Problem s podvodnikom
Problem s podvodnikom
Ahojte, asi mi tu s tymto problemom nebudete vediet pomoct, ale snazim sa rozhodit siete vsade a budem vdacny za kazdy nazor/radu. Skusim to zhrnut, co najstrucnejsie, pretoze je toho strasne vela.
Zijeme spolu s bratom v CR. Pred par mesiacmi sa k nam pristahoval novy spolubyvajuci, ktory nas podviedol. Ano, bolo to z vlastnej hluposti a tak nam treba, nikdy sme sa doteraz nedali dobehnut, ale to nie je podstatou. Prisli sme cca o 300 eur a sme zmiereni, ze tie peniaze neuvidime. Nas novy spolubyvajuci posobil ako inteligentny, slusny, cistotny clovek, ktory je uz za vodou. Idealny clovek do bytu. Postupne (po podvode), ked nam zacali veci pomaly docvakavat, sme si o nom zacali zhanat informacie a veci, ktore sa o nom zdali byt jasne, boli uplne inak - typu, ze stavia dom, kde nam ukazoval aj podorys, papiere, ze ho ma kupeny a vraj ho uz len dovybavuje, atd. (je toho vela). Ma mnozstvo "rekvizit", ktore vyuziva k hraniu svojho divadielka, tak aby oblboval ludi. Cloveku, ktory je v strese to v tej chvili nedojde, lebo vsetko, co povie do seba zapada a dokaze to podlozit ci uz papiermi alebo padnymi argumentami. Dalej, nas pan podvodnik nemal problem podpisat s nami papier, ze sme mu dali peniaze a, ze ich prevzal, cize dalo by sa to pouzit, ale vzhladom na to, ze ma na sebe minimalne 13 exekucii (o tych vieme), by sme sa len stali dalsim cislom. Ako sa ten problem taha a pomaly krystalizuje za cele obdobie, mame potvrdene, ze nie sme jedini, ktorych podviedol, resp. aj okradol (stretli sme sa s niektorymi ludmi, o ktorych vieme, ze boli tiez obetou) a moze ich byt velmi vela. Na tychto ludoch sa mu, bohuzial, podarilo daleko viac zarobit. Ako vieme, vacsinou sa snazi oblbovat dievcata a rozhodne to na ne vie. Dokonca tych ludi stihol aj okradnut a ked sa rozhodne odist, kradne vraj udajne vsetko od hrncov az po neviem co. Vec sa ma tak, ze nikto z nich nebol na policii, sice nechapem preco, ale ich vec. Jedna slecna sa vraj obava, lebo si pozistoval cislo aj k jej rodicom a vraj sa im vyhrazal (neviem s cim presne) a jej rodicia su chori ci co, dalsi pan zas je na dochodku a uzavrel to tym, ze s tym nechce mat starosti, ze prisiel uz aj o viac penazi, ale ze v pripade sudu by boli ochotni ist svedcit proti nemu. Vieme o nom, ze falsuje aj uradne dokumenty - minimalne vypis z trestneho registra, ktory nam predlozil (uz vieme, ze 4 roky sedel a pravdepodobne sa dostal von na minulorocnu amnestiu), udajne ma viacero obcianskych preukazov, atd. Je to neskutocny manipulator, zeny, ktore podviedol a boli u neho v izbe (u nas na private) mu dokonca nasli niekde na stole v papieroch ako ma reagovat na otazky a hovadiny tohto typu. V tomto vie rozhodne chodit. Podarilo sa mu dokonca na cudzineckej oblbnut policajta a prihlasit jedno dievca zo zahranicia na nas privat. Dalej vieme, ze je to podvodnik a zlodej, zial, schopny sme mu dokazat len tu nasu ciastku. Pravdepodobne ovlada dobre zakony, pretoze vie, v akych medziach sa moze hybat a co si moze dovolit, aby mu nic nehrozilo. Problem je ten, ze pani, ktora mu prenajima izbu, ho nemoze hned vyhodit, ale ma 2 mesacnu vypovednu lehotu. Tento mesiac jej skoro ani nezaplatil uz najom (dokonca zaplatil len polovicu) a tak ocakavame, kedy sa ztadeto bude snazit zdekovat. Pri odchode vraj berie vsetko mozne a my tu proste nemozme teraz travit cely den, kvoli jednemu chu****, len aby nic nezmizlo (cenne veci mame kazdy v izbach, tam verime, ze najskor nepojde, lebo to je jednoznacny dokaz). Nejake rady/nazory ako dostat toho cloveka hlavne von z bytu a potom tam kam patri - do vazenia ? Samozrejme, veci typu dobit ho sa zvazovali, nic tym nevyriesim, skor si narobim problemy podla toho, ako sa v danych veciach hybe. Rozmyslame nad tym, ze to skusime dat do medii, ako vystrahu hlavne pred ostatnymi a nech sa poriadne zlakne a bude nuteny sa schovat, kazdopadne sme s bratom odhodlani ist co najdalej a skusit dosiahnut spravodlivost, pretoze zatial je podla vsetkeho chraneny daleko viac on, ako my...
