown:
zlozitejsia verzia: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... 7-0022.pdf
zjednodusena verzia: http://thehealthydrinker.com/2011/03/wh ... nk-faster/

tolko k CO2 a ta miera ako dokaze CO2 pomoct intoxikacii je dost vyrazna. Cukry takto z hlavy neviem, skusim pogooglit.

Forsaken: Presne tak, tema je o tom vydrzat co najviac. A ja mu radim nech sa vyhne bublinkam.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

DEVZYO1G napísal:vieš aké je to ťažké sa zabaviť bez alkoholu ? :roll:
Citujem kamaráta: "Nepotrebujem sa zabaviť aby som sa opil" :lol:

Ale k veci - mne sa osvedčilo brzdiť čistou vodou s citronovou šťavou, je to lepšie ako bublinkové sladké vody. Teda najnovšie pijem turbá (pivo + kapitán) a nejaký výrazný rozdiel nepociťujem, samozrejme každý človek aj každý deň je iný. Niekedy som pripitý po 5 poldeci, niekedy vypijem sedmičku whisky za večer a som relatívne v pohode. Ešte môžeš skúsiť to, že akonáhle sa začneš cítiť nadmieru opitý, daj si hodinku pauzu a pi len nealko, potom môžeš pokračovať a mal by si sa opiť menej. :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Forsaken napísal:
...co najviac vydrzis tak, ze sa poriadne, ale fakt dobre najes spravnych mastnych a tucnych jedal., napr. domacej klobasy, nic nepokazis ani ked ju budes jest medzi flasami namiesto chipsov a kktin ...problem je len ten ze je to tazke jedlo a ked ho este zabijes alkoholom, tak vsetka energia sa "presunie" do zaludka ktory bude mat co robit aby to vsetko spracoval - takze doporucam aj kvalitne sa vyspat... dost dobra vec je zapit vo vhodnej chvili "grgacou" mineralkou alebo mliekom
fuj ty vole, skoro som sa dogrcal len to citam :lol: :lol: :lol: Toto by ma zabilo viac jak keby som exoval 2 decaky vodky :lol:
Patrik222
Light Star
Light Star

má nijaký vpliv káva alebo energy drinky ?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

DEVZYO1G napísal:vieš aké je to ťažké sa zabaviť bez alkoholu ? :roll:
so sedlákmi hej :lol:
Innocence napísal:Závisí od kolektívu. Ja alkohol nepijem vôbec, bol som SÁM čo nepil a nemal som s tým problém :)
malé bezvýznamné :plus:, tiež to tak mávam
Unkown
Medium Star
Medium Star

Ono zábava bez chlastu je fajn, ale podľa mňa nieje nič zlé raz za čas si vypiť a behať po chate s vypchatou veveričkou na hlave. Proste vypnúť a dať priestor debilným nápadom bez obáv z následkov :D
Fery
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fery »

Dobre, tak suma sumárum zo všetkého čo tu je,,,
1.Zábava sa dá spraviť aj bez alkoholu
2.S alkoholom sa dá tiež spraviť zábava :D
3.Pred pitím sa dobre najedz,, niečo mastnejšie by bodlo,, bolo tu písané že úplne doplna-to by som neskúšal, keď to nechceš vidieť znova.
4.Dobre zapíjaj, ako vieme, alkohol "vysušuje", budeš častejšie navštevovať Wcko ale čo už.
5.Nezapíjaj s pivom,,, keď si ho chceš dať, vypi ho potom,, prípadne neako mimo "kola",, nezdá sa to, ale je rozdiel keď s pivom zapiješ, alebo ho vypiješ neskôr.
6.Pred spaním sa poriadne, ale fakt poriadne napi vody,, alkohol naozaj odvodňuje,, a čiastočne aj z toho ti je na druhý deň zle.
7.Hlavne s mierou,,
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Rady ako s "s mierou" mu budú platné na dve veci. Veď napísal, že často nepije, resp. že dlho nepil, tak sa "bojí" ako zareaguje na alkohol. Preto sú k veci tie tipy a triky, ktoré by mali viesť k tomu, že PRI PITÍ ten alkohol lepšie zvládne. Na tipy a triky ako nemať poopičné stavy, by bodla druhá téma. ;)
cssco
Star
Star

Ako piť a vydržať čo najviac ?

Príspevok od používateľa cssco »

Ako bolo spomenute vyssie. Cukor + co2, rychlejsie sa opijes, ma to nieco so strbavanim alkoholu skrze steny creva, neviem presne ako to je ale da sa to dohladat.
Velmi pomaha pit iba 1 druh alkoholu, hodinu - dve pred tym ako ides pit dat si jeden - dva startovacie plus sa najest ( slaninka, klobasa) a pre mna top je tatarak. Ak sa da zapijat len vodou popr. Mineralkou jemne sytenou, rozlozit to na dlhsiu dobu nepit narazovo ale radsej pocas celej noci. Vacsinou si partia sadne na 2-3 hodky do baru a potom ide na disko, tak mysli na to ze aj tam si mozes uderit, nemusis to do seba nahadzat hned v bare. Ale inak najsamlepsia rada. Odpal sa 4 -5 aj sest krat to je jedno sam sa spoznas casom co ti sedi, nic lepsie neexistuje ako najst kombinaciu ktora ti "vyhovuje". Kludne experimentuj aj s pivom, vinom.

Este dodatok : predavali v lekarni take sracky v tabletkach co ked si si dal este v ten vecer ked si pil ale az po poslednom nezbednikovi, tak rano akoze nic. Skusal som raz na silvestra a prveho som prezil vpohode. Neviem ale ci to ozaj funguje, no mne to asi zabralo
Unkown
Medium Star
Medium Star

Este dodatok : predavali v lekarni take sracky v tabletkach co ked si si dal este v ten vecer ked si pil ale az po poslednom nezbednikovi, tak rano akoze nic. Skusal som raz na silvestra a prveho som prezil vpohode. Neviem ale ci to ozaj funguje, no mne to asi zabralo
O tom som tiež nejaké mýty počul. Vraj to naozaj funguje.
Patrik222
Light Star
Light Star

aké sú to tabletky ?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

že Vyprošťovák sa nevolajú?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som vygúglil narýchlo prípravky, ktoré sa užijú napr. počas pitia a potom pred spaním a mali by zabrániť poopičným stavom. Zaujímavé. :)
Napísať odpoveď