koniec podpory XP
-
Daniel9911
Professional
koniec podpory XP
Ahojte , mam doma book kde je XP kedže je to starší Asus A9RP tak neviem ako to riešiť. Mam tam original XP a už mi to vypísalo, že koniec podpory od 8.4 tak ako na aktualizacie XP tak aj na antivirus MSE. Mám tam dať len iný Antivirus alebo aj OS kedže to je stara šunka tak neviem či by to zvladla bud 7 alebo 8 . Viete mi poradiť ? Dakujem
Re: koniec podpory XP
Neriešil by som to, tiež mám doma ntb a už tam ide ledva XP a nie ešte dávať niečo vyššie. Jediná alternatíva je Linux.. pred rokom som skúšal na ňom rozbehať Ubuntu a v pohode. Čas ukáže, aké to bude bez podpory, no podľa mňa nič vážne sa nestane. Videl som fungovať XP, ktoré nebolo asi 1-2r aktualizované a nebol problém.
Jedine by som možno vyriešil ten antivirák.
Jedine by som možno vyriešil ten antivirák.
-
Daniel9911
Professional
Veru ak sa pozrieš kolko ludí ma doma nelegalnu verziu OS tak to je ako keby si nemal podporu kedže po aktualizacii može padnut system alebo ti ho zablokujú. Ten Antivirus vyrieším len teraz ma napada jedine AVG alebo potom ESET od telekomu za 2,50 mesačne
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
konečne ma nebudú otravovať blbé aktualizácie, čo mi iba miesto na disku ukrajovali. Vôbec nejakú ich podporu nepotrebujem.
Ak je to starý nb, nemá zmysel tam dávať sedmičku. Radšej normálny antivírak a xp aj bez aktualizácii. Aj tak 80% tých aktualizácii bežný človek nepotrebuje (rôzne .net frameworky, aktualizácie pre IE, media player a podobne)
Ak je to starý nb, nemá zmysel tam dávať sedmičku. Radšej normálny antivírak a xp aj bez aktualizácii. Aj tak 80% tých aktualizácii bežný človek nepotrebuje (rôzne .net frameworky, aktualizácie pre IE, media player a podobne)
Kopa ludi nema ziadne aktualizacie na XP a teda to ani nepostrehnu. Pokial MS bude robit platenu podporu pre banky a ine koporacie, tak sa tie aktualizacie aj tak objavia na nete.
Na antivirak je kopa free alternativ v podobe Avastu, AVG MacAfee a inych, treba len pohladat.
Na antivirak je kopa free alternativ v podobe Avastu, AVG MacAfee a inych, treba len pohladat.
-
hojko
Site Admin
audiotrack: Stacilo vypnut automaticke aktualizacie v ovladacom paneli, kde bol problem, ci lenivost???
McAfee radšej nie, nikdy mi nenašiel žiaden vír, nedal sa zmazať a bol nesmierne otravný. Oficiálne vyjadrenie k jeho odinštalovaniu vyzerá nasledovne
-
Grim
Darca
...to nie je oficiálne vyjadrenie...
Ja fičím na XP SP3, bez aktualizácií, bez antiviráku..... a tak
Žiadny problém som zatiaľ nemal, až na 2 vírusy, ktoré nedokázal zastaviť ani NOD, preto som ho vyhodil.
-
audiotrack
VIP
keď mám XP legálne, tak mám nárok mať ho aktuálny. To že nadávam a frflem je už druhá vechojko napísal:audiotrack: Stacilo vypnut automaticke aktualizacie v ovladacom paneli, kde bol problem, ci lenivost???
-
hojko
Site Admin
energy00: Aktualizacie nie su len o tom, ze opravuju bezpecnostne chyby. Neraz riesili problemy s USB, opravili niektore chybne veci ci doplnili nove funkcie...
Je mi to jasne, no zatial som po preinstalovani systemu nepocitil ziadnu zmenu (oproti minulemu stavu s aktualizaciami)
-
Michaelo
Hardcore addict
Daj si XP bez akychkolvek aktualizacii (ziadny SP) a rozdiel pocitis 
V com? Pojde ciste XP rychlejsie? Tusim boli nazory, ze SP spomalil XP, ale ja som ten pocit nemal. Skor to vytunit cez TuneUp alebo nieco podobne, povypinat programy, procesy a nepotrebne sluzby.