Napisal som tu len cast, je to strasne na dlho, tak snad to bude davat ako taky zmysel. Dakujem vam za pomoc.
Zijeme spolu s bratom v CR. Pred par mesiacmi sa k nam pristahoval novy spolubyvajuci, ktory nas podviedol. Ano, bolo to z vlastnej hluposti a tak nam treba, nikdy sme sa doteraz nedali dobehnut, ale to nie je podstatou. Prisli sme cca o 300 eur a sme zmiereni, ze tie peniaze neuvidime. Nas novy spolubyvajuci posobil ako inteligentny, slusny, cistotny clovek, ktory je uz za vodou. Idealny clovek do bytu. Postupne (po podvode), ked nam zacali veci pomaly docvakavat, sme si o nom zacali zhanat informacie a veci, ktore sa o nom zdali byt jasne, boli uplne inak - typu, ze stavia dom, kde nam ukazoval aj podorys, papiere, ze ho ma kupeny a vraj ho uz len dovybavuje, atd. (je toho vela). Ma mnozstvo "rekvizit", ktore vyuziva k hraniu svojho divadielka, tak aby oblboval ludi. Cloveku, ktory je v strese to v tej chvili nedojde, lebo vsetko, co povie do seba zapada a dokaze to podlozit ci uz papiermi alebo padnymi argumentami. Dalej, nas pan podvodnik nemal problem podpisat s nami papier, ze sme mu dali peniaze a, ze ich prevzal, cize dalo by sa to pouzit, ale vzhladom na to, ze ma na sebe minimalne 13 exekucii (o tych vieme), by sme sa len stali dalsim cislom. Ako sa ten problem taha a pomaly krystalizuje za cele obdobie, mame potvrdene, ze nie sme jedini, ktorych podviedol, resp. aj okradol (stretli sme sa s niektorymi ludmi, o ktorych vieme, ze boli tiez obetou) a moze ich byt velmi vela. Na tychto ludoch sa mu, bohuzial, podarilo daleko viac zarobit. Ako vieme, vacsinou sa snazi oblbovat dievcata a rozhodne to na ne vie. Dokonca tych ludi stihol aj okradnut a ked sa rozhodne odist, kradne vraj udajne vsetko od hrncov az po neviem co. Vec sa ma tak, ze nikto z nich nebol na policii, sice nechapem preco, ale ich vec. Jedna slecna sa vraj obava, lebo si pozistoval cislo aj k jej rodicom a vraj sa im vyhrazal (neviem s cim presne) a jej rodicia su chori ci co, dalsi pan zas je na dochodku a uzavrel to tym, ze s tym nechce mat starosti, ze prisiel uz aj o viac penazi, ale ze v pripade sudu by boli ochotni ist svedcit proti nemu. Vieme o nom, ze falsuje aj uradne dokumenty - minimalne vypis z trestneho registra, ktory nam predlozil (uz vieme, ze 4 roky sedel a pravdepodobne sa dostal von na minulorocnu amnestiu), udajne ma viacero obcianskych preukazov, atd. Je to neskutocny manipulator, zeny, ktore podviedol a boli u neho v izbe (u nas na private) mu dokonca nasli niekde na stole v papieroch ako ma reagovat na otazky a hovadiny tohto typu. V tomto vie rozhodne chodit. Podarilo sa mu dokonca na cudzineckej oblbnut policajta a prihlasit jedno dievca zo zahranicia na nas privat. Dalej vieme, ze je to podvodnik a zlodej, zial, schopny sme mu dokazat len tu nasu ciastku. Pravdepodobne ovlada dobre zakony, pretoze vie, v akych medziach sa moze hybat a co si moze dovolit, aby mu nic nehrozilo. Problem je ten, ze pani, ktora mu prenajima izbu, ho nemoze hned vyhodit, ale ma 2 mesacnu vypovednu lehotu. Tento mesiac jej skoro ani nezaplatil uz najom (dokonca zaplatil len polovicu) a tak ocakavame, kedy sa ztadeto bude snazit zdekovat. Pri odchode vraj berie vsetko mozne a my tu proste