Pokuta-info

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Pokuta-info

Príspevok od používateľa puma19944 »

Zdravím,mam jednu otázku. Včera som natrafil na policajta detailistu veľmi nepríjemný a namyslený človek a prehrabal mi celé auto,všetko bolo OK ale nedalo mu a pátral ďalej no a natrafil že na aute mám letné pneu na elektrónoch v rozmeroch 185/65 R14 a v technickom mám 185/60 R14... Hneď som videl ako bol vzrušený že niečo našiel a povedal že auto je technicky neprisposobilé na jazdu a že mi je povinný zadržať na mieste evidenčné čisla vozidla a zabaviť technický preukaz... Ja som naň len pozeral že či to myslí vážne,tak som ho začal prosiť a ponižovať že nech to nerobí že hneď zajtra kúpim nové letne pneu a že na auto som momentálne odkázaný a on mi povedal že jeho to nezaujíma a musi mi dáť pokutu 150€? Vtedy som myslel že tam večer o 23:50 na hlavnej odpadnem ale tak súhlasil som lebo som nechcel prísť o papiere... 2 roky chodím na tomto novom aute v pohode,za tie 2 roky ma polícia kontrolovala asi 10x a nikdy nebol problém s pneumatikamy...(Trebišov je malé mesto a polícia v noci číha a rozbehne sa za vamy len tak keď sa im zachce...)

Ale o čo vlastne ide? ja som nevedel aké vysoké pokuty sú za podobné veci,ale tých 150€ mi pripadalo až moc veľa... Ale mal som ich pri sebe a radšej som už nanič nenaliehal tak som mu ich dal a zaskočilo ma že mi dal 15 malých odtržkov v hodnote 10€ a že nanich nebol vôbec dôvod pokuty,miesto,čas a premňa to najhlavnejšie meno alebo číslo odznaku teho policajta... proste nič len že pokuta vo výške 10€ 15x som to musel jak idiot podpísať a ešte vyhrážka od jeho kolegu že nabudúce prídem o papiere...Raz som už pokutu dostal keď som pri sebe nemal doklad bielu kartu a dostal som ju vo výške 20€ na normalnom pekne vypisanom tlačive a teraz toto tak neviem...

Naozaj je tá policia na zaplakanie niekedy a taktiež rozmýšlam,aj keď nesúdim podľa výzoru ale je otázne ako sa môže jeden malý,zakrpatený možno ani nie 23-25 ročný stať policajtom ktorý keď somnou rozprával musel pozerať hore lebo bol tak malý a pravdepodobne mal z detstva komplexy kde ho šikanovaly a teraz to rieši takto s vysokým sebavedomím a hlavne vysokým egom....a jeho kolega tiež mladý človek ktorý mal minimálne 120-130 kíl,tak preboha ako mohol takýto urobiť fyzycké testy zdatnosti na skúškach z telesnej... http://www.minv.sk/?kategoria-18-29-rokov
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokuta-info

Príspevok od používateľa tomasmate »

