Ahoj. Potrebujem radu ohladom zivotneho poistenia kedze som v tom uplny amater. Chcel by som od vas pocut nazor na tieto 2 poistenia od wustenrot a metlife amslico.
http://www.wuestenrot.sk/sk/poistenie/z ... a-dochodok
http://www.metlifeamslico.sk/sk/Individ ... eLIFE.html
Do ktoreho by ste isli? Popripade keby ste mali poistenie vo wustenrote 2 roky ci by ste to rusili a presli na metlife.
Dakujem vsetkym zrucnejsim za pomoc.
Rada pri výbere životného poistenia
Re: Rada pri výbere životného poistenia
O životných poisteniach sa tu už čosi popísalo v inej téme. Neviem ale v ktorej. Mám tušenie, že jedna z tém OVB, alebo Prosight, alebo Akadémia finančnej gramotnosti.
No v skratke. Životné poistenie je tak blbý produkt, že pokiaľ nemáš kde peniaze dávať, tak ich radšej schovávaj pod vankúš. A ako pozerám hneď to prvé IŽP, tak to je blbosť na n-tú, lebo to nie je ani sporiaci produkt, ani poriadne poistenie a jediný, kto sa na tom nabalí, je poisťovňa. Niečo ako zrušenie poistky je kapitola sama o sebe, ktorá väčšinou končí tak, že ani zďaleka neuvidíš peniaze, ktoré si tam vrazil a už vôbec nie s nejakým ziskom.
No v skratke. Životné poistenie je tak blbý produkt, že pokiaľ nemáš kde peniaze dávať, tak ich radšej schovávaj pod vankúš. A ako pozerám hneď to prvé IŽP, tak to je blbosť na n-tú, lebo to nie je ani sporiaci produkt, ani poriadne poistenie a jediný, kto sa na tom nabalí, je poisťovňa. Niečo ako zrušenie poistky je kapitola sama o sebe, ktorá väčšinou končí tak, že ani zďaleka neuvidíš peniaze, ktoré si tam vrazil a už vôbec nie s nejakým ziskom.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som zivotne poistenie nezatracoval, moze sa hodit vo chvili ked mas rodinu a hypoteku na krku napriklad... Tieto dva produkty nejdem porovnavat lebo sa v tom nevyznam, ale urcite budem chciet mat casom ked pride na byvanie nejake krytie pre pripad smrti ci vazneho urazu, aby neprisla rodina o strechu nad hlavou pre blbu nahodu napr.
zivotne poistenie moze byt aj dobre. Ale musi to byt rizikove a nie kapitalove alebo investicne.