Sen s mŕtvym
Sen s mŕtvym
ahojte,
pred pol rokom mi zomrel otec a mám problém (okrem kopec iných...), že sa mi s ním často sníva, sny nie sú veľmi príjemné ani pekné, sú stále iné, ale nejaký výrazný odkaz v nich nie je, čiže sú také "bežné"... skúšala som googliť, našla som niečo, niektoré články ma dosť vydesili, tak sa chcem spýtať vás, či s tým nemáte skúsenosť alebo čo si myslíte, že to može znamenať? či treba niečo spraviť alebo to je normálne, vzhľadom nato, že je to ešte čerstvé a že naňho stále myslím?
pred pol rokom mi zomrel otec a mám problém (okrem kopec iných...), že sa mi s ním často sníva, sny nie sú veľmi príjemné ani pekné, sú stále iné, ale nejaký výrazný odkaz v nich nie je, čiže sú také "bežné"... skúšala som googliť, našla som niečo, niektoré články ma dosť vydesili, tak sa chcem spýtať vás, či s tým nemáte skúsenosť alebo čo si myslíte, že to može znamenať? či treba niečo spraviť alebo to je normálne, vzhľadom nato, že je to ešte čerstvé a že naňho stále myslím?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sen s mŕtvym
sny sú iba náhodne pospájané spomienky popretkávané fantáziou. Netreba im prikladať váhu v zmysle proroctiev, snárov a podobne. Treba im prikladať váhu len z psychologického hľadiska, že mozog možno nepracuje tak ako by mal ak sú sny iné ako by mali byť. Pol roka nie je zas tak dlho, a smrť blízkeho je dosť silný zážitok takže v tom nevidím nič nezvyčajné. Možno by pomohla zmena životného štýlu. Robiť niečo čo ti pomôže rýchlejšie zabudnúť, nájsť si nejaký program, spoznať nových ľudí, zamestnať mozog novými udalosťami aby spracovával v snoch tie. A možno si mnohé privolávaš podvedomím tým, že už keď ideš spať rozmýšlaš či sa ti zase bude o ňom snívať a podobne
Mňa by zaujímalo čo sa v tých článkoch písalo, že ťa to tak vydesilo.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ked mne zomrel otec, mal som presne to iste co ty. Stale sa mi o nom snivalo. Postupne to ale prejde. A raz za rok sa mi o nom stale sniva. Cim viac sa vyrovnas s jeho smrtou tym menej sa ti o nom bude snivat. A neskor ked sa ti raz za cas zjavi v snoch tak ta to moze aj potesit. Aspon ja mam z tych snov dorby pocit. Najviac zalezi na tom aky si mala s ocom vztah. Inac cas vsetko zahoji.
treba sa pred spanim poriadne pomilovat a nebudu sa ti snivat kraviny 
moze to vyzniet debilne..ale je to tak.
moze to vyzniet debilne..ale je to tak.
audiotrack: ďakujem za tvoj názor
uNfEiL: to, že jeho duša nevie nájsť pokoj, že sa mám zaňho modliť, alebo mi chce dať najavo, že niečo nie je v poriadku, alebo mi chce niečo povedať, či už pozitívne alebo negatívne a ja neviem čo... napr. 2 mesiace pred otcom zomrel strýko, mamkin brat, a s ním sa mi nesníva
jorg22: keď sa mi bude zjavovať v snoch len raz za čas, tak to určite bude dobrý pocit... a tiež ďakujem
Forsaken: haha nemám s kým
uNfEiL: to, že jeho duša nevie nájsť pokoj, že sa mám zaňho modliť, alebo mi chce dať najavo, že niečo nie je v poriadku, alebo mi chce niečo povedať, či už pozitívne alebo negatívne a ja neviem čo... napr. 2 mesiace pred otcom zomrel strýko, mamkin brat, a s ním sa mi nesníva
jorg22: keď sa mi bude zjavovať v snoch len raz za čas, tak to určite bude dobrý pocit... a tiež ďakujem
Forsaken: haha nemám s kým
-
vladenko007
VIP
Modliť sa neodporúčam lebo modlenie nefunguje.
