Odkial ziskat aktualny den a cas v jave
Odkial ziskat aktualny den a cas v jave
Potrebujem ziskat aktualny den a cas. Doteraz som to riesil tak, ze sa ziskal aktualny cas a den z mojho PC, lenze to nie je najstastnejsie riesenie, kedze ak si to spusti niekto na svojom pocitaci, kde ma iny cas alebo den tak je zle. Ako teda a odkial ziskat presny cas a den ?
Re: Odkial ziskat aktualny den a cas v jave
Zrejme to chces na web a zrejmd to je JavaScript. Treba to ziskat cez PHP zo strany servera.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď má na počítači iný čas alebo deň, tak je ten iný čas alebo deň pre neho aktuálny. Alebo čo je pre teba aktuálny čas? Zavrhneme všetky časové pásma sveta a každý si nastavíme hodinky podľa teba bez ohľadu na to kde sa nachádzame? Môžeš brať čas z nejakého servera, ale aj tak ho bude mať niekto kto tvoju aplikáciu spustí inde ako v našom pásme iný. To je proste čas. Tak to vymysleli a tak to funguje 
Nechcem to na web a je to Java.
Audio - nemyslel som to tak, ze moj cas je aktualny a taky ma platit vsade. Ale proste realny cas aky je prave teraz v nasom pasme. A ked ma napr. niekto nastaveny cas na jeho OS v 12-hodinovom formate a niekto v 24 hodinovom formate, tak to je dalsi problem, pretoze ziskavam cas vo formate HH:mm a ked ma niekto cas nastaveny ako 13:00 a niekto ako 01:00 tak dostavam rozdielne hodnoty casu a ako zistim, ze 01:00 je 13:00 a nie jedna hodina v noci ?
Audio - nemyslel som to tak, ze moj cas je aktualny a taky ma platit vsade. Ale proste realny cas aky je prave teraz v nasom pasme. A ked ma napr. niekto nastaveny cas na jeho OS v 12-hodinovom formate a niekto v 24 hodinovom formate, tak to je dalsi problem, pretoze ziskavam cas vo formate HH:mm a ked ma niekto cas nastaveny ako 13:00 a niekto ako 01:00 tak dostavam rozdielne hodnoty casu a ako zistim, ze 01:00 je 13:00 a nie jedna hodina v noci ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čas je reprezentovaný v timestamp formáte, teda počte sekúnd od nejakého počiatočného času. To že ho niekto vypíše ako 13 a niekto ako 1 je len formátovanie. V počítači je stále rovnaký čas, len inak zobrazený. A ty nezískaš toto zobrazenie, ale ten čas. Zobraziť ho potom môžeš ako chceš
Kód: Vybrať všetko
Calendar cal = Calendar.getInstance();
cal.getTime();
SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");
System.out.println( sdf.format(cal.getTime()) );