192.168.1.1.neviem sa modemom pripojiť..
192.168.1.1.neviem sa modemom pripojiť..
Kde môže byť problém?..nemôžem sa dostať do modemu ktory by som nasledne chcela spojazdniť,netgear WNDR3300.
Bud zadam toto číslo ,alebo ešte login adresu ale nejde...neviem prečo a kde mam hladať chybu modem je plne funkčny,momentalne fachčíme cez iny konkretne glitel-gt 318RI:-(..
Bud zadam toto číslo ,alebo ešte login adresu ale nejde...neviem prečo a kde mam hladať chybu modem je plne funkčny,momentalne fachčíme cez iny konkretne glitel-gt 318RI:-(..
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: 192.168.1.1.neviem sa modemom pripojiť..
mozno ze nemas taku IP ... cmd ipconfig aku mas gateway...
skusila si aj 192.168.0.1 ?
Nieje lepšie pokračovať v jednej téme ale zakladať novú?
4040 napísal:Nieje lepšie pokračovať v jednej téme ale zakladať novú?
V ktorej mam pokračovať?teme?..aj tak celkovo tu mam miš maš..,maš na mysli kde som ho chcela spustiť?..teraz prezmenu neviem vojsť do modemu..na starom cez ktory idem sa pripojim na 192.168.1.1...Chapem to baba...
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:56)
donata123 napísal:
V ktorej mam pokračovať?teme?..aj tak celkovo tu mam miš maš..,maš na mysli kde som ho chcela spustiť?..teraz prezmenu neviem vojsť do modemu..na starom cez ktory idem sa pripojim na 192.168.1.1...Chapem to baba.....že sa pítam?..skusim sa pozrieť na inu ip,a na to cmd..A ak nie tak už len kladivom po modeme:-)
Takže gateway 192.168.1.1.
na momentalnom modeme a
IPv4 192.168.1.6
nakolko som cez wifi
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
njn na momentálnom modeme dostaneš správnu IP preto sa doň dostať dá.
Ak máš problém s tým WNDR3300 a prihláseniu k 192.168.1.1 (to by mala byť štandardná IP k tomuto zariadeniu aj podľa manuálu) možno je to preto, že windows si pridelí inú IP adresu, ktorá nespadá do masky siete.
Polopate
potrebujeme aby si pripojila káblom ten router čo ti nejde, vtedy pozrela akú IP ti pridelí na LAN (drôtovom pripojení) a akú GateWay máš na LAN sieti.
Je možné, že windows tvojmu PC pridelí IP adresu tvaru 169.192.25.45 (toto robí windows štandardne
) a router má IP adresu 192.168.1.1. Vtedy sa na router nedá pripojiť, lebo štandardne maska vyžaduje aby prvé 2 alebo 3 čísla boli zhodné. (tie označené červenou).
Ak máš problém s tým WNDR3300 a prihláseniu k 192.168.1.1 (to by mala byť štandardná IP k tomuto zariadeniu aj podľa manuálu) možno je to preto, že windows si pridelí inú IP adresu, ktorá nespadá do masky siete.
Polopate
potrebujeme aby si pripojila káblom ten router čo ti nejde, vtedy pozrela akú IP ti pridelí na LAN (drôtovom pripojení) a akú GateWay máš na LAN sieti.
Je možné, že windows tvojmu PC pridelí IP adresu tvaru 169.192.25.45 (toto robí windows štandardne
Idem nato,skusiť to,ak som spravne pochopila,teda mam si pozrieť aj gateway na tom netgare?..pozriem všetky ip čo sa dá:-)..hrban napísal:njn na momentálnom modeme dostaneš správnu IP preto sa doň dostať dá.
Polopate
Je možné, že windows tvojmu PC pridelí IP adresu tvaru 169.192.25.45 (toto robí windows štandardne) a router má IP adresu 192.168.1.1. Vtedy sa na router nedá pripojiť, lebo štandardne maska vyžaduje aby prvé 2 alebo 3 čísla boli zhodné. (tie označené červenou).
Myslel som pokračovať v tejto téme:
http://www.hojko.com/modem-netgear-wndr ... 83744.html
Kábel dúfam pripájaš do LAN portu.Skús si tú adresu nastaviť v sieťových nastaveniach na pevno namiesto auto.Skús sa do menu pripojiť cez iné PC.Keď to nepôjde ,tak ten ruter je môže byť chybný.
Kábel dúfam pripájaš do LAN portu.Skús si tú adresu nastaviť v sieťových nastaveniach na pevno namiesto auto.Skús sa do menu pripojiť cez iné PC.Keď to nepôjde ,tak ten ruter je môže byť chybný.