nemozme teraz travit cely den, kvoli jednemu chu****, len aby nic nezmizlo (cenne veci mame kazdy v izbach, tam verime, ze najskor nepojde, lebo to je jednoznacny dokaz). Nejake rady/nazory ako dostat toho cloveka hlavne von z bytu a potom tam kam patri - do vazenia ? Samozrejme, veci typu dobit ho sa zvazovali, nic tym nevyriesim, skor si narobim problemy podla toho, ako sa v danych veciach hybe. Rozmyslame nad tym, ze to skusime dat do medii, ako vystrahu hlavne pred ostatnymi a nech sa poriadne zlakne a bude nuteny sa schovat, kazdopadne sme s bratom odhodlani ist co najdalej a skusit dosiahnut spravodlivost, pretoze zatial je podla vsetkeho chraneny daleko viac on, ako my...
Napisal som tu len cast, je to strasne na dlho, tak snad to bude davat ako taky zmysel. Dakujem vam za pomoc.
Re: Problem s podvodnikom
co tak ist na policiu?
To je jasne, vcera tam brat bol, povedali mu, ze jedine, co vieme dokazat je tych nasich 300 Eur, nic viac. Ostatni to, bohuzial, nemaju ako dokazat. Policajt povedal, ze si ho akurat preklepne, ale nemyslim, ze sa to niekam pohne, lebo nic nezisti.beardie napísal:co tak ist na policiu?
musis to riesit spolocne s ostatnymi, aby tam bola skoda aspon 500 euro
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vsak izby pekne zamknut na kluc, nech vam nic neslohne a jedine to riesit spolocnym tresnym podanim s tymi co sa ich to tiez tyka.
Mozno som to nenapisal zrozumitelnebeardie napísal:musis to riesit spolocne s ostatnymi, aby tam bola skoda aspon 500 euro
Soviet - zamykat, zamykame. Jedine, co moze ukradnut je nieco z kuchyne ako hrnce, mikrovlnka, kanvica,... Tym spolocnym trestnym oznamenim to chceme riesit, len vzhladom na to, ze tych ludi dokaze velmi slusne manipulovat, tak nikto nema dokaz az na nas, preto chceme cez tu TV skusit ziskat viac ludi. Aj nam ten papier podpisal az po tom, co sme mu dali peniaze, hoci to vobec nemusel a podla toho ako sa sprava, tak vie, co robi a vie, ze mu z toho najskor nic nehrozi, pokial sme jedini. Podla toho, co mi brat rozpraval, ked sa vcera stretol s par ludmi, ktorych podviedol, tak to je celkom psychopat. Mi to pride ako z filmu miestami. Vraj ukradol jednej slecne, ktorej nasluboval hory-doly (ako kazdej) pracovny notebook, ona jednak dostala pokutu vo firme tusim a este si ho musela odkupovat zo zalozne + kedze v tom case byval u nej, tak mu este dala peniaze, aby sa ho zbavila z jej bytu (lebo kecy typu, ze nema, co jest ci co), kedze sa bala. On sa vsade zdrzi take 3 mesiace a potom odide zas niekam inam snazit sa "zarobit", kedze nema kam ist (aj trvale bydlisko ma na mestskom urade v nejakej ceskej dedinke).
-
kukiak
Addict
No a co, ze je to len 300 eur? Sak hranica trestneho cinu je nejak 266E nie?
Len hovorime o CR, tam neviem, aka je ta hranica, ale pravdepodobne to uz bude trestny cin. Nad tym sme uz rozmyslali, ale ako posledna varianta asi len. Lebo neviem si predstavit, ze co mu bude pri takej malej sume hrozit - podmienka ? 1-2 roky ? a potom bude znova pokracovat ? Pri tom, aky to ma spad by som ho tam chcel dostat na isto a na co najdlhsie. Ani my netusime, coho vsetkeho je schopny.kukiak napísal:No a co, ze je to len 300 eur? Sak hranica trestneho cinu je nejak 266E nie?
