Zdravím vás.
Potreboval by som pripojiť známeho na internet cez wifi router. Mám 2 routre. 1.router u mna Edimax BR-6304 a 2.router u známeho
Edimax nLite BR-6226N.
Routre som nastavil nasledovne:
1.router u mna ( BR-6304)
Mode : AP
Zabezpečenie : WPA
DHCP : Zapnuté
2. router u známeho ( BR-6226 )
Mode : Station-infractructure
Zabezpečenie : WPA ( heslo som mu nastavil ake je na 1.routri)
DHCP : Vypnute
Keď takto nastavím routre nemám pripojenie na internet na 2.routeri.
Aj keď ich dam medzi sebou pingnuť, žiadna odozva nie je.
Viete mi poradiť kde robím chybu keď medzi sebou nemajú žiadnu odozvu?
Ako by ste jednotlive routre nastavili vy? Ake mate skúsenosti s týmto prepojením s tymto modom?
Internet cez wifi router
-
vladenko007
VIP
Re: Internet cez wifi router
Nebolo by lepšie použiť funkciu Opakovač (Universal Repeater)
Teda rozšíriť sieť routra1 o router2. Neviem ako sa to nastavuje ešte som to nikomu nenastavoval.
Ale router2 má tu funkciu (Repeater)
Teda rozšíriť sieť routra1 o router2. Neviem ako sa to nastavuje ešte som to nikomu nenastavoval.
Ale router2 má tu funkciu (Repeater)
Hod sem ako mas nakonfigurovane rozhrania tych routrov.
Pomôžte mi prosím. Mám router a nemal som na ňom heslo na pc som pripojený cez kábel ale potrebujem aj bezdrôtové pripojenie ale niekto zahesloval a premenoval wifi meno viem ale heslo nie. Prosím pomôžte... Roter je TP-LINK TD-W8901GB
Zadaj si do prehliadača túto adresu:
http://192.168.1.1
Potom zadaj meno a heslo admin ,admin a mal by si sa dostať do nastavenia routra.Tam si pozri v časti wifi aké je heslo a zmeň ho a daj uložiť.Ak sa nevieš dostať ani do menu routra môže byť ,že máš zmenené aj to.Tak už pomôže iba reset routra do továrenských nastavení.Vzadu také malé tlačidlo.Pozri manuál.Potom však bude treba komplet nastaviť router.Zadať meno a heslo pre internet.
http://192.168.1.1
Potom zadaj meno a heslo admin ,admin a mal by si sa dostať do nastavenia routra.Tam si pozri v časti wifi aké je heslo a zmeň ho a daj uložiť.Ak sa nevieš dostať ani do menu routra môže byť ,že máš zmenené aj to.Tak už pomôže iba reset routra do továrenských nastavení.Vzadu také malé tlačidlo.Pozri manuál.Potom však bude treba komplet nastaviť router.Zadať meno a heslo pre internet.