Aký je význam tohto príspevku? Sťažuješ sa? Mal si na aute niečo čo tam nemá čo robiť, aj keby si tam mal rozmer 185/64,9 14 tak je to nespôsobilé. Nad výškou pokuty sa dá zamyslieť ale zaplatil si ju tým si automaticky súhlasil s priestupkom.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Neboli to náhodou tí dvaja exoti čo chodia aj po Sabinovskom okrese :D ? Sú postrachom členov tunajšieho felicia klubu (oprávnene, lebo na tych šrotoch majú kadejaké úpravy a počuť ich na kilometre) :D Ale nie, sú to takí dvaja pacienti, čo si myslia, že sa ľudia z nich poserú, bo majú zelené vesty. Ako samozrejme, nemáš mať také gumy, ktoré nemáš zapísané. Ale 150€? Nemal si im nič dávať a ani nič podpisovať. Takto si to pekne po-je-babral. Mal si ho pekne nechať, nech si to všetko v kľude spíše, ale nič mu nepodpísať. Nech si ťa predvolajú ;) Garantujem, že ten spis by musel minimálne na 3x prepisovať, lebo by sa pomýlil a to by ho aj chuť prešla. Nuž, nabudúce budeš vedieť. PS: Jeden z nich dal minule svojej vlastnej manželke pokutu :D K-K-T na n-tú...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jimmy_xp napísal:PS: Jeden z nich dal minule svojej vlastnej manželke pokutu :D K-K-T na n-tú...
na tom je nieco zle?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Zlé nie, len smutné.
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Nie tomasmate,ten príbeh je len tak informatívny,možno ak by si čital ďalej by si zistil že ma len zaujíma ako je to stymi bločkami,prečo som teraz dostal takéto 10 eurové bez tlačiva,keď sú aj normálne kde sa všetko zapisuje. Nevedel som že ten milimeter väčšej pneumatiky dokáže urobiť auto "technicky nesposobilé" :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Aky milimeter ?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

taketo 10€ blocky maju len pochodzkari a policajti na mensich PZ. podpisovat si nemusel vsetky, podpisuje sa len prvy a posledny podla poradoveho cisla a mas mu ich podpisovat este kym nie su odtrhnute zo zapisnika s pokutovymi blockami. po podpisani ti ich on ma odovzdat, niektori policajti ich aj pretrhnut do polovice, vieme dobre preco...

ak by ti vypisal to tlacivo, co by si chcel, tak tomu sa hovori zapisnica, kde to ty podpises a este aj pises svoje vyjadrenie ci si si bol toho vedomy alebo nie.

Dalsia vec je to, ze ten milimeter, mne osobne nevadi.. ale ked mas mat raz na aute pneu s profilom 60, tak ich tam aj maj a nebudes mat problemy s policiou. velmi dobre vieme, ze toto je policajny stat, a to ich pomahat a chranit je len cista sracka od nejakeho studenta a flojdom to tam nalepili ale ignoruju to. Mali by im tie nalepky vymenit za j*bat a nicit. Ved to nie je prvy krat, co hladaju zamerne nieco na pokutu...

dalsia vec je to, ze bud rad, ze ti to dali v 10€ blockoch.. ak by ti to dal v plnej sume alebo 100 a 50 tak od toho dna ti zacina plinut 365 dni, a to takych, ze ak nazbieras pocas kalendarneho roka od prvej pokuty 60€ a viac na blocku, 3 kusy taketo pokuty, tak ides na preskusanie do autoskoly a to su dalsie peniazky...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Zrejme nebolo treba nic podpisovat ani platit, pockat na predvolanie a dovtedy vymenit gumy za spravne (kupis v hociktorom pneuservise jazdene za 10E/ks) a nech zeleny vyzera ako kkt. Mozes potom pri predvolani povedat, ze sa ti fizel zdal opity a ze bol velmi drzy a urazlivy :D

150E sa mi zda kazdopadne velmi vela. Malo by byt do 60 na mieste a do 100 na inspektorate, takze si sa riadne preplatil: http://auto.sme.sk/c/5640359/ak-vas-pri ... nicak.html
Navyse k novemu sadzobniku je poznamka: "Pozn. Pri všetkých priestupkoch, kde je základná sadzba 60 eur, sa od januára 2014 výška pokuty zníži podľa prijatej novely zákona o cestnej premávke na 50 eur"

