Chorvatsko
Re: Chorvatsko
Zdravím, tak máme naplánovanú trasu do Chorvátska, cez Maďarsko - Rajka > Csorna > Szombathely > Körmend > Zalaegerszeg > Nagykanizsa > Letenye > Zagreb
1. Kde je najlepšie si dať prestávku počas tejto trasy? - Konkrétne miesta
2. Kde je výhodne tankovať? Pozeral som, že najlepšie vychádzajú ceny benzínu v Maďarsku
2. Kde je výhodne tankovať? Pozeral som, že najlepšie vychádzajú ceny benzínu v Maďarsku
My sme vcera kupili listky na Ultra Europe 2014 takze stvrtok smer Split... 
Nepozna niekto ovorene destinacie kde su apartmany blizko plaze (= do 200-300m)?
Na takej kratkej trase je podla mna zbytocne planovat nejake zastavky, teda ak si nechcete pozret nieco konkretne. No a ked vychadzaju ceny najvyhodnejsie v Madarsku, tak vam radim natankovat v Madarskukubaj napísal:Zdravím, tak máme naplánovanú trasu do Chorvátska, cez Maďarsko - Rajka > Csorna > Szombathely > Körmend > Zalaegerszeg > Nagykanizsa > Letenye > Zagreb
V Madarsku zastavovat ani netreba. My mavame prvu zastavku na prvom odpocivadle v Chorvatsku, je trochu dalej od hranice, dost ludi tam byva, ale nic hrozne. A potom podla potreby.
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
sevid, rogoznica, čiovo...wladas napísal:Nepozna niekto ovorene destinacie kde su apartmany blizko plaze (= do 200-300m)?
Poraďte, či je lepšie zajednať ubytovanie cez booking.com alebo lepšie ceny dosiehnem asi osobne ?
keď prezerám nejaké miesta hore okolo istrie, tak cez booking mi vypisuje " v tejto oblasti je už 95% ... zariadení obsadených" a pod.
Nie že prídem a všetko bude full
keď prezerám nejaké miesta hore okolo istrie, tak cez booking mi vypisuje " v tejto oblasti je už 95% ... zariadení obsadených" a pod.
Nie že prídem a všetko bude full
Ja som teraz naposledy celkom vystihol na booking.com dobru akciu aj pocas ultra europe v Splite, byvali sme priamo v centre... na blink som este nebol ale podla mna najdes vzdy... (Kamarati teraz idu len tak do Novalje v piatok tak napisem co nasli a za aku cenu)
Ako tak pozerám, neviem čo je lepšie. či ísť naozaj niekam hore na tú istriu, alebo pekne popri mori smerom na Zadar a tam hľadať menšie mestečká a skúšať.
Cim nizsie, tym cistejsie more by sa dalo povedat...
BTW. na booking.com si najdes aj tie nizsie polozene miesta
Bol som V cHorvátsku pracovne v rámci dopravy asi 15 x, na dovolenke aj na tyzden 7x ci 8x.
Čím ideš južnejšie, tým väčší bordel a menej príjemní Chorváti. POtvrdilo sa mi to niekoľko krát. Nemusíš to zažiť, no viem, čo viem. Dole som chodil nerád. Rovno Istria stačí, je tam čisto, žiadne komáre a pokoj.
Čím ideš južnejšie, tým väčší bordel a menej príjemní Chorváti. POtvrdilo sa mi to niekoľko krát. Nemusíš to zažiť, no viem, čo viem. Dole som chodil nerád. Rovno Istria stačí, je tam čisto, žiadne komáre a pokoj.
-
hojko
Site Admin
Lubenečko: Ak chces aparatman, tak priamo. Ak chces mat rezervovany hotel/penzion aj napr. s polpenziou, tak potom bude lepsie vopred.
Išli sme na naslepo do Chorvátska už 2x a vždy sme našli pekné ubytovanie za nižšiu cenu než by si si to vopred objednával. Raz to bolo v Rogoznici a raz kilometer od Omišu. ALe ako vraví Hojko, ak chceš hotel + polpenzia tak určite rezervovať dopredu. Okolo Zadaru budeš mať prevažne betónové platne ako pláže,takže si daj pozor. Nám sa vyplatilo zatiaľ chodiť do oblasti Omiš a okolie, aj pekné pláže, aj milí ľudia, aj relatívne blízko do rôznych miest autom vrámci výletov.
Čisto len apartmán hľadám, ... takže nechám to potom na blind, keď tam prídeme
teraz už sa len rozhodujem čo skôr, či je lepšie ísť smer Pula - v tom výbežku. Alebo smer Crikvenica a popri pobreží ísť južnejšie a tam niečo hľadať. Na ten booking teda kašlem, lebo fakt 90% full a pri apartmánoch čo nájdem napíšu, že výhľad na more, tak je to niekde na kopci 10 km od brehu 
-
twardykamen
Medium Professional
prosim Vas ako je to s plitvicami.ako je to tam s parkovanim a vstupnym.pocul som nieco o tom ze si zaplatim akysi vstup podla doby "prehliadky" 4-6-8 hodin?niekde ma odnesie lod? moze mi niekto priblizit ako to prebieha a kolko h si vyclenit.
-
Andi_Cibula
Addict
Pri obidvoch vstupoch sú veľké parkoviská, hodinová sadzba, ale ani na celý deň to nie je špatné, neviem koľko presne, ale určite pod 10€/deň za auto.