Dakujem za nazory zatial kazdopadne
-
Grim
Darca
...vzhľadom k jeho minulosti by to podmienka určite nebola...
-
typek61
Darca
skuste to dat do novin, lebo taky podliak si to zasluzi drzim palce
Grim - To mas pravdu, ze to by len podmienka nebola. No, to skusime az na zaver. Takyto clovek si nezasluzi behat po slobode a vlastne, najskor by asi ani nebehal nebyt klausovej amnestie.
typek61 - Heh, dakujeme, uz sa na tom pracuje
.
Ono posledne dni sa aspon konecne lady pohli, po 1-2 mesiacoch tolerovania (co sme boli podvedeni) jeho pritomnosti a vsetkeho okolo toho, sa to posledne dni konecne niekam znovu pohlo. Nase domnienky boli potvrdene, uz ho len dostat z bytu von a pokracovat v dokonceni. Uvidime, co sa ukaze najblizsie dni.
typek61 - Heh, dakujeme, uz sa na tom pracuje
Ono posledne dni sa aspon konecne lady pohli, po 1-2 mesiacoch tolerovania (co sme boli podvedeni) jeho pritomnosti a vsetkeho okolo toho, sa to posledne dni konecne niekam znovu pohlo. Nase domnienky boli potvrdene, uz ho len dostat z bytu von a pokracovat v dokonceni. Uvidime, co sa ukaze najblizsie dni.
A naco bolo tych 300€? Pozicka? Nejak mi do nedava logiku. Nastahoval sa k vam a vy mu este penaze davate.
Samozrejme, ze to nebolo uplne hned na zaciatku, co sme mu tie peniaze dali, on vedel ako si vypracovat urcitu vzajomnu doveru + sedel velmi dobre povahovo a az potom to prislo. V podstate islo o nakup elektroniky, ktoru tvrdil, ze vie zohnat lacnejsie. Ja som si toho vedomy, ze to bola naivita, teraz sa uz viac-menej na tom smejeme, kde sme mali hlavu, lebo cely cas sa cudujem, ako niekto moze naletiet podvodnikovi a sam to spravim. Ale chcem to doriesit, lebo sme jedini zatial, co ten dokaz maju a je poriadne vychcany.wladas napísal:A naco bolo tych 300€? Pozicka? Nejak mi do nedava logiku. Nastahoval sa k vam a vy mu este penaze davate.
Ak je ten podvodník tak sofistikovaný, potom je takmer nemožné nedať sa napáliť.
Do času kým ešte býva u vás by ste sa ešte možno mohli obrátiť na niekoho kto vymáha dlhy. Takých sa on zrejme bojí najviac. Ale kde sa po niekoho takého dostať je tiež problém, plus možno nejaké ďalšie výdavky navyše a neistý výsledok.
Do času kým ešte býva u vás by ste sa ešte možno mohli obrátiť na niekoho kto vymáha dlhy. Takých sa on zrejme bojí najviac. Ale kde sa po niekoho takého dostať je tiež problém, plus možno nejaké ďalšie výdavky navyše a neistý výsledok.
Thovt napísal:Ak je ten podvodník tak sofistikovaný, potom je takmer nemožné nedať sa napáliť.
Ako som spominal, ze posledne dni sa veci pohli konecne nejakym smerom, tak od vcerajsieho vecera uz s nami nebyva. Kedze on netusil, co vsetko o nom vieme a s kym komunikujeme, tak sme ho prekvapili. Stretli sme sa v nasom byte aj s dalsimi podvedenymi (o ktorych vieme) + majitelkou bytu a vybavili sme to. Spociatku posobil dost suverenne a arogantne, stylom, ze to on je vlastne podvedeny a okradany, a ze on nic nespravil. Bola celkom dusna atmosfera, ale nakoniec si najskor uvedomil, ze vieme o nom uz privela a je cas sa posunut, tak nemal problem s podpisanim papiera o okamzitom vystahovani. Je fascinujuce, ale aky ma mozog a ako rychlo mu to pali, lebo na to, ze to necakal a bola to urcite stresujuca situacia, posobil kludne a snazil sa nas zas dostat tam, kam on chcel, aby z toho profitoval. Ale to sa mu nepodarilo. Ku koncu uz bolo vidno, ze ma aj strach a zahral to na to, ze on je vlastne ten ukrivdeny, ten chudacik.