Nehovoriac o tom, ze prikaz mat iba presne predpisane gumy na aute je donebavolajuca <>ina. Ja mam napr. na auto iba 2 rozmery pneu, ale kamarat na rovnaky model 6 alebo7, a ked by som velmi chcel, jeden servis mi za 60E zapise komplet vsetko, co je na dany model povolene; to je asi 25 roznych kombinacii od 15" do 18".
Tak nech mi dakto vysvetli, akeho kkta napadlo, aby musel byt presny rozmer na aute??? Z pohladu funkcie auta to nie je vobec ziadny problem.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Ma rovnaky model,ale on ma tie rozmery zapisane v TP narozdiel od Teba.Cize Ty si ich musis najprv dat zapisat,a potom mozes obuvat.
Z pohladu funkcie to problem teda je,pretoze ak mas napriklad xxx/45/16 tak tam nemozes tlapnut xxx/65/16
Okrem ineho tym zmenis stabilitu vozu a taktiez bude nepravdivy udaj na tachometri.
Ale je pravda,ze je*at ludi zato ze nema 60,ale 65 je naozaj """" pretoze to az tak vela nieje,no bohuzial tie predpisy,,,,.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ved pisem, ze to zapisanie je uplna debilina. Je to auto ine, lebo ma na papieri daco zapisane? nie, iba uchylaci na 'pomrdat a buzerovat' sa maju coho chytit a prezivat orgazmy, ako zase niekoho nacapali.
Proste je zakon uplne v prdeli a nie je tam ziadna inteligetna hlava, co by navrhla zmenu. Ale na hovadiny na poslednu chvilu, ked treba dakde zarobit, si vedia schvalit.

A si predstav, ze mam v technicaku 175/65 a 185/65, co znamena, ze rozdiel v stabilite a rychlosti tachometra invalidny argument. Mimochodom, rozdiel v tych rozmeroch je 5kmh pri 90ke. Uz nehovoriac o tom, ze som chcel dat 195ky, to fakt bude auto uplne nebezpecne nestabilne.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Makovnik napísal: A si predstav, ze mam v technicaku 175/65 a 185/65, co znamena, ze rozdiel v stabilite a rychlosti tachometra invalidny argument. Mimochodom, rozdiel v tych rozmeroch je 5kmh pri 90ke. Uz nehovoriac o tom, ze som chcel dat 195ky, to fakt bude auto uplne nebezpecne nestabilne.
Mylis si vyznam rozmerov. 175,185,195,su sirky pneu, cize to na tachaci nic nemeni,,, rec bola o vyske :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

175/65 a 185/65 maju aj roznu vysku.

Inak ja som teraz (ked som pozeral aky rozmer pneu mi treba kupit) tiez zistil, ze 3 roky (minimalne) jazdim na zlom rozmere ktory nemam v TP... Nikomu to zatial nevadilo, ale kedze ajtak kupujem nove, tak kupim aby to bolo OK.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

btw na malom TP nieje rozmer pneu nikde, a ako vieme, akcia policia a citacky cipovych kariet stroskotala pred par rokmi, ako vas teda buzeruju?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

poniektori sa najdu aj s citackami... resp. niektore davnejsie prihlasene auta maju vydany iba velky tp :)

a inak rozdiel obvodu medzi 185/60/14 a 185/65/14 mi vychadza na nejake 2cm... v prvom pripade ma guma na vysku 111mm a v druhom 120mm
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Pokial viem, citackovy system nikdy nebol zavedeny a velke TP to je pravda to moze byt len puma pisal ze na novom aute sa mu to dialo, mozno som to len zle pochopil :?
...2 roky chodím na tomto novom aute v pohode,
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Okej,auto je technicky neprispôsobile na premavku...Keďže sa tomu nejak nerozumiem mám dve možnosti:Buď prezujem na správny rozmer (už sa stalo),alebo na dopravnom inšpektoráte si tie nové rozmery dám zapísať do TP? To akože keď vybalím ďalšie peniaze za zápis do TP tak auto sa zázračne stane technicky prispôsobilé?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Musíš mať doklad od importéra kde bude Tvoje VIN číslo a alternatívne rozmery pneumatík. Citroen to posiela poštou zadarmo, neviem ako iní.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

puma19944 napísal:To akože keď vybalím ďalšie peniaze za zápis do TP tak auto sa zázračne stane technicky prispôsobilé?
No nepovažoval by som to za zázrak, ale iba za zlegalizovanie formou zápisu do TP.
Zamknuté