27" herny monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xH4wK

Re: 27" herny monitor

Príspevok od používateľa xH4wK »

Nebudem na teba uz reagovat, pravdupovediac bola to sranda ale uz mam toho dost, ty si musis nieco dokazat aj ked nechapem preco..
Zostavu ktoru si vymenoval by som si ja vzivote nepostavil, pretoze potrebujem miesto v case a premiove komponenty ktorym verim.. preto zostava ktoru mam spokojne bezi uz cez 3 roky bez akehokolvek problemu (LGA2011 som si tiez buildoval hned po vydani..) a stale je zrejme vykonnejsia ako vacsina toho co ty dnes postavis..
Mimochodom to tvoje autotune taktiez nieco dokazuje..

papa :)
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DropDead »

zaujímavé, celá tvoja reakcia mohla byť v podobe linku na produkt, no ty nie, a áno, musím niečo dokazovať a to, že nebude mi nejaký človek ako ty hovoriť do toho, čo robím, pretože to robím už dlho a viem, čo je kvalita

potrebuješ miesto v case ? aha, takže hlavne, že tam bude corsair 900D...práve naopak, je chvályhodnejšie postaviť niečo malé s maximálnym výkonom bez kompromisov, pretože kto chce mať PC ako šatník ? ako socket 2011, tak 1155 a nakoniec 1150 starne, 2011 doska pri vydaní rovnako zostarla ako 1155 v tom istom čase s tým rozdielom, že si socket 2011 drží príliš vysoké ceny a hlavne nižšiu pozornosť od výrobcov, čo nie je prípad iných socketov (1155/1150); je toho omnoho viac, no toto malo byť len krátke zhrnutie;
takže poďme k autotune - naschvál som ho uviedol...prečo ? pretože roky rokúce sa na niečo ako automatické pretaktovanie nedalo spoľahnúť a istotou bolo vždy manuálne taktovanie, ktoré si však žiadalo mnoho pozornosti - hovorím už o taktovaní do limitov, kde je potrebná podrobnejšia znalosť funkcií a všetkých premenných (zoberme si do úvahy len napätia, je ich neuveriteľne veľa)
aká je situácia dnes ? Asus v tomto (klobúk dolu) robí vynikajúcu robotu už dva, či tri roky, no teraz ? teraz môžem po rokoch povedať, že už sa nemusím zaoberať zdĺhavým - niekoľkohodinovým manuálnym taktovaním, keď mi teraz stačí niekoľko kliknutí a mám na svete OC s hodnotami, ktoré by väčšina "overclockerov" nedosiahla...a hlavne stabilitu

prémiové komponenty, uveď ma do obrazu, čo sú podľa teba prémiové komponenty ?

mám pocit, že teraz si tu niečo chceš dokázať aj ty - hlavne po prečítaní "a stale je zrejme vykonnejsia ako vacsina toho co ty dnes postavis"
zatiaľ len mávaš rečami, no žiadne presné pomenovania, žiadne vecné tvrdenia
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

xH4wK napísal:Ukaz mi prosim 144Hz G-Sync 1440p IPS panel a potom ho kupim.. kym ale nie je tak sa uspokojim s TN.

PS: Ten ich panel zatial nikto nevidel, nevie aky bude, tak sa zdrz predcasnych hodnoteni a oznacovani ludi za ovecky..
A co ze ten panel nikto nevidel? Nikto kto v tom ma trochu prehlad ho vidiet nepotrebuje, staci vedietpo ze je to TN.

No a co ze nie je 1440p? To s kvalitou obrazu nema nic spolocne. To je len hra s cislami. Meranie vtakov, kto ma vacsieho. Chvalit sa pred susedom ze mam o "5 pixelov" viac.
A ta frekvencia je o tom istom. Len marketing. Podstatne je aku to ma realne odozvu a lag. Nie to co tam napise vyrobca.
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Nudite ma chlapci. Rozoberat tu co je highend je trochu moc nie? Pre mna zacina na 2k a povacsine chcem to najlepsie ale cenovo niekde pri zemi.
Ako som uz pisal chcem sa presunut z TN niekde nie kupit TN za 800euro. 60hz mi staci aj stacilo do teraz a bol som spokojny. Len aby som po kupe noveho monitora nemal kamaratov duchov, ani 1s odozvu :}
xH4wK

Ryan Giggs napísal: A co ze ten panel nikto nevidel? Nikto kto v tom ma trochu prehlad ho vidiet nepotrebuje, staci vedietpo ze je to TN.

