Medicína - Na Slovensku (Košice) alebo v Česku (Plzeň) ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Julienn
Novice
Novice

Medicína - Na Slovensku (Košice) alebo v Česku (Plzeň) ?

Príspevok od používateľa Julienn »

Ahojte, chcela by som poprosiť o radu... prijali ma tento rok na dve lekárske fakulty a to UPJŠ v Košiciach a na LF v Plzni. Mám teraz dilemu na ktorú vlastne ísť. Na Košice som drela a Plzeň som trošku odflákla lebo som vedela že už som prijatá do KE. Viacerí mi odporúčali skôr Plzeň a ja už naozaj neviem. Spočiatku som bola 100% rozhodnutá pre Košice, boli mojou prioritou ale teraz počúvam na to rôzne názory a som trošku nerozhodná. Prosím, ak máte skúsenosti so štúdiom na týchto fakultách dajte prosím vedieť klady a zápory aby som si to mala ako porovnať. Ďakujem :)
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Re: Medicína - Na Slovensku (Košice) alebo v Česku (Plzeň) ?

Príspevok od používateľa ktozesomja »

Ja som počul o KE také veci, že je to najhoršia medicína na SR, že je to tam veľmi o úplatkoch a podobne. Ale zas mám tam jednu kamošku a už je vo štvrtom ročníku a nepočul som nikdy, že by sa sťažovala na niečo.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Každá škola je o úplatkoch, pokiaľ na nej študujú ľudia, ktorí na tú školu jednoducho nemajú a nezvládajú ju.

Ale inak poznám pár absolventov medicíny z KE a ani jeden sa nesťažoval, že je to tá najhoršia škola. Samozrejme o medicíne v Plzni som v živote nepočul, takže nemôžem porovnať. Len som reagoval na ktozesomja.. :)
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

ne medicine davat uplatky? a potom ked bude mat doktor niekoho operovat tak tiez da dakomu uplatok aby zanho zaskocil?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prijmacie konania byvaju uplatkove, aj niektore skusky, stale ale dufam ze klucove skusky su neuplatitelne, ale nechcem si robit falosne nadeje. :D
Do Martina sa chodi a aj vzdy chodilo vela na uplatky, take verejne tajomstvo. :)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ja si nemyslim zeby UPJSka bola taka zla ako na nu poniektori nadavaju. Poznam viacej ludi co tam studuju a vyslovene.sa nevyplakavaju ako niektori neprajnici na nete
Kazda medicina je makacka a nikde to nebude lahke ani v Plzni ani v Ke. Inak za mna asi Ke, kedze tam idem aj ja sam :-D
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Plasmon napísal:Kazda medicina je makacka a nikde to nebude lahke ani v Plzni ani v Ke. Inak za mna asi Ke
Áno, tak. Na KE nemôžem povedať nič, kedže som sa tam nehlásila, len sa ku mne dostalo pár názorov na fóre (údajne vysoký tlak a bezohľadnosť voči študentom, ale iní si zasa pochvaľujú; od človeka k človeku sa názory na LF UPJŠ menia). Neviem nakoľko sa Plzeň líši od ďalšej lek.fakulty CUNI v Hradci Králové, kde som prijímačky robila, ale český školský systém sa mi zdá vo všeobecnosti efektívnejší; byť tebou, vybrala by som si Čechy. Každému však vyhovuje niečo iné a je dôležité si zvážiť aj to, či by si chcela po štúdiu ísť do zahraničia, alebo ostať doma.
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

Zdá sa mi, že v Plzni je medicína pod UK a ešte k tomu je to veľmi príjemné mesto, ktoré kultúrne žije. Neštudujem medicínu, ale byť tebou, idem do Čiech.
Napísať odpoveď