Aplikácia - generovanie 3D vizuálov
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aplikácia - generovanie 3D vizuálov
Ahojte
Dostal som za úlohu zistiť, či je niečo také realizovateľné a koľko by to stálo (a prípadne nájsť niekoho, kto by to vedel spraviť).
Popis aplikácie:
Aplikácia musí byť spustiteľná vo webovom rozhraní (v prehliadači). Ak to nebude možné, tak sa budeme musieť uspokojiť aj s iným riešením.
Aplikácia by mala slúžiť na jednoduché 3d vizualizácie krbov. Naša predstava je taká, že zákazník si vyberie najskôr umiestnenie krbu v interiéri. zobrazí sa mu pôdorys miestnosti a bude mať na výber - do rohu (pravý/ľavý), na stenu alebo do stredu miestnosti. Po vybratí sa mu zobrazí jednoduchý náčrt krbu s popisom rozmerov (a, b, c, d...) a k tomu tabuľka s príslušnými hodnotami. Zákazník zadá rozmery do tabuľky a po potvrdení mu aplikácia spraví jednoduchý náhľad v mierke, ako by ním zadaný krb vyzeral. Vizuál nebude mať textúry ani tiene.
Je takéto niečo možné spraviť v rozumnom rozpočte? V čom by bolo možné takúto aplikáciu naprogramovať? Ak máte nejaké komentáre k tomu, tak ich kľudne napíšte. Ďakujem
Dostal som za úlohu zistiť, či je niečo také realizovateľné a koľko by to stálo (a prípadne nájsť niekoho, kto by to vedel spraviť).
Popis aplikácie:
Aplikácia musí byť spustiteľná vo webovom rozhraní (v prehliadači). Ak to nebude možné, tak sa budeme musieť uspokojiť aj s iným riešením.
Aplikácia by mala slúžiť na jednoduché 3d vizualizácie krbov. Naša predstava je taká, že zákazník si vyberie najskôr umiestnenie krbu v interiéri. zobrazí sa mu pôdorys miestnosti a bude mať na výber - do rohu (pravý/ľavý), na stenu alebo do stredu miestnosti. Po vybratí sa mu zobrazí jednoduchý náčrt krbu s popisom rozmerov (a, b, c, d...) a k tomu tabuľka s príslušnými hodnotami. Zákazník zadá rozmery do tabuľky a po potvrdení mu aplikácia spraví jednoduchý náhľad v mierke, ako by ním zadaný krb vyzeral. Vizuál nebude mať textúry ani tiene.
Je takéto niečo možné spraviť v rozumnom rozpočte? V čom by bolo možné takúto aplikáciu naprogramovať? Ak máte nejaké komentáre k tomu, tak ich kľudne napíšte. Ďakujem
-
audiotrack
VIP
Re: Aplikácia - generovanie 3D vizuálov
flash, java, prípadne aj javascript ale tam by to bolo dosť zložité ak to má byť skutočne 3D
alebo Unity 3D a jej webplayer funkcia, ja som v tom uz robil nieco podobne len vo vacsom scale, a je to v pohode. Ma to super GUI, milion tutorialov, a to co potrebujes by sa dalo v pohode zvladnut aj vo free licencii.
-
Grim
Darca
...a vedel by to niekto z vás? Koľko by ste za to chceli?...
-
harrison314
Hardcore addict
Alebo WebGL http://sk.wikipedia.org/wiki/WebGL je skoro ako OpenGL.
... alebo J3D (aj keď menej aktívne, stále funkčné).
Ak to chápem dobre, tak by tam bola miestnosť (nejaký kváder), a pointa by bola podľa rozmerov a umiestnenia vykresliť objekt krbu z nejakého pohľadu. Tými krbmi sa myslí iba jeden model s viacerými parametrami (čo si užívateľ nastaví), alebo viacero modelov prispôsobovaných do dĺžky, šírky a výšky...?
Ak to chápem dobre, tak by tam bola miestnosť (nejaký kváder), a pointa by bola podľa rozmerov a umiestnenia vykresliť objekt krbu z nejakého pohľadu. Tými krbmi sa myslí iba jeden model s viacerými parametrami (čo si užívateľ nastaví), alebo viacero modelov prispôsobovaných do dĺžky, šírky a výšky...?