No a co ze nie je 1440p? To s kvalitou obrazu nema nic spolocne. To je len hra s cislami. Meranie vtakov, kto ma vacsieho. Chvalit sa pred susedom ze mam o "5 pixelov" viac.
A ta frekvencia je o tom istom. Len marketing. Podstatne je aku to ma realne odozvu a lag. Nie to co tam napise vyrobca.
Celkom nechapem co ma znamenat tvoj post - co ma dokazat/na co poukazat ? Mozes to prosim vysvetlit ?
Ja som napisal ake su moje poziadavky a ze ich PG278Q splnuje, nie som sam kto sa na tento monitor tesi a tvoj prispevok mi nedava absolutne ziadny zmysel v tomto kontexte.
Pretoze nie je realne aby si porovnaval <1440p, <120Hz.. TN je samozrejme bezkonkurencne najrychlejsi a ak ASUS zvladne farebne spektrum toho monitora upravit a priblizit k IPS (asus community manager "JJ" prirovnava k e-IPS) tak to bude len bonus..
nie som grafik, nevyzadujem perfektne farebne podanie a aj ked sa mi IPS paci tak jedinym dovodom prechodu na 1440p bolo pre mna rozlisenie, hlavne aby som efektivnejsie vyuzil moje SLI a mal podstatne viac miesta na ploche..
nesiel som po IPS a farbach, len v dobe kedy som monitor kupoval neboli ziadne TN 1440p monitory.. aspon som ziadne nenasiel v ponuke
Myslim, ze takto uvazuje vela ludi ktori primarne hraju na PC hry..
Vsetko co som tu napisal su osobne preferencie ktore ma zrejme kazdy ine a nemozes zhadzovat akykolvek produkt len preto, ze ty potrebujes IPS a preto je vsetko ostatne zle.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

xH4wK napísal:Celkom nechapem co ma znamenat tvoj post - co ma dokazat/na co poukazat ? Mozes to prosim vysvetlit?
Nečítal som celý tvoj post lebo už začínaš nudiť aj mňa. Čo sa ti snaží vysvetliť je IPS > TN. Bodka.

//a ešte že si naivná ovca ktorá naletí marketingu.
xH4wK

Preco sa mi to snazi vysvetlit ked nikde nepisem, ze TN je minimalne co sa tyka farebneho podania lepsie ako IPS ? Este s tym aj suhlasim.. ale co sa tyka dalsich technickych detailov a moznosti je PG278Q na hranie hier lepsie ako akykolvek iny IPS 1440p monitor.. to sa zase snazim vysvetlit ja

Ja naletim marketingu ? Ja idem vyslovene po technickych funkciach ktore mi vyhovuju a zatial ich nenajdem v ziadnom inom monitore.. ak to znamena ze som ovca tak prosim, som ovca.

Aby sme sa vratili naspet k teme.. ja som len ukazal rocketterovi, ze prichadza ROG verzia monitora od asusu ktora je vyslovene robena na hranie.. a kedze hlada monitor na hranie ktory bude mat nizke odozvy a bude 1440p tak je to myslim relevantne.. nevidim ziadny dovod na dalsie argumentacie.

Teraz si troska spravim srandu no pride mi to ako keby sme sa bavili o vidlicke a noziku.. vidlicka (1440p IPS panel) je lacnejsia ako nozik (PG278Q) no oboje dokazu oddelit 2 kusy masa od seba, nozik je lepsi v rezani pretoze bol na to nadizajnovany ale vidlicka dokaze este navyse kus masa napichnut.. logicky by bola vidlicka financne efektivnejsia volba.. ale kto chce len maso rezat tak si kupi nozik aj ked je drahsi... dufam, ze sa chapeme ?

PS: uNfEiL ak nechces citat posty tak prosim ani nereaguj ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To je blud že su TN bezkonkurenčne najrychlejšie. Dnešne VA a IPS sa rychlosťou TN vyrovnaju. To bola vyhoda TN. Ale už sa ostatne technologie dotiahli a preto už nie je žiaden dôvod o TN čo i len uvažovať. Veď už aj niektore televizory su na tej urovni. Tak prečo kupovať TN? A ešte za nejakych 600-700 dolarov. Veď je to chore...
Ano, kto chce si to kupi. To je každeho vec. Su to ale vyhodene peniaze, keďže IPS či VA ponuknu oveľa viac.