A tiež neodporúčam pozerať "snár" lebo to je ďalšia blbosť. (viem že si nepísala o snáre ale pre istotu)
To čo písal Forsaken je sakra pravda.
A tiež neodporúčam pozerať "snár" lebo to je ďalšia blbosť. (viem že si nepísala o snáre ale pre istotu)
ale pozerala som aj snár a ešte počas otcovho života sa mi viackrát snívalo, že ho niekto zabil, že zomrel...vladenko007 napísal:Modliť sa neodporúčam lebo modlenie nefunguje.
Tak ako písal audiotrack, musíš svoj mozog zamestnať inými vecami. Nájdi si priateľa s ktorým prejdeš na iné myšlienky a možno využiješ aj Forsakenovu radu 
Lucija: Kašli na snáre a duchárske nezmyselné stránky po webe o dušiach. Proste už ti to bolo povedané, o nič nejde.
tak fajn, ďakujeem vám 
vladenko007 napísal:Modliť sa neodporúčam lebo modlenie nefunguje.
asi si nepochopil podstatu modlenia, modlenie nie je o tom, že sa pomodlíš: "Bože prosím, daj aby som vyhral zajtra v lotérií" a ty vyhráš.. Modlenie je o odreagovaní sa a zresetovaní mozgu.. Mne modlenie sakra pomáha. (preto nemám rád, keď napíšeš(nie len ty), že niečo nepomáha, keď ani nevieš, na čo presne to je)
A inač k problému tuto dievčiny, určite by som sa snažil nie zabudnúť, ale aspoň pred spaním myslieť na niečo iné: napr. prečítať si kapitolu dobrej knihy (nejakej pozitívnej,nie detektívky alebo vraždy samozrejme)
-
vladenko007
VIP
Zrejme si ma nepochopil ako som to myslel. Myslel som to tak že keď sa modlíš za niekoho alebo niečo napríklad aby sa niekto uzdravil, alebo aby sa ti alebo niekomu darilo tak to nepomáha.Mr.FuN napísal:
asi si nepochopil podstatu modlenia, modlenie nie je o tom, že sa pomodlíš: "Bože prosím, daj aby som vyhral zajtra v lotérií" a ty vyhráš.. Modlenie je o odreagovaní sa a zresetovaní mozgu.. Mne modlenie sakra pomáha. (preto nemám rád, keď napíšeš(nie len ty), že niečo nepomáha, keď ani nevieš, na čo presne to je)
A inač k problému tuto dievčiny, určite by som sa snažil nie zabudnúť, ale aspoň pred spaním myslieť na niečo iné: napr. prečítať si kapitolu dobrej knihy (nejakej pozitívnej,nie detektívky alebo vraždy samozrejme)
Ďalej to že tebe pomáha modlenie ako relax tak to je tvoj problém alebo možno tvoje plus ale zresetovanie mozgu predsa funguje na každého inak. Každý vie vypnúť inakším spôsobom.
A to že som podľa teba nepochopil podstatu modlenia, môžeš teda objasniť tým masám veriacich čo sa modlia aj za zdravie alebo aj výhru. Moja mama sa modlí určite nie pre relax. Berie to skôr ako nejakú povinnosť.
Tak ma úplne zaujíma akým spôsobom si sa dopracoval k záveru že modlenie veriacich je na vypnutie a relax. A ešte ma napadá že ľudia ktorý sú na omši a hodinu sa modlia tak sú skôr v tranze ako v relax móde.
Mr.FuN: Zaujímavé, že zatiaľ čo pre teba je modlenie relax a akási meditácia, tak všetky náboženstvá to učia tak, ako popisoval Vladenko, a Vladenko má aj pravdu.
Luci písala v kontexte to, že sa treba modliť, pretože jej otec nevie nájsť pokoj - áno, v tomto prípade modlenie nepomôže, a na tie "stránky" kde si to našla by som už nikdy nešiel, pretože ťa očividne iba viac rozrušia, a nepomôžu.
Každopádne, ako bolo písané - je absolútne normálne, že sa ti sníva s niekym kto zomrel a mala si ho veľmi rada, respektíve s ním máš naozaj dlhoročné spomienky. Je to smútok, strach, skombinovaný s fantáziou. Fakt asi nepomôže nič iné, ako myslieť na iné veci, a hlavne prečkať to.
