Fotografia - vaše fotky
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
...jednoznačne farebné...a ja som tiež niečo cvakol...máte k tomu niekto nejakú konštruktívnu kritiku?...
Kompozicia... orezane okno vpravo dole, orezany komin vpravo hore, konare nalavo. Keby si sa postavil viac doprava, tak by to mozno vyzeralo lepsie.
aktualne robim poriadok s fotkami a tiez som nasiel jedno hdr bojnickeho zamku
-
masterdead
SysAdmin
-
hojko
Site Admin
masterdead: Paci sa ti tie dve fotky s ND1000, ktore si sem dal??? Mne vobec. Skor by som si vedel predstavit nejaku rieku, kde to nejaky zmysel ma. Zial pri takejto budove vobec nevidim zmysel fotit s ND1000.
Ak som správne pochopil účel toho filtra, tak v prípade týchto dvoch fotiek asi ide o tie mraky v pozadí.. 
-
t0m4s3
Admin
Ani neviem kde zacat, tak to radsej necham na druhych.
az take zle ? 
viem, ze tam nalavo hore ti orezani ludia nie su moc pekni na fotke a ani ta tyc od znacky
... ale pri rally si clovek moc dobru poziciu najst nevie ak nie je oficialny fotograf a nepustia ho do tych nebezpecnych zon. Ked si tieto rusive elementy odmyslime, je to az take zle ?
viem, ze tam nalavo hore ti orezani ludia nie su moc pekni na fotke a ani ta tyc od znacky
Mne vadí, že auto nie je ostré, nejaké šnúry, ktoré akurát idú cez čelné sklo a fotka je dosť tmavá..
Na mňa pôsobí ako obyčajná fotka v mobile..
Na mňa pôsobí ako obyčajná fotka v mobile..
neviem preco je prava strana auta ostra a lava nie ...
(tie snury, to je konar stromu)
(tie snury, to je konar stromu)
V prvom rade si mal zle miesto na fotenie, jednak tam je ten konar a hlavne z toho pohladu tazko vystihnut dynamiku. Lepsie to je z boku. Takto z apexu zakruty je to lepsie pre videa.
Skus si pozriet fotky od tohto typka, on foti takmer vyhradne rally a u mna je to top co sa tyka atmosfery fotiek: http://rallyphotos.cz/
Skus si pozriet fotky od tohto typka, on foti takmer vyhradne rally a u mna je to top co sa tyka atmosfery fotiek: http://rallyphotos.cz/
skusal som fotit aj z boku, ale stale mi zavadzali nejaki ludia, tak napr. tu som musel odrezat kusok zadok:
No to je uz iny problem, ale z tejto fotky mam omnoho lepsi dojem. Akurat skoda toho horezania. Opat je to aj trochu rozmazane... Treba sa lepsie postavit, idealne by bol co najblizsie, ale ide aj o bezpecnost, cize to chce kompromis. Ja taketo veci nefotim, takze ti konkretne neporadim, ale casom by si mal prist na to ako sa co najlepsie postavit a ako nastavit fotak aby fotky nestratili dynamiku.
No hej, tu je uz lepsia dynamika, len tie miesta je tazke najst, odvsadial ma vyhanali, ze tu nemozem byt.
A toto nechapem, ze preco nemam skoro nikdy to auto uplne ostre. Neviem cim to je.
A toto nechapem, ze preco nemam skoro nikdy to auto uplne ostre. Neviem cim to je.
Tak, foťák stále nemám a stále si cvakám iba na svoj Nexus 4 s biednym foťáčikom. Včera na opekačke som spravil zopár fotiek, no dám ich sem zámerne v malom rozlíšení, lebo už toto sú dosť orezy z pôvodného rozliška toho mobilu.
x_master, podľa môjho silne subjektívneho názoru nie sú tie fotky najšťastnejšie odfotené, ale lepší postproces by im mohol napraviť aspoň prvotný dojem - auto trochu doostriť a dostať "do popredia". Takto nejak, no nemusíte súhlasiť 
Aj tak ale na prvej zavadzia ten strom hore a na druhej mi vadí seknuté auto vzadu...
Aj tak ale na prvej zavadzia ten strom hore a na druhej mi vadí seknuté auto vzadu...
v com si to doostril ? a ten stlp ? photoshop ?
V Adobe Lightroom (prípadne to isté vie adobe photoshop - camera raw, free alternatívy nepoznám). Ten stĺp je photoshop (alebo gimp, to je v podstate jedno).