A kto prosim teba porovnaval 1440p s 144 Hz?
xH4wK

Nie, ani VA ani IPS sa na TN v rychlosti nevyrovnaju.. a prosim ta, nenahovaraj si nieco co nie je pravda, fakt.. myslis, ze ak by boli IPS a VA schopne rychlosti ktorej je schopne TN nemali by sme tu davno 144Hz VA a IPS panely ? VA a IPS zvladnu kolko ? minimalne 5ms GTG ? TN ma 1ms GTG... preto je schopne vysokych ffrkvencii co VA a IPS bez ustupkov nie su schopne. A pozor .. nebavim sa teraz o input lagu ale o tom ako rychlo je schopny pixel ist z vypnuteho stavu na zapnuty a naspet
Ano su IPS a VA panely ktore maju nizky input lag a hranie na nich je urcite super, hlavne ak budu mat G-Sync, kazdopadne jedna z podmienok ktore ja osobne pozadujem je 120/144Hz refresh rate .. a to zatial a mozno nikdy IPS a VA panely nedosiahnu
Mimochodom relativne ok video 60Hz vs 144Hz -
Ryan Giggs napísal: A kto prosim teba porovnaval 1440p s 144 Hz?
... ty si nieco pisal o 1440p a frekvencii ?
Ryan Giggs napísal: No a co ze nie je 1440p? To s kvalitou obrazu nema nic spolocne. To je len hra s cislami. Meranie vtakov, kto ma vacsieho. Chvalit sa pred susedom ze mam o "5 pixelov" viac.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

xH4wK napísal:PS: uNfEiL ak nechces citat posty tak prosim ani nereaguj ;)
Nepotreboval som čítať ten konkrétny príspevok, tie predchádzajúce slohy mi úplne stačili na to, aby som poznal tvoj názor a pohľad na vec. Vlastne točíš furt o tom istom dookola. Ale v poriadku, tvoj názor ti neberiem :roll:.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

xH4wK: Prestan s tym nezmyselnym offtopicom, ktory tu predvadzas. Pokial nemas co povedat ako radu pri kupe 27" LCD na hry, tak nic nepis.
xH4wK

27" herny monitor

Ja sa cely cas drzim temy o hernych monitoroch.. Dropdead tu zacal rozoberat co vsetko postavi v cene 1k a taky unfeil nenapisal k monitorom snad ani slovo.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Píše sa monitor do 270€ ty si hodil link na 600€ asus, ktorý sa ešte nepredáva a potom si sa začal hádať s každým o tom ako je TN panel lepší.
Už aj autor témy sa rozčuloval, že sa len hádate ako malé deti, Btw navrhujem xhawk-a totálne ignorovať a snáď prestane s post huntom.

Btw ja som si tie posty čítal, ale o kúpe monitoru za 270€ som sa dozvedel veľkú <->.
xH4wK

Neviem kde si ty vycital 270e ale on pisal okolo 500e .. ja som postol ten monitor ako alternativu ak si je ochotny priplatit ;)
BTW s tym post huntom si ma pobavil, taktiez s tym ako ja presviedcam niekoho ako je TN lepsi .. ujasnime si to - ano bohuzial TN je lepsi na hranie, IPS je lepsi na vsetko ostatne.

Mimochodom, ak by tu niekto nezacal s ovcami a idiotmi ziadne hadky by neboli, takze by som riesil skor root cause ako workaround.
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rocketter23 »

DropDead napísal:poviem ti to asi tak...
http://www.alza.sk/32-benq-bl3200pt-d1529260.htm

a ak je ti príliš veľký alebo by si chcel ešte niečo rýchlejšie (čo by som pri možnosti mať za takú cenu 32" oželel), tak s mojim požehnaním (sám ho mám):
http://lcd-monitory.heureka.sk/hp-zr2740w/
je rýchly ako diabol

podľa mňa sa nič iné neoplatí v tejto kategórii :)
Co si myslite o tom? Oplati sa viac ako to hp? Cital som aj ze to rozlisenie na takom velkom panely neni nic moc tak neviem co si mam o tom mysliet.
Napísať odpoveď