Vstupenka tuším 20€ pre dospelého a v rámci nej je jedna plavba cez to najväčšie jazero a potom jazda medzi jazerami tým autobusom, ale nikto lístok nekontroloval, zatiaľ čo na lodi si ho opečiatkovali.
Vhodné je ísť v sandáloch u ktorých nevadí šlapanie priamo vo vode, popr. preniesť bagandže v rukách naboso, ja som mal surferské papuče ako swag, ľudia sa na mne smiali.
Príčinou je vyliatie sa jazier.
Vyhradiť najlepšie celý deň, je čo obzerať, je to pekné, odporúčam odviezť sa na najvyšší bod jazier a naspeť ísť pešo. Trasy sú namalované vo vstupenke a slušne označené.
Vstupenka tuším 20€ pre dospelého a v rámci nej je jedna plavba cez to najväčšie jazero a potom jazda medzi jazerami tým autobusom, ale nikto lístok nekontroloval, zatiaľ čo na lodi si ho opečiatkovali.
Vhodné je ísť v sandáloch u ktorých nevadí šlapanie priamo vo vode, popr. preniesť bagandže v rukách naboso, ja som mal surferské papuče ako swag, ľudia sa na mne smiali.
Príčinou je vyliatie sa jazier.
Vyhradiť najlepšie celý deň, je čo obzerať, je to pekné, odporúčam odviezť sa na najvyšší bod jazier a naspeť ísť pešo. Trasy sú namalované vo vstupenke a slušne označené.
Pri Plitvických jazerách som bol asi pred troma rokmi a nepamätám si sumy, ale vtedy som si povedal, že viac tam nepôjdem. Bolo to pekné, ale za tie peniaze mi to nestálo, resp. maximálne tak raz a dosť.
V HR som bol toho roku 2x, prvýkrát len v Crikvenici na víkend a druhýkrát v Baške Vode (t.j. pri Makarskej), resp. asi kilometer od nej v takom väčšom kempe. Mali sme booknute ubytko v "mobilnom domčeku", ktorý bol úplne nový a veľmi pekne vybavený (voňalo to novotou a bolo tam všetko, aj klima a kuchynka) a bola k nemu aj terasa s posedením. Trošku nás však sklamalo osadenstvo, šli sme tam s vidinou samých mladých ľudí naokolo, no opak bol pravdou
. Jediným vykúpením bolo to, že sme si tam doniesli motorový čln a motorky, takže sme sa zabavili aj napriek tomu. Na motorkách sme pobehali po okolí, ale aj po Bosne a Hercegovine do Čiernej Hory a cez Dubrovnik naspäť. Ak niekto nad takouto dovolenkou uvažuje, vrelo odporúčam, pre mňa zatiaľ best dovolenka ever ((a budem sa veľmi snažiť, aby som takú toto leto stihol ešte raz
). Ubytko by som najradšej riešil na blind, ale spolucestujúci preferovali (aj kvôli parkingu auta, prívesného vozíka a motoriek) booking. Vyšlo to nejakých 25-30€ os/noc, ale naplnili sme to len 4/6, takže pri plnom obsadení by to bolo lacnejšie.
Ale ináč, nevidím veľmi dôvod chodiť ďaleko na juh, ja osobne som zástanca severnejších destinácii (Crikvenica a okolie, napr.), resp. max na Pag. Ak tam ovšem práve nie je týždeň jarného počasia.
V HR som bol toho roku 2x, prvýkrát len v Crikvenici na víkend a druhýkrát v Baške Vode (t.j. pri Makarskej), resp. asi kilometer od nej v takom väčšom kempe. Mali sme booknute ubytko v "mobilnom domčeku", ktorý bol úplne nový a veľmi pekne vybavený (voňalo to novotou a bolo tam všetko, aj klima a kuchynka) a bola k nemu aj terasa s posedením. Trošku nás však sklamalo osadenstvo, šli sme tam s vidinou samých mladých ľudí naokolo, no opak bol pravdou
Ale ináč, nevidím veľmi dôvod chodiť ďaleko na juh, ja osobne som zástanca severnejších destinácii (Crikvenica a okolie, napr.), resp. max na Pag. Ak tam ovšem práve nie je týždeň jarného počasia.
-
seth82
Darca
Na blind do Crikvenice sme šli pred týždňom, bol to ťažký pôrod, obrovské množstvo ľudí, chodili sme od domu k domu a hľadali apartmán, napokon sme jeden našli až po piatich hodinách cez mestskú agentúru, bol 1,2km v kopci od mora s prevýšením viac ako 100 metrov a nebol práve vyhovujúci. Takže na blind počas najvyššej sezóny vôbec neodporúčam, radšej rezervovať dopredu...Potom je s tým zbytočne veľa starostí a ak niekto dostane apartmán ako my, je to neskôr veľká otrava.
Kamarat bol v Brele pred 2 tyzdnami. Este aj pocas vybalovania z auta im ponukali dalsie a dalsie apartmany.
pred dvoma tyzdnami mohla byt situacia ina to bol este jul. august je najvecsia sezona v chorvatsku. osobne by som uz siel len v septembri... menej ludi, menej kolon na dialnici, lepsie ceny, viac volneho ubytovania a vraj teplejsie more