Tak ano cez lan a cez kabel...oki prejdem o temu vyššie,len tam sa to jedna o spustenie,a zatial sa nemôžem dostať do modemu...tak preto som otvorila druhu temu,teda k sa nenahnevaš,tak by som ho chcela spojazdniť,a nedari sa mi to,po pravde prave to ma odradilo že som sa nemohla dostať do nastavení,a tak chcem to nakopnuť...On je plne funkčny,ono sa to normalne zobrazovalo okienko dokonca som sa vedela dostať do nastavení..a odrazu neviem prečo..cez ip nefrčí..no žeby ešte ta ip automaticky,zmeniť?4040 napísal:Myslel som pokračovať v tejto téme:
Ako to máš teraz v sieťových nastaveniach nastavené myslím získať tú IP adresu.Máš na auto?Skúsila si aj iný prehliadač?Ak ruter po resete vysiela wifi ,skúsila si sa napojiť cez wifi do menu?Skúsila si zadať do prehliadača tú IP adresu zo screenu?
Všetky možne veci čo som vedela som skusila,cez wifi asi nie..skusim aj to,ano myslim že automaticky je ta ip,po resete..nevysiela nič nakolko sa dalej nepripojim,mam aj papiere od neho ako bol napojeny no som s toho už magor,4040 napísal:Ako to máš teraz v sieťových nastaveniach nastavené myslím získať tú IP adresu.Máš na auto?Skúsila si aj iný prehliadač?Ak ruter po resete vysiela wifi ,skúsila si sa napojiť cez wifi do menu?Skúsila si zadať do prehliadača tú IP adresu zo screenu?
Ok skusim ešte wifi,a zajtra cez druhy pc ...
//autoeditácia príspevku (24 Máj 2014, 14:34)
Takže som to skusila dnes cez wifinu ..Konečne mi naskočilo okienko s prihlasením do modemu:-))))Akurat čo dalej?...takže som premyšlala že sa môžeme preniesť do temy ...donata123 napísal: Všetky možne veci čo som vedela som skusila,cez wifi asi nie..skusim aj to,ano myslim že automaticky je ta ip,po resete..nevysiela nič nakolko sa dalej nepripojim,mam aj papiere od neho ako bol napojeny no som s toho už magor,![]()
Ok skusim ešte wifi,a zajtra cez druhy pc ...
Ešte som urobila gateway screenu pri zapojení wifini,pri tom predošlom screene ma nepripojilo nikam,žiadne okienko s prihlasením do nastavení..Takže skusim další postup ktory som mala v predošlej téme aby sme to nejak rozbehliii..prikladam screen
Ako čo ďalej.Zadaš meno a heslo pre vstup do menu alebo to nefunguje?Ak som dobre čítal ,tak máš internet cez DSL.Tento Netgear je router ,ktorý nemá modem s DSL.
Ano to som zadala..no ja som myslela že je to 2v jednom aj s modemommm netgear,čiže ešte mam aj modem k tomu pripojiť...je to iba wifi vysielač teda?..4040 napísal:Ako čo ďalej.Zadaš meno a heslo pre vstup do menu alebo to nefunguje?Ak som dobre čítal ,tak máš internet cez DSL.Tento Netgear je router ,ktorý nemá modem s DSL.
//autoeditácia príspevku (24 Máj 2014, 15:45)
Takže som vymenila asus RT-G32 za ten netgear...a IDE TOOOO....Ozaj mal by byť silnejší teda signalom oproti asusu..?..dam mu 5ghz na skušku:-)))donata123 napísal:
Ano to som zadala..no ja som myslela že je to 2v jednom aj s modemommm netgear,čiže ešte mam aj modem k tomu pripojiť...je to iba wifi vysielač teda?..
A ešte tip ak mi možeš dať modem a wifinu v jednom....nie desať boxy na stole...
Nemusíš ma stále citovať.Ak nemáš aj prijímač wifi na 5GHz,tak to ani neskúšaj.Daj si modem ADSL na zem a nebudeš ho vidieť a nechaj to tak.Dúfam ,že wifi sieť máš zaheslovanú.
http://cz.tp-link.com/products/details/ ... TD-W8961NB
http://www.gigastore.sk/sektorove/tp-li ... -300-mbps/
http://cz.tp-link.com/products/details/ ... TD-W8961NB
http://www.gigastore.sk/sektorove/tp-li ... -300-mbps/
Prepáč že som odklikla citujem...ANo mam ho zabezpečeny,teda heslom,oki vdaka za tipy pozriem sa na ne rada:-)