Takze prvy bod mame vyrieseny, uvidime ake budu jeho dalsie kroky ci nas niecim prekvapi alebo nie. Uz mozme aspon postupovat pokojnejsie.
Pre istotu by som nechal vymenit zámky ...
To uz sa stalo, lebo minuly tyzden sa mu udajne vraj "stratili" kluce, tak si musel ist urobit kopiu.beardie napísal:Pre istotu by som nechal vymenit zámky ...
-
Soviet
Darca
A co teda planujete dalej s nim? Alebo vam toto stacilo, ze dostal priucku? Ako sa z toho vykrutil a pustili ste ho, ked tam boli ini, ktory tie mali s nim problem? Aj povedal nieco, ze spravi na napravu?
No ako som povedal, chceme skusit tie media, kedze komplet cely pribeh so vsetkymi detailami je celkom zaujimavy a myslime si, ze by to tam preslo. Rozhodne chceme, aby skoncil vo vazeni a nemienime po tom, co sme ho dostali z bytu prestat. On si da mozno chvilku odmlku, ale potom bude zas nabalovat zenske a slubovat im vsetko mozne, aby z nich vytiahol peniaze a na konci aj vykradol. On nic ine ani robit nevie. Akurat som sa cudoval, ze co tak inteligentneho a prijemne posobiaceho cloveka donutilo, aby zacal zit takyto zivot alebo ci je to len jedno z jeho dalsich divadielok (dokazal zahrat vsetko, vsetky nalady doveryhodne, privlastnoval si cudzie zivotne pribehy za svoje a ked si to clovek chcel overit a nepozeral sa uplne do hlbky, tak to sedelo, nechapem). On v tom je ocividne zbehly a toto rozhodne necakal, mozno to, ze sa mu niekto postavil este ani nezazil. Jasne, pustili sme ho, zas nemozme mu obmedzovat slobodu, aj ked je to hajzel. Myslim si, ze ked sa nazbiera viac veci a potom sa poda trestne oznamenie, tak policia nebude mat problem s tym, aby ho nasla. Postupne nam pribudaju dalsie dokazy, ale tie tu rozoberat pre istotu nechcem. A ci povedal, ze spravi napravu ? Kdeze, on je strasne prespekulovany a vie v momente zareagovat na vsetko. On sa snazil z toho vykluckovat, aby este nieco z toho mal. Samozrejme, ze vsetko popieral a hral to na to, ze on je poskodeny. Uprimne, este som snad nikde nevidel podvodnika, ktory by to mal takto celkovo prepracovane a poprepajane a vedel dat na vsetko (spociatku) racionalny dovod. Ale mal asi doteraz vzdy stastie, ze sa stihol zdekovat skor ako to zacal niekto do hlbky riesit alebo sa to ludia bali riesit. Teraz sa mu to uz podla mna ruca ako domcek z karat a ja len dufam, ze spravodlivost este nevymrela a dostane sa do vazenia na pekne dlho.Soviet napísal:A co teda planujete dalej s nim? Alebo vam toto stacilo, ze dostal priucku? Ako sa z toho vykrutil a pustili ste ho, ked tam boli ini, ktory tie mali s nim problem? Aj povedal nieco, ze spravi na napravu?
mozno by bolo dobre pre zaciatok pochopit par veci:
1/ziadna spravodlivost nejestvuje
2/za hlupost sa plati
3/zamykat dvere v ramci bytu ma iba minimalny vyznam-vyrazi ich aj 50kilovy clovek do 10sekund..
4/aspon sam vidis ze ludia su casto neuveritelne naivni a svojim nezaujmom o riesenie problemov iba pomahaju podvodnikom aby dalej pokracovali vo svojej cinnosti
1/ziadna spravodlivost nejestvuje
2/za hlupost sa plati
3/zamykat dvere v ramci bytu ma iba minimalny vyznam-vyrazi ich aj 50kilovy clovek do 10sekund..
4/aspon sam vidis ze ludia su casto neuveritelne naivni a svojim nezaujmom o riesenie problemov iba pomahaju podvodnikom aby dalej pokracovali vo svojej cinnosti