-
Grim
Darca
...myslí sa tým 1 model, ktorý sa len proporčne prispôsobí podľa zadaných rozmerov...
Prečo by to malo byť dosť zložité? Špeciálne u takéhoto projektu? Veľkou výhodou JS & WebGL je ,že to bude kompatibilné aj s prehliadačmi mob. zariadení. http://helloracer.com/racer-s/audiotrack napísal:...javascript ale tam by to bolo dosť zložité ak to má byť skutočne 3D
...asi veľmi netreba hovoriť o "rozpočte"...Grim napísal:...myslí sa tým 1 model, ktorý sa len proporčne prispôsobí podľa zadaných rozmerov...
... inač takýto projekt by bolo možne urobiť pravdepodobne aj (len) za použitia HTML5 & CSS3. Príklad http://www.keithclark.co.uk/labs/3dcss/demo/
-
Grim
Darca
...a viete mi povedať, koľko by to orientačne mohlo stáť?...
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 6:28)
...viete mi povedať, prečo mi nikto nevie napísať, aký rozpočet treba vyčleniť na naprogramovanie takejto aplikácie?...
...viete mi povedať, prečo mi nikto nevie napísať, aký rozpočet treba vyčleniť na naprogramovanie takejto aplikácie?...
-
harrison314
Hardcore addict
Lebo to zalezi od miliona faktorov, softver na mieru neni ako chleba, ktory si kupis v samoobsluhe. Ale uz konkretny clovek/firma ti vie dat ponuku.Grim napísal:...a viete mi povedať, koľko by to orientačne mohlo stáť?...
-
Grim
Darca
...tak aby sme sa pohli ďalej, rád by som upresnil ten milión faktorov, ale neviem, aké faktory sú potrebné na to, aby sa dala odhadnúť cena...druhá vec je, že by som bol rád, keby sa tu na fóre našiel niekto, kto by sa do toho pustil...
-
harrison314
Hardcore addict
zalezi to od tvojich konkretnych poziadaviek, cez technologiu az po znalosti daneho/timu programatora od marzi, tad...
-
Grim
Darca
...v podstate technicky by to malo fungovať nejak takto, ale nemusí to byť také prepracované...v tomto sa dajú meniť aj farby stien a podobné detaily...
http://kitchenplanner.ikea.com/SK/UI/Pages/VPUI.htm
http://kitchenplanner.ikea.com/SK/UI/Pages/VPUI.htm
Silno pochybujem tomu ,že sa tu niekto taký nájde. Tiež si nemyslím ,že je dobrý nápad to dať robiť len tak hocikomu, hocijako... Ak budeš túto službu poskytovať svojim klientom mal by si prehodnotiť v čom to bude asi najlepšie spraviť. Teda či chceš aby to bolo dostupné aj pre mobilné zariadenia atď, atď... Od toho sa následne odraziť a hľadať daného vývojára/ov. Pokiaľ ti ide ,ale len o nejakú amatérsku aplikáciu ,ktorý spĺňa účel tak to je samozrejme o niečom inom.
-
Grim
Darca
...vôbec neviem v čom to robiť, takže ani neviem, akého vývojára mám hľadať...padlo tu toľko návrhov v čom by sa to dalo spraviť, ale nikto sa neprihlásil, že to spraviť vie...
-
Fabo
Hardcore addict
Ono je dost mozne ze to spravit nikto nevie resp. nevie ci vie a nebude travit hodiny skumanim co k tomu vlastne treba.
-
harrison314
Hardcore addict
Ono je to tym co povedal Fabo a plus je skuskove, tak študáci študujú.
A ak chces aby to slapalo aj na mobilnych zariadeniach aj v prehliadacoch, daj si to spravit nejakej spolocnosti, ver sice to bude stat viac ako od amatera, ale mas to bez starostí.
A ak chces aby to slapalo aj na mobilnych zariadeniach aj v prehliadacoch, daj si to spravit nejakej spolocnosti, ver sice to bude stat viac ako od amatera, ale mas to bez starostí.