Cistenie klimy - ktory servis
Cistenie klimy - ktory servis
caute viete poradit kde dat vycistit klimu ?
z tejto ponuky http://www.zlavadna.sk/bratislava/sluzby/automoto
AUTOSERVIS RUBEN
MM autocentrum
Autoservis spol. TAZO s.r.o.
F1 PIT STOP
DECAM
z tejto ponuky http://www.zlavadna.sk/bratislava/sluzby/automoto
AUTOSERVIS RUBEN
MM autocentrum
Autoservis spol. TAZO s.r.o.
F1 PIT STOP
DECAM
Re: Cistenie klimy - ktory servis
Zajtra idem do jednej firmy na cistenie klimy, dam referenciu, ked to bude.
Daj to vycistit ozónom, to stoji bezne 20-25 eur a k tomu si kup este novy pelovy filter.
ja som dnes absolvoval komplet servis klimy. nasiel som kupon na zlavedna. klima mi fungovala bez problemov, ziadny zapach ani nic, davam to kontrolovat pravidelne.
http://www.zlavadna.sk/zlava_75995_komp ... imatizacie
31,90€. kupon zahrnal:
pripojenie a skúška tesností (vákuovanie systému)
odsatie starého chladiva
odsatie starého oleja
prečistenie celého klimatizačného systému
doplnenie systému olejom, doplnenie systému UV farbivom,
naplnenie systému chladivom R134a
test tlaku kompresora
meranie účinnosti chladenia
tlač nameraných hodnôt
zaplombovanie servisných portov
vystavenie servisnej knižky
čistenie klimatizácie ozónom (mikrobiologická dezinfekcia, zabraňuje alergickým reakciám)
14 denná garancia opätovného naplnenia grátis pri prípadnej netesnosti systému
robili mi to v ddauto, som spokojny. technik mi vysvetlil, poukazoval... takze super. nedoplacal som nic. objednaval som sa mesiac dopredu. po vcerajsich horucavach mal vela telefonatov a objednavok, pretoze vela ludom odisla klima.
http://www.zlavadna.sk/zlava_75995_komp ... imatizacie
31,90€. kupon zahrnal:
pripojenie a skúška tesností (vákuovanie systému)
odsatie starého chladiva
odsatie starého oleja
prečistenie celého klimatizačného systému
doplnenie systému olejom, doplnenie systému UV farbivom,
naplnenie systému chladivom R134a
test tlaku kompresora
meranie účinnosti chladenia
tlač nameraných hodnôt
zaplombovanie servisných portov
vystavenie servisnej knižky
čistenie klimatizácie ozónom (mikrobiologická dezinfekcia, zabraňuje alergickým reakciám)
14 denná garancia opätovného naplnenia grátis pri prípadnej netesnosti systému
robili mi to v ddauto, som spokojny. technik mi vysvetlil, poukazoval... takze super. nedoplacal som nic. objednaval som sa mesiac dopredu. po vcerajsich horucavach mal vela telefonatov a objednavok, pretoze vela ludom odisla klima.
Presne tam idem aj ja
Tak uvidim, dufam, ze bude spokojnost. Tiez som cakal mesiac.
super icefiresr. daj vediet potom
ja som tam bol cca 2 hodky lebo rano este vybavoval kopu telefonatov.
Bol som tam, dosiel na cas, ale pol hodinu som cakal, kym ma zobrali. Typek spravil co mal (daval pozor na detaily, bol v pohode a mal respekt pred autom) a za hodku som odchadzal cca prec. Kupoval som si aj filter, predtym som si stary vymontoval na mieste a rovno som u nich kupoval novy. Uctovali mi 5 Euro za robotu, pricom filter nevyberali (ja som si ho vybral). Tak som im teda povedal, ze to nezplatim a nakoniec mi tych 5 Euro dali za robotu dali naspat.
Celkovo v pohode, az na tu robotu za vybranie filtra.
Celkovo v pohode, az na tu robotu za vybranie filtra.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A za co chceli 5 eur, ked si si ty menil filter??? 
To som sa ich tiez pytal 
jefty - Ako casto si servisujes klimu? Lebo hento je uplne ze total fullovka. Ja len ze napr na fotrovej fabii sa este servis klimy nerobil a to ma uz 8 rokov a 150k km. Chladi super. Ale myslim ze raz si to uz daval trocha vydezinfikovat. Ale menit cele chladivo...naco?
Problemy su, len este nevypukli a ked skoncis s astmou, tak potom zistis, ze to asi nebolo len tak. Za 8 rokov mas klimu uz minimalne na polovicu vyprazdnenu, takze zbytocne bezi na vyssie otacku. O bakteriach ani nehovorim a za 8 rokov to nebude len o vymene peloveho filtra, ale aj vyparniku.
