[C] fgets() a skončenie po naplnení poľa

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

[C] fgets() a skončenie po naplnení poľa

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, mám viacriadkový textový súbor, a potrebujem každý riadok dostať do osobitného reťazca.
Viete mi poradiť, ako to spraviť? Chcel som použiť cyklus do veľkosti počtu riadkov, a postupne napĺňať pole funkciou fgets, no problém je v tom, že pole má maximálnu veľkosť 50, ako argument do fgets som dal taktiež 50, no on prečíta 50 znakov, a potom nepreskočí na druhý riadok, ale pokračuje v prvom, až kým ho nedokončí, čo spôsobuje problémy.

Snáď ma chápete. Neviete, ako to obísť?

PS: ospravedlňujem sa, ak tu bude v najbližších dňoch podobných tém viac, no pracujem na zadaní a som v časovej tiesni, keďže tých zadaní je viac než dosť. Ak to vadí, a malo by to byť všetko v jednej téme, kľudne ma informujte - no myslím, že osobitne to bude prehľadnejšie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: [C] fgets() a skončenie po naplnení poľa

Príspevok od používateľa harrison314 »

Musis docitat roadok do konca, ak to fgets nespravilo. Je to jeden while a citanie znaku.
BX
Addict
Addict

Re: [C] fgets() a skončenie po naplnení poľa

Príspevok od používateľa BX »

Môžeš sem kľudne písať a každý problém samozrejme do osobitnej témy. Ale ešte pred tým skús naťukať problém do googla, alebo do hľadania tu na fóre (v sekcií programovanie)
Toto už tu bolo http://www.hojko.com/post1913579.html a je tam odkaz na dokumentáciu, ktorú by si našiel cez google ;)
Napísať odpoveď