-
audiotrack
VIP
heker to nemyslíš vážne?! Ak opomenieme bezpečnostné záplaty a bug fixes, firewally, IE, media playery a podobné veci, tak hlavné veci:
SP1: pridaná podpora USB 2.0, JVM, .NET Framework, nastavovanie defaultného programu na spúšťanie súborov určitého typu
SP2: vylepšená podpora WIFI, podpora Bluetooth
SP3: group policy, WPA2
a teraz mi chceš povedať, že keby ti idú pomaly všetky usb-čka, vypadáva wifi kvôli slabej podpore (v horšom prípade sa vôbec nepripojíš ak tvoj router požíva WPA2), nejdú ti niektoré programy (v podstate všetky v jave naprogramované) a podobne, tak nepocítiš žiaden rozdiel? Možno si ten rozdiel neuvedomuješ, lebo v čase pred prvým SP neboli bežné routre s WPA2 a podobne, dokonca ani wifi nebolo bežné. Boli sme radi za dsl. Takže všetko ti išlo pekne bez problémov. Ale dnes by si rozdiel určite pocítil.
SP1: pridaná podpora USB 2.0, JVM, .NET Framework, nastavovanie defaultného programu na spúšťanie súborov určitého typu
SP2: vylepšená podpora WIFI, podpora Bluetooth
SP3: group policy, WPA2
a teraz mi chceš povedať, že keby ti idú pomaly všetky usb-čka, vypadáva wifi kvôli slabej podpore (v horšom prípade sa vôbec nepripojíš ak tvoj router požíva WPA2), nejdú ti niektoré programy (v podstate všetky v jave naprogramované) a podobne, tak nepocítiš žiaden rozdiel? Možno si ten rozdiel neuvedomuješ, lebo v čase pred prvým SP neboli bežné routre s WPA2 a podobne, dokonca ani wifi nebolo bežné. Boli sme radi za dsl. Takže všetko ti išlo pekne bez problémov. Ale dnes by si rozdiel určite pocítil.
Co sa do mna navazas? Ja som sa pytal len na to, ze ci pojde cisty XP bez akt. rychlejsie, nepytal som sa na ziadnu podporu. Ja som zastanca aktualizacii, pretoze poznam ich vyznam a mam ich zapnute. Momentlne mam XP uz len na netbooku, ktory zapinam 2x za mesiac.
-
audiotrack
VIP
michaelo napísal že rozdiel pocítiš, a ty si na neho reagoval otázkou že v čom. Tak som ti odpovedal v čom
Bavime sa zrejme o rychlosti, nie podpore WPA2, Dot Net a tak dalej.
-
hrban
Addict
hej, ak si niekto pamatá XP bez Service Packov, tak vie, že s BSOD to bolo ako na win 98, čiže to bol jeden nestabilný systém, XP bolo použiteľné od SP2 takže tam by som povedal, že rozdiel v rýchlosti pocítiš, teda ak berieš do úvahy čas čo stráviš pri reboote po BSOD-e. Btw i tak si myslím, že podpora XP skončila už pred pár rokmi a tie ''updaty'' čo tam teraz boli, ala security update, boli nejaké fake veci alebo update directX alebo windows defenderu, celkovo od SP3 sa už na XP moc nerobilo, asi s príchodom Win7 keď ľudí prinútili ísť na W7/vista lebo directX10+ nebol na XP.
-
hojko
Site Admin
Kedze DirectX vo verzii 9 zalezal od hardware a priu grafickych kartach sa preslo na DX10 v tom case, tak nebolo potrebne pracovat na DX9, kedze z toho hardware, ktory v tom case mali graficke karty by aj tak viac nevymackali. DX10 bol aj tak az pre Vistu a vyssie. Ake fake veci v podani security update??? Pozri si security bulletin na stranke Microsoftu a koniec koncov, mnohe zranitelnosti a chyby najdes aj na inych strankach, ktore sa venuju bezpecnosti, trebars windowsecurity.com, ale tu je ten link na Microsoft: http://technet.microsoft.com/en-US/security/dn481339 a tam si zvol Microsoft Windows XP Service Pack 3. Kopa z nich je kritickych a umoznuju spustanie vzdialeneho kodu, teda pri prezerani obrazkov na internete sa moze spustit kod v tvojom pocitaci a moze robit co chce, laicky napisane, moze odoslat udaje z tvojho pc, zmazat veci atd..., to su aj posledne zaplaty, ktore boli pre XP vydane. Staci si spomenut z minulosti na chyby, ktore XP malo a ktore boli vyuzivane virusmi, trebars vypinanie pocitaca, ked ti na displeji vybehol cas odpocitavania 60 sekund a potom ti vyplo pocitac. Ak povie clovek, ze to boli fake updaty alebo ze je to zbytocne, tak je skoda sa o niecom bavit.