strapaty: Nechce sa mi všetko opakovať a preto ti/si to uľahčím a dám sem iba odkaz na môj príspevok, z ktorého si reagoval iba na to o tom, či máme slobodnú vôľu.
http://www.hojko.com/post2104780.html#p2104780
Poďme ale k tvojej reakcii -
"ak je boh vsevediaci ci ma clovek slobodnu volu ?? ano ma to ze nieco vies neznamena ze si to tak urobil alebo urcil" - toto je čo za logický lapsus? Ak je VŠEvediaci, tak vie VŠETKO, teda to, čo robím teraz, to, čo spravím za 20 sekúnd, to, čo spravím zajtra a aj o rok, či dva, či dvadsať. Ak to nevie, tak NIE JE VŠEvediaci a tým pádom je celý starý a nový zákon úplný blud (čo je síce aj tak, ale budiž). A samozrejme, ak JE VŠEvedúci, tak žiadnu slobodnú vôľu nemáme, lebo on je dokonca aj stvoriteľ všetkého a stvoril všetko, aj naše budúce akcie. A preto ich pozná. Oder was?
"ked vidis ze niekto hodi kamen vies ze dopane na zem a si to nezapricinil ... zapricinili to ten kto kamen hadze a zakon o zemskej pritazlivosti..." - nejako z tejto kvázi príhody neviem vydedukovať, ako a čím to má alebo nemá dokazovať to, či je boh vševediaci alebo nie je a či máme alebo nemáme slobodnú vôľu...
On môže poznať všetky alternatívne reality, ALE v konečnom dôsledku musí poznať aj každé naše ďalšie finálne rozhodnutie a teda vie ako všetko skončí, má to rozpísané ako rozprávku, lebo ináč nie je VŠEvediaci. Je to tak ťažké pochopiť?
K tomu metalistickému koncertu - tak v prvom rade, veľmi silne pochybujem, že tie kapely počúvajú deti. V ďalšom prípade - tie texty sú v angličtine, pričom sú doslova zjapané a chrčané, neviem ako ty, moja angličtina je, nebojím sa napísať, na veľmi dobrej úrovni, v anglicku som žil roky a tým textom v drvivej väčšine prípadov nerozumiem. To máme na Slovensku tak anglicky zdatné deti, ktoré počúvajú takýto metal? To sú mi novinky. Ale katolibánci vytiahnu ako "argument" každú absurditu. Podľa mňa by o to ani nik nezakopol, ak by si z toho niekto nespravil agendu - 99 percent tých, ktorí tú petíciu podpísali, by vôbec netušilo, že o čom texty tých kapiel vlastne sú, aj tak im nerozumejú a počas toho festu by mohli nadávať akurát tak na hluk. Ibaže niekto sa snažil a ja neviem, kto to je, kto sa potrebuje zviditeľniť. Pripomína mi to moje bývalé spolužiačky z výšky - furt im na ranných prednáškach vadilo, že je otvorené okno, ale iba vtedy, ak si to niektorá z nich všimla. Ak by si to nevšimli, tak by ich to vôbec netrápilo.
Ďalej (a to platí aj pre
pitona a
tehlu) - biblia vyzýva k vraždeniu (link nižšie), schvaľuje zabíjanie nevinných detí nejakým bohom iba preto, lebo bol nasraný, dokonca nie v angličtine a ľudia vypatlávajú decká bibliou už od mala - to už kresťanom nevadí? Zasa obrovské a typické farizejstvo z ich strany, tak ako v prípade zákaze práce v nedeľu, keď do toho zákazu z nejakého dôvodu akosi nespadajú farári.
piton: No a čo, že majú výhrady? Koľko ľudí má výhrady proti kresťanom a proti tomu, že musia živiť cirkev zo štátnych peňazí? Koľkým ľuďom vadia kresťanské odpusty, kvôli ktorým kolabuje doprava a kvôli ktorým je bordel?
Vlastne, šup šup, podpisovať
http://www.peticie.com/peticia_za_zruen ... _slovensku veď čo, máme na to právo, potvrdil to aj strapaty, v demokratickej spoločnosti môžeme vypisovať petície proti nim. Dúfam, že to nikomu z kresťanov nebude vadiť. Lebo je to legálne.