Držím palce.
Luci písala v kontexte to, že sa treba modliť, pretože jej otec nevie nájsť pokoj - áno, v tomto prípade modlenie nepomôže, a na tie "stránky" kde si to našla by som už nikdy nešiel, pretože ťa očividne iba viac rozrušia, a nepomôžu.
Každopádne, ako bolo písané - je absolútne normálne, že sa ti sníva s niekym kto zomrel a mala si ho veľmi rada, respektíve s ním máš naozaj dlhoročné spomienky. Je to smútok, strach, skombinovaný s fantáziou. Fakt asi nepomôže nič iné, ako myslieť na iné veci, a hlavne prečkať to.
Držím palce.
ja si naopak myslim ze pokial by sa modlila aby jej otec nasiel pomoc a ozaj by tomu verila, tak by jej to mohlo pomoct. akysi placebo efekt.
modlenie sa je vlastne iba meditacia ako si napisal, je vpodstate jedno z akeho dovodu sa modlis, vysledok to ma rovnaky ako meditacia. ukludnit sa a usporiadat si myslienky.
modlenie sa je vlastne iba meditacia ako si napisal, je vpodstate jedno z akeho dovodu sa modlis, vysledok to ma rovnaky ako meditacia. ukludnit sa a usporiadat si myslienky.
K tým masám: ľudia sa modlia, lebo cirkev im nadiktovala prečo, načo, kedy a ako sa modliť. Ja rozhodne nie som cirkevne založený, v kostole som nebol ani nepamätám, ale verím a modlím sa, ale vlastným spôsobom, ktorý mi podľa mňa pomáha byť lepším človekom, pretože podľa mňa musí každý začať od seba a v tom ti pomôže tá modlitba (teda aspoň mne), ale táto téma je o inom, ja len nemám rád, keď niekto niečo kritizuje, keď to práve jemu nepomáha.
-
vladenko007
VIP
Ja to nekritizujem ja ti len vravím že takých ako si ty je podstatne menej ako tých ktorý sa modlia z povinnosti k cirkvi.
-
Kok
Light Professional
Z vlastnej skúsenosti si myslím, že to že sa ti o ňom stále sníva, je odpoved tvojho podvedomia na to, že nie je celkom úplne vysporiadane s tým co sa stalo. Musíš si to v hlave usporiadať, nájsť to pozitívne zo spoločnej minulosti s daným človekom.
Nemôžem súhlasiť, myslíš, že ľudia sa modlia lebo cirkev im káže, núti ich? Možno to tak často vyzerá obzvlášť u starších ľudí, ale je to len ich slobodné rozhodnutie, ani to čo písal mr fun, že cirkev niečo nadiktovala nie je tak, možno niekedy veľmi dávno to tak bolo, neviem. Treba si uvedomiť, že ľudia čo chodia do kostola a teda veriaci, nie sú ovce v tranze, to môže povedať ten, kto toto spoločenstvo nepozná alebo má len akýsi skreslený obraz na základe nejakej skúsenosti. Keby sa jednalo o nejakú sektu, tak to je o inom.vladenko007 napísal:Ja to nekritizujem ja ti len vravím že takých ako si ty je podstatne menej ako tých ktorý sa modlia z povinnosti k cirkvi.
-
vladenko007
VIP
Áno modlia sa preto. Moja mama je silne veriaca a vraví aj vnučkám a vnukom že pred spaním sa musia pomodliť. A áno cirkev káže modliť. Dokonca keď si v kostole bez toho to ani nejde každú chvíľku nejaká spievanka a modlia sa dokola celú hodinu okrem času keď farár niečo káže.
Všade dokola na spoveď a po spovedi si dajte 10 krát zdravas a očenáš. A po zjedení oplátky zas sa pomodliť. ľudia to už berú ako povinnosť.
Všade dokola na spoveď a po spovedi si dajte 10 krát zdravas a očenáš. A po zjedení oplátky zas sa pomodliť. ľudia to už berú ako povinnosť.