Avokádo
Avokádo
Dá sa to jesť "čisté" ? teda nijak nepripravené? lebo teraz to jem iba tak s lyžičkou a je to úplne bez chuti, viem, že je na nete niekoľko mini receptov ako to pripraviť, ale nikde som nenašiel či to je dobre čisté nejak sa mi to nezdá tá chuť, vďaka.
Re: Avokádo
Ano, ciste je bez chuti. Chce to aspon sol. Ale najjedonuchsie je to vymagat (prezrete), osolit, podla chuti trocha taveneho syra, cesnak a pomazanka ala tuty
dikyy idem skusiť 
bez chuti? podla mna ma ciste avokado velmi vyraznu chut...chuti ako nejake orechy alebo gastany, velmi mazlave mastne orechy...pripadne moze chutit ako maslo s nejakou neidentifikovatelnou horkastou pachutou...
mne osobne ciste avokado vobec nechuti, pre Slovaka je to podla mna dost divna chut...
u nas sa predava avokado hlavne zo Spanielska a Blizkeho vychodu, sezona je od maja do septembra, no samozrejme sa u nas predava aj mimo sezonu...co moze vysvetlovat, preco tvoje avokado nemalo ziadnu chut...
odporucam ho po kupe zo supermarketu nechat "odstat" niekolko dni v kuchyni na stole...
mne osobne ciste avokado vobec nechuti, pre Slovaka je to podla mna dost divna chut...
u nas sa predava avokado hlavne zo Spanielska a Blizkeho vychodu, sezona je od maja do septembra, no samozrejme sa u nas predava aj mimo sezonu...co moze vysvetlovat, preco tvoje avokado nemalo ziadnu chut...
odporucam ho po kupe zo supermarketu nechat "odstat" niekolko dni v kuchyni na stole...
jasne mal som ho asi 2-3 dni len tak na stole
a ono ma to vlastne chuť, ale takú čudnú, citim trochu akoby som pil čistu vodu
a su tam trochu citit orechy akoby lieskove
lol zaujimava otazka, ako sa pytat ci sa moze jest suchy chleba
avokado je velmi zdrave a moj osobny top je guacamole
na nete najdes urcite postup na pripravu, ja osobne to robim avokado, smotana, najemno nakrajana cibulka, sol, korenie, par kvapiek citronu a najemno najrajana rajcina... osobne guacamole nerobim pikantne kedze sa zvacsa k nemu dava aj salsa ktora pikantna je a tak tato druha "pomazanka" by nemala byt stiplava
avokado je velmi zdrave a moj osobny top je guacamole
na nete najdes urcite postup na pripravu, ja osobne to robim avokado, smotana, najemno nakrajana cibulka, sol, korenie, par kvapiek citronu a najemno najrajana rajcina... osobne guacamole nerobim pikantne kedze sa zvacsa k nemu dava aj salsa ktora pikantna je a tak tato druha "pomazanka" by nemala byt stiplava
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
guac som si párkrát robil aj na intráku
keď neni mixér, dá sa avokádo aj vidličkou roztlačiť, ak neni nezrelé.. tiež soľ, korenie, šťava z citróna + nejaká rastlinná smotana/mlieko (stravoval som sa vegánsky vtedy) + povarené, ošúpané a niečím ťažkým roztlačené rapadajky 
-
pryja
Darca
Ja jedavam avokada zu roky len tak lyzickou bez nejakeho dochucovania. Ono nie je ale ale avokado ako avokado, je ich viac druhou a nesmie byt ani tvrde ani moc prezrete. Osobne man najradsej tie zelene, na povrchu su hladke a leskle a maju tvar hrusky. Tie maju sladsiu a jemnejsiu chut, tie tmave gulate su viac horkaste a rychlo prezrievaju a hniju.
Minule som v jednom dokumente o Brazilii videl, zevraj u nich bezne na trhu dostat kupit 54 roznych druhov papaje (ked je sezona), pricom do Europy sa exportuju 1-2druhy, ktore chutia ako "papaja", teda tu chut co my pozname. Myslim, ze podobne to bude aj s tymto avokadom. Ze nam sem dovazaju len to, co uz trochu pozname.
-
vendo
Guru
ja som tiez avokado objavil v poslednej dobe, vsade sa pise ake je dobre a zdrave, reku skusim
dopadlo to tak, ze je to premna uplne vynikajuca nahrada masla, alebo natierok na chleba, staci nakrajat na tenke platky, alebo pomackat v nadobke s cesnakom a natierka uplne vynikajuca
skoda len tej ceny
dopadlo to tak, ze je to premna uplne vynikajuca nahrada masla, alebo natierok na chleba, staci nakrajat na tenke platky, alebo pomackat v nadobke s cesnakom a natierka uplne vynikajuca
skoda len tej ceny
-
Waagbistritz69
King
prednedávnom som si zrobil na palacinky taký krém z avokáda, bieleho tofu, banánov a mandľového mlieka, parádne to bolo
Presne aj ja si robim tuto natierku, take univerzalne ovocicko na vsetko mozne.vendo napísal:ja som tiez avokado objavil v poslednej dobe, vsade sa pise ake je dobre a zdrave, reku skusim
skoda len tej ceny
Akym sposobom spracujete samotne nakrajane avokado? Aj ked je poriadne prezrete - makke, tak s vidlickou to je riadna drina 
Mixer alebo klasicke struhadlo, da sa nakrajat aj nozom, ale to dlhsie trva 
Hmmm struhadlo. To ma veruze nenapadlo. Neni to moc makke na struhadlo? Mixerom sa to vsetko zasere.
ak je spravne makke, cize zrele a vhodne ci uz na guacamole alebo pomazanku, tak su take tie male rucne mixery, v malej nadobe a tam sa rovno da cibula na drobno, trochu smotany, citronova stava, a trosku rajcin, guacamole by nemalo byt stiplave takze palive papricky nie, kedze sa k nemu ako druhy dip dava salsa, ktora je stiplava...
-
vendo
Guru
ja to vzdy roztlacim vidlickou, no problem
pripadne pokrajam na mensie kusky nozom a potom dokoncim vidlickou
pripadne pokrajam na mensie kusky nozom a potom dokoncim vidlickou
Este som zabudol pripomenut ze ja do klasickej pomazanky este pokrajam olivy, alebo zvlast k tomu ladujem. Mnam.
ja to iba rozkrojim nozom a zjem lyzickou, ale musi byt uz poriadne zrele