Manualna klima nema ziadne otacky pokial viem. Bud ide, alebo ne. Pred 8 rokmi sa do aut invertery bezne nedavali.
-
hrban
Addict
Mmnt, kvalitný autoservis na doplnenie klimy ? LOL na čo potrebuješ kvalitný servis, buďto servis na to má mašinu, alebo nemá. Ak má tak stačí zapojiť červený kohútik na červenú dierku a modrý kohútik na modrú dierku
. Čo sa dá na tom po*ebať ? A mašina potom robí všetko automaticky, servisák si môže 30 min s cigaretou v papuli sedieť na dvore, potom vytlačí protokol a dá ti ho do ruky a zaplať. Čistenie detto. Kdekoľvek prídeš spravia to +- rovnako, vyber si asi len podľa ceny.
Plus, tiež som klímu dopĺňal po 8 rokoch prvý krát. Senzor hodí chybu, nízky tlak v nádržke klíma sa vypne a treba doplniť, žiadna veda kolo baktérií a plesní a peľu. Klíma mi krásne voňia (mením peľák keď treba) a to, že tam sú baktérie ? kým to nesmrdí, mi je úplne v <->. Ja niesom z mesta a viem, že v bubline sa žiť nedá, i nech čistíš ozónom, čo mesiac, tie tam aj tak budú. Astmy a alergie ma netrápia, možno preto, že nežijem v bubline ale to je na dlhšiu OT debatu
.
Plus, tiež som klímu dopĺňal po 8 rokoch prvý krát. Senzor hodí chybu, nízky tlak v nádržke klíma sa vypne a treba doplniť, žiadna veda kolo baktérií a plesní a peľu. Klíma mi krásne voňia (mením peľák keď treba) a to, že tam sú baktérie ? kým to nesmrdí, mi je úplne v <->. Ja niesom z mesta a viem, že v bubline sa žiť nedá, i nech čistíš ozónom, čo mesiac, tie tam aj tak budú. Astmy a alergie ma netrápia, možno preto, že nežijem v bubline ale to je na dlhšiu OT debatu
wladas - dostal som taku servisnu knizku ku klime dnes, kde je napisane, ze ako by som sa mal starat o klimu a je tam napisane, ze by sa mala servisovat kazdych 15 000 km (no nebolo tam myslim specifikovane, ze ktore ukony sa maju robit), ale tak nemyslim si ze je potrebne robit to tak casto.
Odkedy som kupil auto tak klima este servisovana nebola (iba dezinfekcia ozonom), takze som to dal urobit teraz nakomplet. No kazdy rok pred letnou sezonou je potrebne minimalne skontrolovat mnozstvo chladiva, tesnost systemu a dezinfekcia ozonom. Dezinfekcia ozonom stoji do 10 eur, pripadne sa da kupit aj taky sprej, s ktorym si to moze kazdy urobit sam. Takze to treba stihnut vzdy kym zacnu tie najteplejsie dni, ale tak akurat je to dat spravit okolo maja. V zime je tiez treba pustat klimu, aby nezatuchla.
Odkedy som kupil auto tak klima este servisovana nebola (iba dezinfekcia ozonom), takze som to dal urobit teraz nakomplet. No kazdy rok pred letnou sezonou je potrebne minimalne skontrolovat mnozstvo chladiva, tesnost systemu a dezinfekcia ozonom. Dezinfekcia ozonom stoji do 10 eur, pripadne sa da kupit aj taky sprej, s ktorym si to moze kazdy urobit sam. Takze to treba stihnut vzdy kym zacnu tie najteplejsie dni, ale tak akurat je to dat spravit okolo maja. V zime je tiez treba pustat klimu, aby nezatuchla.
nie je to celkom tak ako pises. do niektoreho servisu prides, povies vymena naplne a oleja, spravia ti to a klima ti nepojde.. nie je umenie dat si zaplatit za robotu, ktoru spravis, ale najskor skusit ci je vsetko ok.. ja som bol u kamarata na vymenu chladiva a nakoniec mam v p-ecku klima kompresor. a u nas v servise by mi vymenili naplne a fajront. to, ze to nejde, to ich nezaujima.. svoju pracu odviedli.hrban napísal:Mmnt, kvalitný autoservis na doplnenie klimy ? LOL na čo potrebuješ kvalitný servis, buďto servis na to má mašinu, alebo nemá. Ak má tak stačí zapojiť červený kohútik na červenú dierku a modrý kohútik na modrú dierku. Čo sa dá na tom po*ebať ? A mašina potom robí všetko automaticky, servisák si môže 30 min s cigaretou v papuli sedieť na dvore, potom vytlačí protokol a dá ti ho do ruky a zaplať. Čistenie detto. Kdekoľvek prídeš spravia to +- rovnako, vyber si asi len podľa ceny.
-
hrban
Addict
LOL, keby to bolo 150 000 km tak uverím, ale 15 tis ? to mám za pol roka
By som sa nedoplatil. By som mohol asi rovno s olejami robiť 
wladas - Lebo ja ozaj viem ake auto ma aku klimatizaciu, v akej to ma vybave a i.
hrban - Neverim tomu, ze ti klima vonia a tomu neveris urcite ani ty. Mozes menit pelovy aj kazdeho pol roka, jednoducho domu neuverim. Ked teba netrapi astma, alergia alebo ina choroba, tak prosim, je to tvoja vec. Ale ked budes mat deti, tak potom k tomu budes urcite pristupovat inak alebo ked budes trpit alergiou ci astmou.
jefty - Za 10 eur mas dezinfekciu ozónom tak pri stasti na zlavovom portali, kde zhanaju zakaznikov v hluchom obdobi. Inak ti to za 10 eur s poriadnym strojom nikto nespravi, mozno tak s hrackou, ktora dava male mnozstvo ozonu, ktore je prakticky neucinne.
150 000 a aj 15 000 je cislo, ktore o nicom nehovori. Radsej to dat spravit raz na jar a je po probleme.
Tu je clanok o chorobách - http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev ... apal-pluc/
hrban - Neverim tomu, ze ti klima vonia a tomu neveris urcite ani ty. Mozes menit pelovy aj kazdeho pol roka, jednoducho domu neuverim. Ked teba netrapi astma, alergia alebo ina choroba, tak prosim, je to tvoja vec. Ale ked budes mat deti, tak potom k tomu budes urcite pristupovat inak alebo ked budes trpit alergiou ci astmou.
jefty - Za 10 eur mas dezinfekciu ozónom tak pri stasti na zlavovom portali, kde zhanaju zakaznikov v hluchom obdobi. Inak ti to za 10 eur s poriadnym strojom nikto nespravi, mozno tak s hrackou, ktora dava male mnozstvo ozonu, ktore je prakticky neucinne.
150 000 a aj 15 000 je cislo, ktore o nicom nehovori. Radsej to dat spravit raz na jar a je po probleme.
Tu je clanok o chorobách - http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev ... apal-pluc/
-
hrban
Addict
Klimu si viem vycistit AJ Sam takze ak by bolo treba tak vycistim.
Hold kamarat mal pech. Pozri elekrronika klimy je prosta. Jeden senzor meria tlak. Ak do urciteho casu nenastane kompresia, kompresor SA automaticky vypne a ECU bude hlasit chybu nizka kompresia. Mas dve moznosti. Budto nie je z coho tvorit kompresiu alebo kompresor v prdeli. Tak co je lepsie skusit doplnit alebo hned menit kompresor ?
Hold kamarat mal pech. Pozri elekrronika klimy je prosta. Jeden senzor meria tlak. Ak do urciteho casu nenastane kompresia, kompresor SA automaticky vypne a ECU bude hlasit chybu nizka kompresia. Mas dve moznosti. Budto nie je z coho tvorit kompresiu alebo kompresor v prdeli. Tak co je lepsie skusit doplnit alebo hned menit kompresor ?
Sak ja som len vysvetloval aby bolo jasnoheker napísal:Lebo ja ozaj viem ake auto ma aku klimatizaciu, v akej to ma vybave a i.
Presne tak. Uz principu ze na vnutornom vymenniku klimy sa robi kondenz (preto klima dobre vysusuje vzduch) tak sa tam lepi bordel a kvasi to tam. Hnus velebnosti.heker napísal:hrban - Neverim tomu, ze ti klima vonia a tomu neveris urcite ani ty. Mozes menit pelovy aj kazdeho pol roka, jednoducho domu neuverim. Ked teba netrapi astma, alergia alebo ina choroba, tak prosim, je to tvoja vec. Ale ked budes mat deti, tak potom k tomu budes urcite pristupovat inak alebo ked budes trpit alergiou ci astmou.
Hej. Skor je to casom. V klime to kvasi aj ked auto stoji.heker napísal:150 000 a aj 15 000 je cislo, ktore o nicom nehovori. Radsej to dat spravit raz na jar a je po probleme.
Naozaj sa vies dostat az k vnutornemu registru (vyparnik)? Alebo mas len vnutorny pocit ze dakde to uz nastriekas, ono si to nasaje a hotovo? To urcitehrban napísal:Klimu si viem vycistit AJ Sam
Kazdopadne ozon nestaci.. Ak uz poriadna dezinfekcia ozonom ale po tejto ostavaju mrtve bakterie na vyparniku, preto je idealne vystriekat priamo ten vyparnik nejakym sajrajtom na to urcenym a nasledne pouzivam este spray od wurthu (striebro).. Co sa tyka klimy, akurat min tyzden som menil chladivo aj olej - v celku sme sa nudili tak sme merali teplotu na vyduchu pred a po vymene a rozdiel bol cca 2°.